Αρχική arrow ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ arrow Ιεραπόστολοι της παδείας
Ιεραπόστολοι της παδείας Εκτύπωση E-mail
28.01.08

Αγαπητέ κ.Σερέτη

Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών θα ήθελα να μοιρασθώ κάποιες σκέψεις με τους αναγνώστες σας.

Για πολλά χρόνια ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που τα  Μ.Μ.Ε, βρίσκουν την ευκαιρία να παρουσιάζουν τα προβλήματα των ομογενών εκπαιδευτικών και της παιδείας.

Προβλήματα τα οποία υπήρξαν και θα υπάρχουν και μάλλον δεν θα αλλάξουν, εάν η προσπάθεια της προβολής των προβλημάτων γίνεται κάθε χρόνο,επι τη ευκαιρίας της εορτής των Τριών Ιεραρχών οι οποίοι θεωρούντε προστάτες και πατέρες των γραμμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί,οι ήρωες των σχολείων μας, έχουν πολλάκις ζητήσει την κατανόηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Ελληνικής πολιτείας.

Δυστυχώς όμως «οσο θέλεις κτύπα στου κουφού την πόρτα»,τα αιτήματα των ομογενών εκπαιδευτικών για σύνταξη ,περίθαλψη και διόρθωση των πενιχρών μισθών,ευρίσκονται στον ίδιο παρανομαστή όπως και πρίν απο εικοσιπέντε χρόνια.

Αραγε ποιές οι προοπτικές,τα οράματα και η πορεία των Ελληνικών γραμμάτων;

Οι πρωτοπόροι μας οραματίσθηκαν και πραγματοποίησαν το δικό τους όνειρο.

Φρόντισαν,εργάσθηκαν,ίδρωσαν,αλλά έκτισαν σχολεία για την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας της θρησκείας και της κουλτούρας μας.

Αραγε εμείς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την διατήρηση αυτού του οράματος;

Ελπίζω και εύχομαι όπως η ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών,με την συνεργασία του Σ.Α.Ε.,της Ελληνικής πολιτείας,της ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να συνεχίσουν την διεκδίκηση των αιτημάτων των δασκάλων.

Τα δικαιούντε. Ας ακουσθούν.

Οσον αφορά την παιδεία ,εφόσον υπάρχουν ιεραπόστολοι,(έτσι θα ήθελα να ονομάσω τους εκπαιδευτικούς μας) αφοσιωμένοι στο ιερό τους καθήκον,γονείς που αισθάνονται την ανάγκη να μάθουν τα παιδιά τους την Ελληνική γλώσσα ,θρησκεία ,ιστορία και εν γένει την κουλτούρα μας,η παιδεία έχει μέλλον.

Το τραίνο δεν έχει σταματήσει και ούτε θα σταματήσει.Ας ενδιαφερθούμε  όλοι μαζί για την μεταλαμπάδευση των Ελληνικών αξιών στις μεταγενέστερες γενιές.                                              

 

 

 

 

 

      

        Αναχαράζοντας   και    πάλι .                                               

                Ελένη Λιδάκη

 

 

* H κ. Ελένη Λιδάκη υπήρξε για αρκετά χρόνια διευθύντρια  του Ελληνορθόδοξου ημερησίου σχολείου της Κορώνας στην Νέα Υόρκη

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1151&Itemid=32

Τελευταία ανανέωση ( 29.01.08 )
 
< Προηγ.

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote