Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συμμαχία ΗΠΑ – Γαλλίας κατά «τρομοκρατίας»
Συμμαχία ΗΠΑ – Γαλλίας κατά «τρομοκρατίας» Εκτύπωση E-mail
14.07.17

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, «σφράγισαν» την Πέμπτη την ενίσχυση συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας. Στοχοποίησαν τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έκανε λόγο για «νέες απειλές από καθεστώτα όπως στη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και η Συρία και τις κυβερνήσεις που τις χρηματοδοτούν και τις υποστηρίζουν», ενώ ενέπλεξε και «τρομοκρατικές οργανώσεις» γύρω από τις χώρες αυτές. Παράλληλα, υποστήριξε πως «πρέπει  να είμαστε ενωμένοι ενάντια σε αυτούς τους εχθρούς της ανθρωπότητας και να τους απογυμνώσουμε από την επικράτειά τους, τη χρηματοδότησή τους, τα δίκτυά τους και την ιδεολογική στήριξη».

Υποστήριξε ότι η κατάπαυση του πυρός που εφαρμόζεται στη Συρία αποδεικνύει ότι ο συζητήσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνιστούν μια επιτυχία., με τον Λευκό Οίκο να «εργάζεται για να τεθεί σε ισχύ μια νέα κατάπαυση του πυρός και σε άλλη περιοχή της Συρίας».

Αναφερόμενος στο θέμα της Συρίας, ο Μακρόν δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Τραμπ έχουν ζητήσει από τους διπλωμάτες των χωρών τους να σχεδιάσουν εντός των επόμενων εβδομάδων μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα προετοιμάζει το μέλλον της χώρας.

«Αναφορικά με την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία, ιδίως στην οικοδόμηση ενός οδικού χάρτη για τη μεταπολεμική περίοδο». Ωστόσο, τόνισε ότι η Γαλλία δεν θεωρεί πλέον «την αποχώρηση και την καθαίρεση του Μπασάρ αλ Άσαντ ως αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Γαλλίας. Ουσιαστικά αλλάξαμε το γαλλικό δόγμα όσον αφορά τη Συρία για να μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα και να εργαστούμε πολύ στενά με τους εταίρους μας, ιδίως με τις ΗΠΑ».

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11516&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων