Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΛΕΣΒΟΣ: 150 ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΛΕΓΧΟ
ΛΕΣΒΟΣ: 150 ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΛΕΓΧΟ Εκτύπωση E-mail
14.06.17

Λέσβος: 150 μη κατοικήσιμα σπίτια μετά τον πρώτο έλεγχο 150 σπίτια από τα 254 που ελέχθησαν από τα συνεργεία έχουν κριθεί ακατοίκητα στα Βρισά και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Λέσβο ανέφερε ο υπουργός Υποδομών σε συνέντευξη τύπου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ενώ όπως είπε ο υπουργός δόθηκε προτεραιότητα στα 14 σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα από τα οποία τα 12 κρίθηκαν κατάλληλα ενώ για τα άλλα δυο αναμένονται τα αποτελέσματα αργά απόψε.

Στους ελέγχους συμμετέχουν 100 μηχανικοί του υπουργείου και άλλων υπηρεσιών.

Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοσθεί και στην Λέσβο το σύστημα της επιδότησης ενοικίου όπως έγινε και στο σεισμό της Κεφαλλονιάς, δεν θα στηθούν δηλαδή καταυλισμοί.

Στους σεισμόπληκτους της Λέσβου θα εφαρμοσθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αρωγής από το νόμο όπως επίσης θα υπάρξουν διευκολύνσεις στην πληρωμή του ΕΦΚΑ και του ΦΠΑ .

Ήδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε , που αντιμετωπίζονται θετικά.

Το σύνολο των μέτρων θα ανακοινωθεί στη Αθήνα. 

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο για προληπτικούς λόγους με απόφαση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Επίσης, οι πανελλήνιες εξετάσεις των Γενικών Λυκείων στη Λέσβο αναβάλλονται, όπως ήδη ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, θα επανέλθει εντός της ημέρας με νεότερη ανακοίνωση.

www.tanea.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11453&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων