Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Αυλαία για το ημερήσιο Ελληνικό σχολείο του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν
Αυλαία για το ημερήσιο Ελληνικό σχολείο του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν Εκτύπωση E-mail
08.07.17

Αυλαία για

το ημερήσιο

Ελληνικό

σχολείο του

Τιμίου Σταυρού

στο Γουάιτστοουν

 

 

Νέα Υόρκη -Του Σάκη Σερέτη


Την ώρα που συγκεντρώνονται εκατομμύρια δολάρια για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν ,το ημερήσιο Ελληνικό σχολείο "Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη" της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστοουν , προετοιμάζεται - εκτός απροόπτου-να κατεβάσει ρολά, εξ αιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει .

 

 

Σύμφωνα με την επιστολή που εστάλη στους γονείς στην Αγγλική γλώσσα με ημερομηνία 28 Ιουνίου 2017, ο περιορισμένος αριθμός εγγραφών των μαθητών (45 μέχρι στιγμής) για την επόμενη σχολική χρονιά, δημιουργεί έντονο οικονομικό πρόβλημα και είχε σαν αποτέλεσμα, να μην ανανεωθούν τα συμβόλαια των εκπαιδευτικών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

"Δανειστήκαμε χρήματα για να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις μας προς την Αρχιεπισκοπή και τους μηνιαίους λογαριασμούς" αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, ενώ σε άλλο σημείο της τονίζει ότι ο ιερέας της κοινότητας έμεινε απλήρωτος για έξι μήνες, προκειμένου να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η έλλειψη οικονομικών πόρων και η μυστηριώδης ...αδυναμία προσέλκυσης νέων μαθητών ,σε μια περιοχή όπου κυριαρχεί πλέον το Ελληνικό στοιχείο, αποτελούν τα αίτια ξαφνικού "θανάτου", του έκτου (6) κατά σειρά ημερήσιου Ελληνικού σχολείου στην περιοχή της Νέας Υόρκης , τα οποία ως γνωστό, λειτουργούσαν υπό την "αιγίδα" της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και φυσικά ,οι απώλειες τους , καταγράφονται στο "ενεργητικό" του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και των επιλεγμένων συνεργατών του ...


Δρ.Γεώργιος Μελικόκης πρώην διευθυντής του ημερησίου σχολείου Αγίου Δημητρίου Τζαμάικα


“Η ελληνόγλωσση παιδεία στην Αμερική, εδώ και αρκετά χρόνια κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς πυξίδα, κεντρικό σχεδιασμό και κατευθυντήριες γραμμές , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα παροχής ποιοτικών σπουδών . Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα ημερήσια σχολεία του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και Αγίου Νικολάου Φλάσιγκ”, δήλωσε στον γράφοντα ο Δρ.Γεώργιος Μελικόκης.


“Χρειάζεται όραμα και επιστημονικός σχεδιασμός για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Ελληνικής παιδείας , καθώς οι χαμηλοί μισθοί των 25-30.000 δολαρίων που προσφέρονται στα Ελληνικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής , λειτουργούν αποτρεπτικά στην προσέλκυση ικανών εκπαιδευτικών” ανέφερε ο Δρ. Γεώργιος Μελικόκης , ενώ κλείνοντας, τόνισε την έλλειψη σύγχρονου εκπαιδευτικού υλικού στα σχολεία ,καθώς επίσης και την ανυπαρξία ενός αξιόλογου εποπτικού οργάνου , το οποίο θα ελέγχει την λειτουργία των σχολείων και θα συνεργάζεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Παρέμβαση Ευστάθιου Βαλιώτη


Ο θόρυβος που προκάλεσε στην ομογένεια η δημοσιοποίηση του γεγονότος, είχε σαν αποτέλεσμα την ραδιοφωνική επέμβαση του Ομογενή και φιλάνθρωπου επιχειρηματία Ευστάθιου Βαλιώτη στην συχνότητα του Cosmos Fm , μέσω της οποίας εξέφρασε την δυσφορία του για τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού Διονύσιο Αναγνωστόπουλο , ο οποίος , “έδιωξε από την κοινότητα 100 περίπου ομογενείς, οι οποίοι προσέφεραν με την παρουσία και τον οβολό τους στην κοινότητα”.

Χαρακτηρίζοντας "control freak" τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας , αρχιμανδρίτη Διονύσιο Αναγνωστόπουλο, ο κ. Ευστάθιος Βαλιώτης ανέφερε ,“Ο παπάς δεν μπορεί να ανακατεύεται σε όλα και ειδικότερα στα θέματα του σχολείου, άλλαξε τρεις διευθυντές στο σχολείο επειδή είχαν διαφορετική γνώμη από την δική του ” ,ενώ παράλληλα ,υπενθυμίζοντας την υπάρχουσα πριν από δυο χρόνια, μεγάλη λίστα αναμονής εγγραφής μαθητών στο σχολείο του Τιμίου Σταυρού, αναρωτήθηκε τι άλλαξε σε αυτό το διάστημα και φτάσαμε στο σημερινό σημείο.


" Ή παπάς; ή ζευγάς... ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ.Βαλιώτης , ενώ αναφερθείς στην μισθοδοσία (150.000 ετήσιος μισθός +100.000 τυχερά ) του ιερατικώς προϊστάμενου της κοινότητας Διονύσιου Αναγνωστόπουλου, υπενθύμισε ,ότι το πλήρωμα της εκκλησίας , εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα ...


Κλείνοντας την παρέμβαση του ο κ. Βαλιώτης ,αφού ανέφερε ότι έδωσε πρόσφατα το πόσον των 25.000δολαρίων στην κοινότητα του Τίμιου Σταυρού και ποτέ , δεν του έστειλαν ούτε μια ευχαριστήριο επιστολή , στην συνέχεια κάλεσε την ομογένεια να ευαισθητοποιηθεί και να αντιδράσει στο κλείσιμο του σχολείου .


Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Αναγνωστόπουλος


Για ενορχηστρωμένη επίθεση με πληρωμένες καταχωρήσεις στον τύπο και ανακρίβειες σχετικά με το ύψος της μισθοδοσίας του ,μίλησε στην ίδια ραδιοφωνική συχνότητα ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας Διονύσιος Αναγνωστόπουλος ,ενώ παράλληλα αποποιήθηκε τον όρο "control freak" που του απένειμε ο μέγας δωρητής του σχολείου Ευστάθιου Βαλιώτης.


Στην συνέχεια ο π.Διονύσιος Αναγνωστόπουλος , αφού εξέφρασε παράπονα προς τους οικοδεσπότες της εκπομπής (Δ.Φίλιος-Π.Σατζόγλου) , διότι δεν του παραχώρησαν τον ανάλογο χρόνο να αντικρούσει αυτά που του αποδίδονταν ,απεύθυνε έκκληση στους ομογενείς να φέρουν τα παιδιά τους στο Ελληνικό σχολείο .


•Τι μέλλει γενέσθαι ;


Δυστυχώς για όλον τον Ελληνισμό , για άλλη μια φορά ένα σχολείο ετοιμάζεται να "κατεβάσει" ρολά και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής που φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό το φαινόμενο, εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα !!!

 

Όσον αφορά σε όλους αυτούς, τους δήθεν εκπρόσωπους των ομογενών ,σαν την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης ,την ανύπαρκτη "ομοσπονδία" Ελλήνων εκπαιδευτικών και τα γνωστά παρελκόμενα που της δίνουν δεκανίκι στήριξης , καθώς επίσης και όλους όσους κατά καιρούς δηλώνουν υπερασπιστές των Ελληνικών γραμμάτων , το έκτο κατά σειρά κλείσιμο ενός ημερήσιου σχολείου είναι η απάντηση στις αμπελοφιλοσοφίες τους ...Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11503&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 31.07.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων