Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Προσοχή: Η δουλειά... σκοτώνει! Εκτύπωση E-mail
27.01.08
Η δουλειά μπορεί πράγματι να σκοτώσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάζει τις ισχυρότερες αποδείξεις μέχρι σήμερα για το πώς το άγχος που βιώνουμε στον εργασιακό μας χώρο αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καθώς εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Τα ευρήματα της μακροχρόνιας έρευνας, στην οποία μετείχαν πάνω από 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι στη Βρετανία, υπογραμμίζουν ακόμα ότι οι βιολογικές αλλαγές που πυροδοτούνται από το στρες μπορεί να παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο απ’ ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, δήλωσε ο Ταράνι Τσαντόλα, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Αλλάξτε συνήθειες

Τα καρδιακά νοσήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο. Προκαλούνται από φραγμένες αρτηρίες εξαιτίας της αποθήκευσης λίπους, από την υψηλή αρτηριακή πίεση που καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά και από άλλες αιτίες.

Οι ερευνητές μέτρησαν το στρες των δημοσίων υπαλλήλων υποβάλλοντάς τους ερωτήσεις για τις απαιτήσεις της δουλειάς τους, όπως το πόσο πολλές ευθύνες είχαν στο γραφείο, πόσο συχνά έκαναν διαλείμματα και πόσο πιέζονταν από το χρόνο στη διάρκεια της ημέρας.

Η επιστημονική ομάδα διενήργησε επτά έρευνες σε διάρκεια 12 ετών και διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι που είχαν χρόνιο άγχος -εκείνοι, δηλαδή, που στις δύο πρώτες έρευνες εμφανίστηκαν εξαιρετικά πιεσμένοι- είχαν 68% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιο καρδιακό νόσημα.

Η τάση ήταν εντονότερη σε ανθρώπους κάτω των 50 ετών, εξηγεί ο Τσαντόλα.

Οι συνήθειες και οι βιολογικές αλλαγές εξηγούν, ως έναν βαθμό, γιατί το στρες στη δουλειά προκαλεί καρδιακές παθήσεις, λέει ο ίδιος. Καταρχήν, οι αγχωμένοι υπάλληλοι ακολουθούν ανθυγιεινή διατροφή, καπνίζουν, πίνουν και δεν γυμνάζονται- συνήθειες, δηλαδή, που σχετίζονται με τη νόσο.

ert


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1155&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote