Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τύμπανα πολέμου στην Κορέα - Mεγάλη στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας
Τύμπανα πολέμου στην Κορέα - Mεγάλη στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας Εκτύπωση E-mail
01.09.17

Τύμπανα πολέμου στην Κορέα - Mεγάλη στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας (Photos, Video) - Media Στα όριά τους οδηγούνται τα πράγματα στην κορεατική χερσόνησο μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.
Την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τους πάντες και τα πάντα, συνεχίζονται τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα τα μαχητικά αεροπλάνα των τριών παραπάνω χωρών πραγματοποίησαν ασκήσεις πάνω από την κορεατική χερσόνησο, δύο 24ωρα μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.
.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters, στην στρατιωτική άσκηση μετέχουν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β, τέσσερα F-35B μαχητικά τύπου «stealth» καθώς και μαχητικά αεροσκάφη από την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Με την κίνηση αυτή ολοκληρώνεται ουσιαστικά η ετήσια κοινή άσκηση των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών δυνάμεων, ωστόσο, στην ουσία αποτελεί ένα ακόμα «μήνυμα» προς την ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ ότι ο χρόνος για συζητήσεις και διαπραγματεύσεις τελειώνει.
Η άσκηση σχεδιάστηκε για να αντιρροπίσει ισχυρά «τις επανειλημμένες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και την ανάπτυξη από μέρους της πυρηνικών όπλων», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στη νήσο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό Ωκεανό, τις οποίες απειλεί να βομβαρδίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ τα «stealth» από βάση του αμερικανικού Σώματος των Πεζοναυτών στην Ιαπωνία.
Στα γυμνάσια παίρνουν μέρος 17.500 Αμερικανοί στρατιώτες, από τους 28.000 που φιλοξενούνται στη συμμαχική τους χώρα και περιλαμβάνουν εξομοιώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών πάνω σε σενάρια πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, η οποία διαθέτει πυρηνικά όπλα.

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11618&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 01.09.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote