Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εφτά νομά για μια καρέ(κλα) Εκτύπωση E-mail
04.09.17

Σίγουρα εφτά, ενδεχομένως και οχτώ μπορεί να είναι τελικά οι μονομάχοι της περιζήτητης καρέκλας του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Μέχρι στιγμής έχουμε:

1 Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία, αν και δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της, θεωρείται η υποψήφια που έχει το προβάδισμα στην αφετηρία της κούρσας, ενώ της πιστώνεται η ώς τώρα επιτυχής προσπάθεια ενοποίησης και διεύρυνσης.
2 Τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του στις αρχές Αυγούστου και συγκαταλέγεται στους δυνατούς αντιπάλους, έχοντας εξασφαλίσει -κατά πληροφορίες- στήριξη από ένα μέρος του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.
3 Τον πρώην υπουργό Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος έχει πει «όχι» στη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και έθεσε ως στόχο να αποτελέσει η Κεντροαριστερά την αξιωματική αντιπολίτευση.
4 Τον Γιάννη Μανιάτη, που ποντάρει σε μια αξιοπρεπή δική του παρουσία, με γνώμονα η δημοκρατική παράταξη να κάνει την υπέρβαση και να επιστρέψει σε ρόλο πρωταγωνιστή.
5 Τον Σταύρο Θεοδωράκη, που επιμένει στο «προοδευτικό Κέντρο» και ανακοίνωσε την Παρασκευή επισήμως την υποψηφιότητά του για τον νέο φορέα.
6 Τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που ήταν ξανά υποψήφιος το 2015 για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Βάζει και εκείνος στόχο τη δεύτερη θέση για τον νέο φορέα στις εθνικές εκλογές.
7 Τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θα επιχειρήσει να εκφράσει τη νεότερη γενιά της παράταξης και να περάσει στον β’ γύρο, συγκεράζοντας τις ισχυρές προσβάσεις του στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, το εκσυγχρονιστικό του παρελθόν και την εμπειρία των δυόμισι ετών στην Ευρωβουλή.
8 Τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, που θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του τις επόμενες ημέρες χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα εκτεθεί στην κρίση των ψηφοφόρων. Επιμένει πάντως ότι απαιτείται ενιαίος φορέας, διαφορετικά δεν αποκλείονται φυγόκεντρες τάσεις...

Από τις σκάλες της Καισαριανής για το νέο Κίνημα

Την απόφασή του να μετάσχει ενεργά στις διαδικασίες της Κεντροαριστεράς ο επικεφαλής του Ποταμιού την πήρε από την προηγούμενη εβδομάδα. Χθες, νωρίς το πρωί, επέλεξε να μεταβεί με το επιτελείο του στην Καισαριανή, δίπλα στο Σκοπευτήριο, και με φόντο τις σκάλες παλιών σπιτιών της περιοχής να μαγνητοσκοπήσει τη δήλωσή του για το «νέο, μεγάλο, προοδευτικό Κίνημα».

Οι πιο προσεκτικοί παρατήρησαν ότι θύμιζε αρκετά το στιλ των τηλεοπτικών «Πρωταγωνιστών». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «Τώρα ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα. Να δουν οι πολίτες της λογικής -σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι, κυρίως οι νέοι- ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας για μια δίκαιη πατρίδα!

Δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους». Μετά την ανακοίνωση, το επιτελείο Θεοδωράκη ήδη σχεδιάζει τις πρώτες περιοδείες στην περιφέρεια, που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν επαφές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, αλλά και τους εθελοντές του κόμματος.

Οι κανόνες της Επιτροπής Αλιβιζάτου

Τους βασικούς κανόνες της εκλογικής διαδικασίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας. Συγκεκριμένα, όπως ήδη είχε διαρρεύσει, οι εκλογές θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί, στις 12 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο β’ γύρος.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν υποψηφιότητα μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου και να συγκεντρώσουν το λιγότερο 1.000 υπογραφές μοναδικής στήριξης μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα από πολίτες που να κατοικούν σε τουλάχιστον 7 από τις 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες, με αριθμό υπογραφών τουλάχιστον 50 ανά περιφέρεια.

Με τη δήλωση υποψηφιότητας καλούνται να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό 2.000 ευρώ ως αντίτιμο συμμετοχής. Οι ψηφοφόροι που θα λάβουν μέρος θα πληρώνουν εισφορά 4 ευρώ το πολύ. Εκτός της ψηφοφορίας με κάλπη, η Επιτροπή δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλες τις τεχνικές δυνατότητες ώστε να διεξαχθεί και ψηφοφορία εξ αποστάσεως. Δημιουργείται, τέλος, ιστοσελίδα της Επιτροπής στη διεύθυνση http://www.dpekloges.gr

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11625&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 04.09.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote