Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Με νέες επιθέσεις στην Ισπανία απειλεί ο ISIS Εκτύπωση E-mail
25.08.17

Νέες επιθέσεις εναντίον της Ισπανίας απειλεί να εξαπολύσει το Ισλαμικό κράτος, το οποίο αφενός απευθύνει κάλεσμα στους εξτρεμιστές, που βρίσκονται στη χώρα, και αφετέρου προειδοποιεί τους Χριστιανούς, μετά το αιματοκύλισμα της περασμένης Πέμπτης  στη Βαρκελώνη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, δύο τζιχαντιστές, που μιλούν για πρώτη φορά ισπανικά με αραβική προφορά, διακηρύσσουν ότι «με τη βοήθεια του Αλλάχ, η αλ Ανταλούς (ονομασία της περιοχής στη νότια και τη κεντρική Ισπανία, όταν βρισκόταν υπό μουσουλμανική κυριαρχία επί πέντε αιώνες) θα γίνει ξανά αυτό που ήταν στο παρελθόν, χώρα του χαλιφάτου».

Ένας άνδρας από τους δύο άνδρες, ο οποίος εμφανίζεται με ακάλυπτο πρόσωπο και ονομάζεται στο βίντεο Αμπού Λάις της Κόρντομπα, λέει στους εξτρεμιστές ότι «εάν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στο Ισλαμικό Κράτος, κάντε τζιχάντ εκεί που είστε. Η τζιχάντ δεν έχει σύνορα».

Ο δεύτερος τζιχαντιστής διαμηνύει το εξής: «Ισπανοί Χριστιανοί μην ξεχνάτε το αίμα των μουσουλμάνων που χύθηκε στην ισπανική Ιερά Εξέταση. Θα εκδικηθούμε τη σφαγή σας, αυτή που κάνετε τώρα κατά του Ισλαμικού Κράτους»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δεύτερος άνδρας είναι ο 22χρονος Μοχάμεντ Γιασίν Αχράμ Πέρεθ, επίσης από την Κόρντοβα. Ο πατέρας του είναι Μαροκινός, ονομάζεται Αμπντελάχ Αχράμ και βρίσκεται τώρα σε φυλακή της Ταγγέρης για τον ενεργό ρόλο του σε εξτρεμιστές ενέργειες.

Η μητέρα του Μοχάμεντ είναι η Τομάσα Πέρεθ από καθολική οικογένεια της Μάλαγα, η οποία έφυγε το 2014 από την Ισπανία με τα έξι παιδιά της για να πάει στη Συρία και να ζήσει στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.
Αναζητούνται οι διασυνδέσεις του ιμάμη στο Βέλγιο

Στο μεταξύ οι αρχές αναζητούν τις διασυνδέσεις του ιμάμη και θεωρούμενου «εγκέφαλου» των επιθέσεων στην Καταλονία, Αμπντελμπακί Ες Σάτι, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας δεύτερος ένας από τους τέσσερις υπόπτους.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, πρόκειται για τον Σαλ Ελ Καμπίρ, που είχε ένα ίντερνετ καφέ στην ισπανική πόλη Ριπόλ όπου ζούσαν τα περισσότερα φερόμενα ως μέλη του 12μελούς πυρήνα.

Ο Ισπανός δικαστής Φερνάντο Αντρέου είχε ζητήσει αρχικά να παραμείνει υπό κράτηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, αλλά έκρινε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν τη συνέχιση της κράτησης.

Ένας άλλος άνδρας που είχε συλληφθεί για τις επιθέσεις, ο Μοχάμεντ Αάλα, αφέθηκε ελεύθερος χθες υπό όρους ενώ άλλοι δύο προφυλακίστηκαν με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και του φόνου.

Παράλληλα, η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ταυτοποίησε τη σορό του τελευταίου μέλους του πυρήνα.

«Η σορός του Γιούσεφ Αάλα είναι η δεύτερη σορός από την έκρηξη στο Αλκανάρ που ταυτοποιείται», ανακοίνωσαν οι Mossos d'Esquadra, η καταλανική αστυνομία.

Ο Αάλα ήταν αδελφός άλλων δύο φερόμενων ως μελών του πυρήνα: του Σαΐντ, 18 ετών, που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης, και του Μοχάμεντ, 27 ετών, που οδηγήθηκε χθες ενώπιον δικαστή ο οποίος αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό δικαστικό έλεγχο.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11602&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote