Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Με Ιράκ και οικονομία κλείνει ο Μπους τη θητεία του
Με Ιράκ και οικονομία κλείνει ο Μπους τη θητεία του Εκτύπωση E-mail
28.01.08
Η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, για την κατάσταση του Έθνους, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτη ώρα Ελλάδας) αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για την τελευταία του στο ύπατο αξίωμα της Αμερικής.

Το Ιράκ και η αμερικανική οικονομία θα κυριαρχήσουν στην ομιλία του Τζορτζ Μπους. Αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα πρόσφατα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε, προκειμένου να διατηρήσει το δημόσιο προφίλ του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί και σε θέματα όπως οι περικοπές φόρων, το Aids και η ασφάλεια, ενώ αναμένεται να ανακεφαλαιώσει την πολιτική που ακολούθησε καθ' όλη τη διάρκεια της οκταετούς διακυβέρνησής του και να υποστηρίξει τα πεπραγμένα του στο Ιράκ.

Την ομιλία του Τζορτζ Μπους θα παρακολουθήσουν όλοι οι βασικοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών. Ωστόσο, ο αμερικανικός λαός έχει πάρει ήδη μία γεύση των όσων θα πει στην ομιλία του. Θα διαβεβαιώσει την κοινή γνώμη για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ θα αναφερθεί και στο πακέτο των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το οποίο συμφώνησαν και οι Δημοκρατικοί.

Τέλος, σημαντική θα είναι και η αναφορά στα ζητήματα εσωτερικής ασφαλείας, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του προέδρου για την Κατάσταση του Έθνους. Στη ραδιοφωνική του ομιλία του απηύθυνε έκκληση προς το Κογκρέσο, όπου κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί, να υποστηρίξουν νόμους «που θα επιτρέψουν τους επαγγελματίες μας να διατηρήσουν τη ζωτική ροή πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες για τρομοκρατικές απειλές».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1165&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote