Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τραγωδία στο Μεξικό: Τουλάχιστον 93 νεκροί από την σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ - Στους δρόμους οι κάτ
Τραγωδία στο Μεξικό: Τουλάχιστον 93 νεκροί από την σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ - Στους δρόμους οι κάτ Εκτύπωση E-mail
19.09.17

Tουλάχιστον 93 νεκρούς άφησε στο πέρασμά του ο φονικός σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε το κεντρικό Μεξικό, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια και 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πουέμπλα και είχε βάθος 60 χλμ.

Παρότι στην αρχή το μέγεθος το σεισμού είχε εκτιμηθεί από το αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο στα 7,4 Ρίχτερ, έπειτα τον υποβάθμισε στα 7,1.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για 54 νεκρούς στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος, τουλάχιστον τέσσερις στην πρωτεύουσα, εννιά στην πολιτεία του Μεξικό και 26 στην Πολιτεία Πουέμπλα.

Στο μεταξύ, ασθενοφόρα έχουν σπεύσει να διακομίσουν τους δεκάδες τραυματίες στα πλησιέστερα νοσοκομεία, ενώ εθελοντές αναζητούν εγκλωβισμένους σε γκρεμισμένα κτίρια.

Όπως διαπιστώνει κανείς βλέποντας τις φωτογραφίες, αρκετά κτίρια στη πόλη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ άλλα έχουν κατεδαφιστεί σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρόεδρος του Μεξικό, Enrique Peña Nieto ενημέρωσε ότι τουλάχιστον 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει. Παράλληλα, σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις σε κτίρια, που πιθανόν οφείλονται σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.


Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα βίντεο που δείχνουν τη στιγμή του σεισμού και τους τρομοκρατημένους πολίτες να προσπαθούν να φύγουν από τα κτίρια. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Σε αρκετές περιοχές της πόλης διακόπηκε η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας προς το παρόν διέκοψε τη λειτουργία του και τα αεροσκάφη προσγειώνονται σε γειτονικά αεροδρόμια.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο σεισμός σημειώθηκε ανήμερα της δόνησης που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας στο 1985 η οποία είχε μέγεθος 8 Ρίχτερ και στοίχησε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Την στήριξή του στους πολίτες του Μεξικό έστειλε με μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ​«Ο Θεός να είναι μαζί με τους πολίτες του Μεξικού. Είμαστε μαζί σας και θα σταθούμε δίπλα σας».

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11666&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 19.09.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote