Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η Κύπρος προχωρεί στην εξόρυξη υδρογονανθράκων - Ο Ερντογάν απειλεί Εκτύπωση E-mail
11.07.17

Η Κύπρος προχωρεί στην εξόρυξη υδρογονανθράκων - Ο Ερντογάν απειλεί - Media Αποφασισμένη να προχωρήσει στο σχεδιασμό της για την εξόρυξη υδρογονανθράκων είναι η Κύπρος, παρά τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο Ερντογάν, δύο ημέρες πριν την άφιξη στο νησί της εξέδρας με το τρυπάνι για την γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, που θα κάνει η γαλλοϊταλική κοινοπραξία ΕΝΙ/Total.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο πετρελαϊκό συνέδριο World Petroleum Congress, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ότι οι πόροι των υδρογονανθράκων στα ύδατα γύρω από την Κύπρο πρέπει να ανήκουν σε όλες τις πλευρές στο νησί.

«Αυτό που περιμένουμε από οποιονδήποτε παίρνει θέση υπέρ μίας πλευράς στις εξελίξεις στην Κύπρο είναι ότι θα πρέπει να αποφύγει βήματα που μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο για νέες εντάσεις στην περιοχή», είπε.

Πάντως, ερωτηθείς από το πρακτορείο Ρόιτερς στο πετρελαϊκό συνέδριο που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη αν οι έρευνες της εταιρίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις με την Τουρκία, ο Αρνό Μπρεγιάκ, πρόεδρος για θέματα εξερεύνησης και παραγωγής της Total, είπε πως η εταιρεία δεν έχει «καμία ανησυχία».

Υπενθυμίζεται ότι η Total εξασφάλισε άδεια από την Κύπρο για την πραγματοποίηση ερευνών για υδρογονάνθρακες φέτος. Σημειώνεται, δε, ότι με δύο διαφορετικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους -NAVTEX 257/17 και 258/17- η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δεσμεύσει μία μεγαλύτερη περιοχή στην οποία όλη αυτή την περίοδο διεξάγονται οι προετοιμασίες για τη γεώτρηση, η οποία έχει έκταση 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου, όπως και μια περιορισμένη ζώνη έκτασης 25 τετραγωνικών χιλιομέτρων εντός της πρώτης, στην οποία θα διεξαχθεί η γεώτρηση και ζητείται η τήρηση απόστασης ασφάλειας από διερχόμενα πλοία.

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11510&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 11.07.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote