Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στο Βερολίνο η πορεία των ιμάμηδων ενάντια στην τρομοκρατία
Στο Βερολίνο η πορεία των ιμάμηδων ενάντια στην τρομοκρατία Εκτύπωση E-mail
10.07.17

Περίπου 30 Μουσουλμάνοι ηγέτες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν την Κυριακή για μία πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Βερολίνο, στο σημείο της θανατηφόρας επίθεσης τζιχαντιστών που προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων τον Δεκέμβριο

Η συγκέντρωση, η οποία προσέλκυσε μερικές εκατοντάδες συμμετέχοντες, ήταν μέρος της «Πορείας των μουσουλμάνων κατά της τρομοκρατίας» από ιμάμηδες που ξεκίνησαν με λεωφορείο από το Παρίσι το Σάββατο.

Οι ιμάμηδες προσευχήθηκαν για τα θύματα, συνοδευόμενοι από τοπικές αντιπροσωπείες τριών θρησκειών, της μουσουλμανικής, της χριστιανικής και της εβραϊκής.


Ο ιμάμης Χοσίν Ντρουίς από τη νότια γαλλική πόλη Νιμ τόνισε ότι η εκδήλωση έχει σκοπό να στείλει ένα «μήνυμα αδελφότητας κατά της τρομοκρατίας».
 
Ο Λουθηρανικός επίσκοπος για την περιοχή του Βερολίνου, επαίνεσε την περιοδεία των ιμάμηδων, λέγοντας πως «η θρησκεία είναι το μέσο της ειρήνης» ενώ πρόσθεσε πως «Η βία, το μίσος και ο τρόμος προδίδουν την πίστη και προδίδουν τον Θεό».
 
Συνολικά περίπου 60 ιμάμηδες πρόκειται να συμμετάσχουν στην περιοδεία των ευρωπαϊκών πόλεων, περνώντας από τις Βρυξέλλες, την Τουλούζη και τη Νίκαια, όπου έχουν σημειωθεί τρομοκρατικές επιθέσεις, και θα επιστρέψουν στο Παρίσι την Παρασκευή.

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11508&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων