Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προεκλογική μάχη στην Κύπρο με... Ελληνες συνθέτες
Προεκλογική μάχη στην Κύπρο με... Ελληνες συνθέτες Εκτύπωση E-mail
27.01.08
Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου στην Κύπρο, οι υποψήφιοι παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά.Οι επικοινωνιολόγοι των τριών βασικών διεκδικητών της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν στρατοπεδεύσει στα επιτελεία των κ.κ. Παπαδόπουλου, Χριστόφια και Κασουλίδη

διευθύνοντας έναν «πόλεμο» ο οποίος δεν έχει ως αντικειμενικό σκοπό μόνο την εξασφάλιση του εισιτηρίου για το δεύτερο γύρο των εκλογών, αλλά και τον αποκλεισμό του πιο «επικίνδυνου» αντιπάλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος επιθυμεί τον αποκλεισμό του κ. Χριστόφια γιατί φαίνεται να κερδίζει άνετα τον κ. Κασουλίδη. Ο κ. Χριστόφιας δεν θα ήθελε ως αντίπαλο τον κ. Παπαδόπουλο, αφού οι πιθανότητές του είναι πολύ καλύτερες αν βρεθεί απέναντι στον Ι. Κασουλίδη, ο οποίος επίσης δεν θέλει να αναμετρηθεί με τον κ. Παπαδόπουλο, αφού οι δημοσκοπήσεις δεν του αφήνουν σε ένα τέτοιο σενάριο πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Πέραν των προγραμμάτων που έχουν παρουσιάσει οι υποψήφιοι, η προσπάθειά τους για συλλογή ψήφων περνάει για πρώτη φορά σε προεδρικές εκλογές και στον τομέα της Τέχνης. Μπορεί να μην κατάφεραν να γεμίσουν γήπεδα με τις ομιλίες τους, αλλά πόνταραν σε μια τέτοια προοπτική μαζικών συγκεντρώσεων με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Πρωτοπόρος υπήρξε ο Πρόεδρος της Βουλής και γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος διοργάνωσε δύο μεγάλες συναυλίες με μεγάλη απήχηση και βεβαίως προσέλευση.

Η πρώτη έγινε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Φίλιππο Πλιάτσικα και Χρήστο Θηβαίο. Πριν από λίγες μέρες ακολούθησε η δεύτερη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θάνου Μικρούτσικου και με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, του Μανώλη Μητσιά, του Γιάννη Κούτρα, του Διονύση Τσακνή, του Χρήστου Θηβαίου, του Κώστα Θωμαΐδη, του Μιλτιάδη Πασχαλίδη, της Ρίτας Αντωνοπούλου, του Χρόνη Αηδόνη και του Βασίλη Σκούλα.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, που δεν είχε ξεχάσει τη στήριξη του Μίκη Θεοδωράκη στο δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν, προγραμμάτιζε να κλείσει εντυπωσιακά την προεκλογική του εκστρατεία με μια συναυλία της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». Ωστόσο, μια συνέντευξη του μουσικοσυνθέτη, με την οποία διατύπωσε τη στήριξή του στον Δημήτρη Χριστόφια, ανέτρεψε τους σχεδιασμούς.
Τελικώς κατάφερε να πείσει τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον οποίο σκόπευε να αξιοποιήσει και το επιτελείο του Ιωάννη Κασουλίδη.

Το επιτελείο του Τάσσου Παπαδόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κάνει κρούση και προς τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά.

Το επιτελείο του Ιωάννη Κασουλίδη, στις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Φεβρουαρίου, ελπίζει ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Σταμάτη Σπανουδάκη, δίνοντας το δικό του πολιτιστικό στίγμα.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1158&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote