Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νόμιμη η κλήρωση για επιλογή σημαιοφόρων Εκτύπωση E-mail
08.08.17

Το «πράσινο φως» άναψε το ΣτΕ στην κλήρωση των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία καθώς έκρινε νόμιμη τη σχετική διάταξη που προβλέπεται στο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου το οποίο υποβλήθηκε για επεξεργασία στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 140/2017 γνωμοδότηση του Ε' τμήματος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου η κλήρωση των σημαιοφόρων κρίθηκε «νόμιμη ενόψει του ότι δεν αντίκειται, πάντως, στην εξουσιοδότηση του άρθρου 4 παρ. 11 του νόμου 1566/1985».

Ωστόσο, θέμα συνταγματικότητας έθεσε το ΣτΕ στην διάταξη για το περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών με το σκεπτικό ότι «τίθεται ως διαδικαστική προϋπόθεση για τον εορτασμό ειδικά αυτής της εορτής και όχι των λοιπών, η λήψη προηγούμενης απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων, που θα καθορίζει το περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων χωρίς να επεξηγείται ο λόγος που δικαιολογεί την θέσπιση της προϋπόθεσης αυτής».

Οι δικαστές του ΣτΕ για την ίδια διάταξη εκτίμησαν ότι έτσι όπως είναι διατυπωμένη «επιτρέπει την χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού».

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11570&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 08.08.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote