Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«G20 καλώς ήρθατε στην κόλαση»: Αγριες συγκρούσεις στο Αμβούργο Εκτύπωση E-mail
07.07.17

Οι πρώτες ταραχές στο Αμβούργο άρχισαν την ώρα που οι ηγέτες από τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη βρίσκονταν εκεί για τη Σύνοδο των G20.

Η αστυνομία ζήτησε από τους διαδηλωτές να αφαιρέσουν τις μάσκες που κάλυπταν τα πρόσωπά τους και εκείνοι «απάντησαν» πετώντας πέτρες και ξύλα.

Έτσι ξεκίνησαν επεισόδια με την αστυνομία να ψεκάζει τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και να τούς ρίχνει νερό με ειδικά κανόνια. Το σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «καλώς ήρθατε στην κόλαση» και φαίνεται ότι αυτά ήταν μόνο τα πρώτα επεισόδια στο Αμβούργο.

Η γερμανική αστυνομία εκτιμούσε ότι ο αριθμός τους ανερχόταν περί τις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας) σε περίπου 8.000 ανθρώπους, ανάμεσα τους αρκετές εκατοντάδες αναρχικοί και μαύρα και κουκούλες, εμφανώς έτοιμοι για συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Από την πλευρά της η αστυνομία του Αμβούργου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ωστόσο, αποφάσισε να τερματίσει μια κινητοποίηση εναντίον της συνόδου των G20, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν με ομάδες διαδηλωτών και άρχισε να διαλύει τους συμμετέχοντες, που υπολογίζεται ότι έφταναν περίπου τους 12.000.

«Δόθηκε τέλος στη διαδήλωση», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση.

Το Αμβούργο έχει γίνει φρούριο καθώς οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Αμερικανό πρόεδρο και τους άλλους ηγέτες με «άγριες διαθέσεις», ενώ πολλοί εξ αυτών φορούσαν στολές... ζόμπι. .

Οι εργασίες της συνόδου θα ξεκινήσουν επισήμως την Παρασκευή και το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών σχετικά με τα θέματα στα οποία θα καταφέρουν να συμφωνήσουν θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου.


www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11499&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 07.07.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote