Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τσίπρας: Σε τροχιά οριστικής λήξης των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα
Τσίπρας: Σε τροχιά οριστικής λήξης των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα Εκτύπωση E-mail
04.08.17

«Εμβληματική» χαρακτήρισε τη μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου της Υγείας στη Βουλή, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η καθολική πρόσβαση στα δημόσια αγαθά ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής τάξης ή καταγωγής είναι θεμελιώδης αρχή μίας Ελλάδας που εμείς οραματιζόμαστε».

Κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία, στην ολομέλεια της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε «σταθερά βήματα», καθώς και υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, καθώς όπως σημείωσε «βρισκόμαστε σε μία τροχιά οριστικής και αμετάκλητης λήξης των μνημονίων σε έναν χρόνο από σήμερα». «Η νέα εποχή για τη χώρα πρέπει να χτιστεί από σήμερα και οργανικό κομμάτι αυτής της νέας εποχής είναι η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους, που λεηλατήθηκε τα μνημονιακά χρόνια, και να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες με καθολικό τρόπο, δίχως ταξικούς και εισοδηματικούς φραγμούς», πρόσθεσε.

«Το δικό μας αξιακό φορτίο, η πολιτική ταυτότητα και οι αρχές μας, είναι εγγεγραμμένες σε κάθε παρέμβαση στην Υγεία. Οι κυρίαρχοι κύκλοι συνέδεαν μονοσήμαντα την αξιοπιστία της χώρας με την προθυμία των ηγεσιών της να υπακούουν στους δανειστές. Δεν υπήρξε μεγαλύτερο έλλειμμα αξιοπιστίας από την περίοδο 2010 έως 2014, όταν από το βήμα της Βουλής ακούστηκε ότι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε, ότι είναι ευλογία ότι μαζί τα φάγαμε», τόνισε.

«Ή αξιοπιστία της χώρας είναι συνάρτηση της δυνατότητας να υπερασπίζεται τους πολίτες της δημοκρατίας και της διαφάνειας και όχι η συγκάλυψη της διαφθοράς. Η καθολική πρόσβαση στα δημόσια αγαθά ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής τάξης ή καταγωγής είναι θεμελιώδης αρχή μίας Ελλάδας που εμείς οραματιζόμστε. Ισότητας και Δικαιοσύνης. Δώσαμε και δίνουμε μία μάχη στην προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά αυτό το όραμα σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Πλαισίωση του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού των Τοπικών Μονάδων


Αναφερόμενος στo ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Τοπικών Μονάδων Υγείας υποστήριξε ότι «θα πλαισιωθεί με το ερευνητικό προσωπικό, ώστε να παρέχουν μία ολοκληρωμένη φροντίδα στους πολίτες. Θα δημιουργηθούν 239 μονάδες σε 65 περιοχές της χώρας. Η κάθε μονάδα θα καλύπτει 10.000 έως 12.000 πολίτες και θα έχει από 10 έως 12 άτομα προσωπικό».

Επέκταση θητείας των επικουρικών ιατρών
 
«Προχωράμε σήμερα στην επέκταση της θητείας των επικουρικών ιατρών και του λοιπού προσωπικού, η οποία έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου και για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά και γιατί αναγνωρίζουμε το έργο που έχουν προσφέρει για να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία της χώρας. Συνάπτουμε πλήρεις συμβάσεις εργασίας για τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους των γιατρών του ΕΟΠΠΥ. Δημιουργούμε 465 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δημοσίων νοσοκομείων» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Το έλλειμμα δικτύου των Πρωτοβάθμιων Φορέων Υγείας συνέβαλλε καθοριστικά στη γιγάντωση δύο βασικών στρεβλώσεων του ελληνικού συστήματος υγείας. Σήμερα, δημιουργώντας το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους τους πολίτες, καλύπτουμε μία διαχρονική έλλειψη του ΕΣΥ».

«Το δικό μας όραμα είναι η καθολική πρόσβαση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας. Το δικό σας όραμα ποιο είναι; Υπηρετείτε με σαφήνεια τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της Υγείας, της Παιδείας» σημείωσε απευθυνόμενος στη ΝΔ

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11559&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote