Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Παγιδευμένοι στη «Ζούγκλα» της TV Εκτύπωση E-mail
27.01.08
Με το άγχος νέων αποκαλύψεων που θα τους οδηγήσουν σε επώδυνες αποφάσεις για τον Κ. Κουκοδήμο και με το φόβο να μιλήσουν ακόμη και μεταξύ τους, για να μη βρεθούν μπλεγμένοι, ζουν στη Ν.Δ. Προς το παρόν, δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τα στελέχη τους κι όχι τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο. Αναμένουν, όμως, να δουν αν υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα (όπως υπονοεί ο τελευταίος) και ποιο είναι το περιεχόμενό τους. Επίσης αν τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη κατατεθεί στην εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση. Επιμένουν δε στην εκδοχή, ότι ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος ήταν αυτός που προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τον Σπ. Κλαδά κι όχι το αντίστροφο κι επισημαίνουν ότι η υπόθεση των 5,4 εκατ. ευρώ κινήθηκε από τη στιγμή που εκείνος ανέλαβε επικεφαλής στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

* Ο Κ. Κουκοδήμος βρίσκεται στο στόχαστρο των συναδέλφων του της Ν.Δ. τόσο για το ρόλο του ως μεσολαβητή (όποιο χαρακτήρα κι αν είχε) όσο για το ότι πληροφορήθηκαν τις θέσεις του... από τη «Ζούγκλα». Η πλειοψηφία τους θεωρεί βέβαιο ότι αν η Ν.Δ. είχε 160 κι όχι 152 βουλευτές, θα είχε τεθεί πάραυτα εκτός της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας, χωρίς πολλές συζητήσεις. Αν, μάλιστα, έρθουν στο φως άλλα στοιχεία, του έχει ξεκαθαριστεί ότι πρέπει να παραιτηθεί και σ' αυτή την περίπτωση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και ο Σπ. Κλαδάς.

* Για τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων οι περισσότεροι στη Ν.Δ. θεωρούν ότι δεν είχε λόγο να κάνει απόπειρα συναλλαγής και η μόνη εμπλοκή του ήταν η προσπάθεια να βρει δουλειά στην Εύη Τσέκου, κατόπιν σύστασης του Ζαχόπουλου («Ο Χρήστος δεν είναι απλός φίλος, είναι αδελφός») είχε πει στην 35χρονη, σύμφωνα με την κατάθεσή της. Στενός φίλος ήταν, όμως, και με τον Κ. Κουκοδήμο, από την εποχή που ο τελευταίος ήταν γενικός γραμματέας Αθλητισμού κι εκείνος γενικός γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης κι αυτή η σχέση δεν του βγαίνει σε καλό. Σήμερα οι τρεις πρώην (πλέον) γενικοί γραμματείς του υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα και τα ονόματα των δύο εμπλέκονται, με βάση τους ισχυρισμούς του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, και στην παράλληλη ιστορία των 5,5 εκατ. ευρώ του Θ. Αναστασιάδη.

Γκρίνια για το πρωθυπουργικό περιβάλλον

«Ο Κουκοδήμος φέρθηκε επιπόλαια. Ο Κλαδάς δεν πιστεύω ότι έχει κάνει κάτι μεμπτό. Αν αποκαλυφθεί ότι η απόπειρα συναλλαγής είναι αληθινή, τότε το βάρος είναι πολύ μεγαλύτερο από την υπόθεση Ζαχόπουλου. Στη μια περίπτωση έχουμε μια προσωπική ιστορία με πολιτικές προεκτάσεις. Στη δεύτερη, το θέμα είναι καθαρά πολιτικό», τονίζει στην «Κ.Ε.» υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.

Κορυφαίοι υπουργοί θεωρούν και αυτό τον χειρισμό λάθος του επιτελείου του πρωθυπουργού. «Το 90% της ζημιάς το έχουμε υποστεί από τα λάθη που κάνουμε», παραδέχεται μέλος της κυβέρνησης. «Πρέπει να ξεκαθαρίζουμε εμείς τα πράγματα και να μην περιμένουμε να δούμε τι θα πει ο κάθε Τριανταφυλλόπουλος. Επρεπε να κληθούν από τον Γ. Αγγέλου να πουν όλη την αλήθεια. Αν είναι καθαροί, τότε έπρεπε να βγει η κυβέρνηση επιθετικά και να πει ότι όλα είναι ψέματα και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», σημειώνει άλλος υπουργός, ο οποίος ομολογεί ότι δεν επικοινωνεί με τους εμπλεκομένους επειδή δεν ξέρει πώς θα χρησιμοποιηθεί η συνομιλία τους.

Το ίδιο κάνουν τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης, τα οποία έχουν γίνει πλέον πολύ προσεκτικά στις επικοινωνίες τους. Η γενική αίσθηση πάντως είναι ότι έχει ανοίξει ένα νέο σίριαλ, το οποίο θα ταλαιπωρήσει αρκετές μέρες τη Ν.Δ. κι ότι το τέλος θα γραφεί με νέες «ανθρωποθυσίες».

enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1152&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote