Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Βαρκελώνη: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό - Βαν έπεσε σε πλήθος - Τουλάχιστον 13 νεκροί Εκτύπωση E-mail
18.08.17

Αιματηρή τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Βαρκελώνης. Ειδικότερα, ένα όχημα τύπου βαν έπεσε με πολύ μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πλήθος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, ένας δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας. Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης δύο ύποπτοι συνελήφθησαν όπως επιβεβαίωσε η τοπική κυβέρνηση. Ισπανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του και το όνομά ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος φέρεται να νοίκιασε το μοιραίο όχημα και ο οποίος είναι ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στα χέρια των αρχών. Ο οδηγός του οχήματος διαφεύγει της σύλληψης,

Την ευθύνη για το αιματηρό χτύπημα ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με τηλεγράφημα στο επίσημο πρακτορείο τους, το AMAQ.

Την ίδια ώρα, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες αναφορικά με το εάν υπήρξε μετά την επίθεση με βαν περιστατικό ομηρίας σε κατάστημα. Και αυτό γιατί ενώ η ισπανική εφημερίδα El Pais μετέδωσε την εν λόγω πληροφορία, η αστυνομία της Βαρκελώνης ανέφερε πως κανένα άτομο δεν οχυρώθηκε σε μπαρ της πόλης.

Η αιματηρή πορεία του βαν

Αυτό που προκύπτει μετά βεβαιότητας και από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες το επιβεβαίωσαν είναι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Από την πλευρά του το Reuters, επικαλούμενο τοπικές αρχές, ανέφερε πως εντοπίστηκε και δεύτερο βαν, στην πόλη Βικ, βόρεια της Βαρκελώνης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον διάσημο, τουριστικό δρόμο, Λα Ράμπλα, ο οποίος είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Κατά την ισπανική εφημερίδα El Pais, το βαν διένυσε 530 μέτρα παρασύροντας πεζούς, προτού σταματήσει την πορεία του.

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο TV3, στο φορτηγάκι εντοπίστηκε ισπανική ταυτότητα με αραβικό όνομα. Μάλιστα η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός άνδρα ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία πιστεύεται πως είναι ο ενοικιαστής του μοιραίου βαν. Η αστυνομία δημοσίευσε την περιγραφή του οδηγού του βαν, ο οποίος είναι περίπου 1,70 σε ύψος και φοράει άσπρη μπλούζα με μπλε ρίγες, ενώ οι αρχές φαίνεται πως τον συνέλαβαν.

Άμεσα μετά την επίθεση έφτασαν επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής οι οποίες και απέκλεισαν το χώρο.

Oι έρευνες της αστυνομίας εκτείνονται σε όλη την Καταλονία. Μάλιστα οι αρχές συνδέουν την πολύνεκρη επίθεση στη Βαρκελώνη με έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε σπίτι, από την οποία ένα άτομο έχασε τη ζωή του και επτά ακόμη τραυματίστηκαν.


Οι παραπλήσιοι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει, η κυκλοφορία έχει διακοπεί, ενώ δεν εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Τουλάχιστον 13 νεκροί

Ο απολογισμός του αιματηρού χτυπήματος είναι τραγικό. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, τουλάχιστον 13 άτομα σκοτώθηκαν και 100 ακόμη τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πολλοί νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες, όπως μετέδωσε το Newpost είναι και μια οικογένεια Ελλήνων. Η μητέρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο παιδιά της. Ο πατέρας δεν φέρει τραύματα.

 

Σύμφωνα με τον Ισπανό, κάτοικο της Βαρκελώνης Άλντο Σάρι, ο οποίος ζει και εργάζεται σε ελληνικό εστιατόριο της πόλης, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Τρόμος στην καρδιά της Βαρκελώνης

Οι αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Καταλονίας ανέφεραν πως «συνέβη ένα περιστατικό στην Πλάσα Καταλούνα» και συμβουλεύουν τους πολίτες να μην επισκέπτονται την περιοχή. Αντίστοιχη οδηγία εξέδωσε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους αμερικανούς πολίτες. Οι αστυνομικές αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους χρήστες των social media να μην μοιράζονται φωτογραφίες με θύματα, ως ένδειξη σεβασμού σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθούν φροντίδες στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11586&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 18.08.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote