Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Γέφυρες φιλίας και συνεργασίας Εκτύπωση E-mail
26.01.08

Νέα δυναμική στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας, θα δώσει η ιστορική επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη γείτονα, όπως εκτιμούν Αθήνα και Άγκυρα.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε τις σταθερά ανοδικές τάσεις των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια, με έμφαση στις κινήσεις στον τραπεζικό, κατασκευαστικό και ενεργειακό τομέα, οι οποίες σημείωσε ότι ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερη προσέγγιση. Αίσθηση προκάλεσε πάντως, η αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν προς τους Έλληνες πολίτες που έχουν τουρκική υπηκοότητα, τους οποίους κάλεσε να επιστρέψουν στην Τουρκία, τονίζοντας ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν ανέφεραν ότι ο αριθμός των μουσουλμάνων στη χώρα μας είναι 150.000 και ότι ο αριθμός της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα είναι αυτός που καταγράφεται στις επίσημες απογραφές και στα επίσημα στοιχεία του ελληνικού κράτους.

Σημειώνεται ότι τελευταίος σταθμός του Έλληνα πρωθυπουργού στη γείτονα ήταν η Μεγάλη του Γένους Σχολή, όπου έτυχε θερμής από τους μαθητές, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας, που συμμετείχε στην αποστολή, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 αναφέρθηκε στην επιτυχία του επιχειρηματικού φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ.Δούκας είπε ότι σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών από Έλληνες και Τούρκους διακεκριμένους επιχειρηματίες και ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για κοινές επενδύσεις, ενώ τόνισε πως σύντομα θα συνέλθει μικτή διυπουργική επιτροπή για την επίλυση προβλημάτων στην οικονομική συνεργασία.

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ , ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε σε τουρκικό έδαφος για τα προβλήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1148&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote