Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Το Πανεπιστήμιο του Τέξας απομακρύνει αγάλματα της «λευκής υπεροχής»
Το Πανεπιστήμιο του Τέξας απομακρύνει αγάλματα της «λευκής υπεροχής» Εκτύπωση E-mail
22.08.17

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν αφαίρεσε τέσσερα αγάλματα από την πανεπιστημιούπολη του που σχετίζονταν με τη Συνομοσπονδία, λέγοντας ότι έγιναν σύμβολα λευκής υπεροχής σε μια περίοδο διαμαρτυριών και έντονων συζητήσεων για τη φυλή και την κληρονομιά του εμφυλίου πολέμου της Αμερικής.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν, Γκρεγκ Φένβες, δήλωσε ότι «οι τρομακτικές επιδείξεις μίσους που παρουσιάστηκαν στη Βιρτζίνια είχαν σοκάρει το έθνος».
 
«Αυτά τα γεγονότα καθιστούν σαφές, πλέον περισσότερο από ποτέ, ότι τα μνημεία της Συνομοσπονδίας έχουν γίνει σύμβολα της σύγχρονης λευκής υπεροχής και του νεοναζισμού», δήλωσε ο Φενβς.
 
Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτικών ηγετών των ΗΠΑ ζήτησαν την απομάκρυνση των αγαλμάτων που τιμούσαν τη Συνομοσπονδία. Οι ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων κατηγορούν ότι προωθούν τον ρατσισμό, ενώ οι υποστηρικτές των αγαλμάτων υποστηρίζουν ότι αποτελούν υπενθύμιση της κληρονομιάς τους.
 
Ένας οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ μελών ακροδεξιών και ναζιστικών οργανώσεων και αντιφασιστικών οργανώσεων στη Βιτζινία.
 
Μια γυναίκα 32 ετών σκοτώθηκε και 19 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν το όχημα έπεσε πάνω σ' ένα πλήθος αποτελούμενο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από αντιδιαδηλωτές κατά της συγκέντρωσης της άκρας δεξιάς.

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11595&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote