Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ Εκτύπωση E-mail
25.01.08

Του Σάκη Σερέτη

Η ενωτική πρόσκληση του κ.Ν.Διαμαντίδη κατά την διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης,παρόλο που χαρακτηρίσθηκε απο τους παρισταμένους άκρως υποκριτική,φαίνεται οτι βρήκε κάποιους αποδέκτες.

Το παρών «Διοικητικό συμβούλιο»,που για την ομάδα των αποκλεισμένων απο τις εκλογές του Ιουνίου2006 αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου,άπλωσε το δίχτυ της συμφιλίωσης και στο εσωτερικό του παγίδευσε τους δυο τιμωρημένους πρώην προέδρους με δόλωμα την επανεξέταση των τιμωριών, που έντεχνα τους εχει επιβάλλει ο αρχιδικαστής Ν.Διαμαντίδης και η πειθαρχική επιτροπή της σκοπιμότητας.

Οι δυο πρώην πρόεδροι και η ομάδα των αποκλεισμένων απο τις τελευταίες μονοκρατορικές εκλογές βρέθηκαν σε κοινή πορεία ακολουθώντας την δικαστική οδό, ενώ παράλληλα μέχρι χθές απείχαν εμφανώς απο κάθε εκδήλωση των αυτοδιόριστων της Ομοσπονδίας.

Εγκλωβισμένοι στο δίχτυ της δήθεν συμφιλίωσης οι αποκλεισμένοι και ειδικά για αυτή την περίπτωση ο κ.Τιμολέον Κακούρος,κατέθεσαν πρόταση επανεξέτασης των τιμωρίων που αφορούσαν τους κκ Γ.Γεωργόπουλο και Α.Τομόπουλο,που δευτερώθηκε μεν απο την γενική συνέλευση αλλά δεν ευτύχησε να μπεί στην διαδικασία της ψηφοφορίας,επειδή όπως προβλέπει το καταστατικό οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν εζήτησαν κάτι τέτοιο εγγράφως.

Σημειωτέον οτι ο κΤ.Κακούρος ανήκει στην ομάδα των αποκλεισμένων η οποία δεν αναγνωρίζει το παρών διοικητικό συμβούλιο και θεωρεί τις τελευταίες εκλογές παράνομες λόγω της μη συμμετοχής σε αυτές του δεύτερου συνδιασμού.

Εμφανίζεται λοιπόν ο κ Τ.Κακούρος μετά απο 18μηνη αποχή και αφού τακτοποιεί τον σύλλογο που εκπροσωπεί οικονομικά ,συμμετέχει στην γενική συνέλευση και καταθέτει την πρόταση επανεξέτασης της τιμωρίας των δυο πρώην προέδρων,δημιουργώντας ταυτόχρονα κάποια εύλογα ερωτηματικά διότι:

α) Αναγνωρίζει  με την συμμετοχή του την νομιμότητα του παρόντος «συμβουλίου», αδειάζοντας ταυτόχρονα όλους αυτούς που με τον ενα  η τον άλλο τρόπο βρέθηκαν συνοδοιπόροι στον δικαστικό αγώνα και στην 18μηνη αποχή.(εκτός αν είχε και την δική τους έγκριση για αυτή την ενέργεια του)

β)Αποπροσανατολίζει τους συλλόγους μέλη που μέχρι σήμερα πίστευαν οτι, η παρανομία  των εκλογών σε συνδιασμό με τις αμέτρητες διοικητικές και οικονομικές ατασθαλίες χρειάζονται διελεύκανση και έγκαιρους απολογισμούς με καταμερισμό ευθυνών στους παραβάτες.

γ) Συντηρεί με την ενέργεια του αυτή το νοσηρό κλίμα της εξομοίωσης όλων στα μάτια της κοινής γνώμης.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι κκ.Τ.Κακούρος,  Μ.Χριστοδουλάκης, Η.Τσεκερίδης και Γ.Τζώρτζης απέστειλαν μια επιστολή προς τον «πρόεδρο»της Ομοσπονδίας κ.Ν.Διαμαντίδη και ζητούν την επανεξέταση της τιμωρίας των δυο πρώην προέδρων,που εξοστρακίσθηκαν απο τον ίδιο και τους υποστηρικτές του.

Το καταστατικό ορίζει (άρθρο έκτο παράγραφος 3) ότι:

Αίτηση (επανεγγραφής) διαγραφέντος μέλους, υποβάλλεται στο Δ.Σ. το οποίο την παραπέμπει στην Πεοθαρχική Επιτροπή και εφόσον η Επιτροπή κρίνει ότι εξέλειπαν οι λόγοι που υπαγόρευσαν τη διαγραφή του, τότε επανεγράφεται με την ίδια διαδικασία εγγραφής ΝΕΟΥ Μέλους, ανεξαρτήτως του χρονικού διαστήματος της διαγραφής των.

Εκτός εάν υπάρχει κάποιο αλλο αντίγραφο καταστατικού (που οι πληροφορίες λένε οτι υπάρχει)και ορίζει κάτι διαφορετικό σε αυτή την περίπτωση.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, που κολλάει η πρόταση του κ.Τ.Κακούρου που συνοδεύτηκε και απο την περιβόητη επιστολή που σας προανέφερα,όταν το καταστατικό δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και αποκαλύπτει και την πρεμούρα του κ.Ν.Διαμαντίδη να αποδώσει χάρη στους δυο τιμωρημένους.

Η σκανδαλολογία και η συνδιαλλαγή που τον τελευταίο καιρό εχουν ειβάλλει τον τελευταίο καιρό μέσω της τηλεόρασης σε όλα τα σπίτια , καθώς και η υπερφίαλη εγωκεντρική στάση των αυτοδιόριστων, μας παραπέμπουν σε κάποιο άλλο δρόμο σκέψης που μπορεί να θεωρηθεί ανορθόδοξος αλλά οχι αδικαιολόγητα .

Πώς έτσι ξαφνικά και σε μια χρονική περίοδο που οι επόμενες εκλογές είναι προ των πυλών ο κ.Ν.Διαμαντίδης θυμήθηκε τους τιμωρημένους ;

Μήπως προσπαθεί να εξευμενίσει τους αντιπάλους του και να εξασφαλίσει ασυλία, για τις δικές του παλιές και αυθαίρετες αμαρτίες που εύγλωττα και πολύ καθαρά του καταλόγισε η δικής του έμπνευσης και επιλογής ειδική εξεταστική επιτροπή του 2006 ;

Να υπενθυμίσω άλλωστε πως η πρόσφατη «θητεία» του, ειναι αρκετά πλούσια απο διοικητικές και οικονομικές  ατασθαλίες που σίγουρα δεν θα αφήσουν αδιάφορη την όποιαδήποτε  επόμενη διοίκηση της «κραταιάς», που θα επωμισθεί το βάρος να αποκαταστήσει την διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες που παραβιάσθηκαν με βάναυσο τρόπο την τελευταία διετία..

Ωστόσο υπάρχει και ένα άλλο σενάριο που υπάρχει και έχει να κάνει με τον διακαή πόθο του σημερινού συμβουλίου που ακούει στο όνομα αλλαγή του καταστατικού.

Μήπως η ιδέα της επανεξέτασης των τιμωριών ειναι το αντίτιμο της συνδιαλλαγής, προκειμένου οι αυτοδιόριστοι να εξασφαλίσουν την κάθοδο των αποκλεισμένων, στην καταστατική συνεδρίαση που δρομολογούν εδώ και αρκετό καιρό και δεν έχουν τα απαραίτητα κουκιά .

Εκτός αν ο κύριος «πρόεδρος», πετάχθηκε απο τον ύπνο του ενα πρωϊνό και σκέφθηκε σαν καλό προσκοπάκι (δεν ξέρω αν ήταν) να κάνει μια καλή πράξη την ημέρα της γενικής συνέλευσης.

Ομως για να έρθουμε και στο δια ταύτα, καλό θα ήταν να σκεφθούμε ποιά απόφαση θα ικανοποιούσε τους δυο πρώην προέδρους που τελούν υπο καθεστώς ομηρίας λόγω της τιμωρίας τους.

Παραδείγματος χάριν θα τους ικανοποιούσε η ιδέα να τους χαρισθεί το υπόλοιπο της ποινής τους,κληρονομώντας την ρετσινιά ;

Εκτός αν υπάρχει σκέψη να διαγραφούν οι ποινές σαν να μην εδόθησαν ποτέ,οπότε συνιστά ταυτόχρονα και το ερωτηματικό γιατί εδόθησαν και ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν.

Οπως επίσης δημιουργείται το ερωτηματικό,ποιός ο λόγος σύστασης της τριμελλούς ειδικής επιτροπής που διερεύνησε τις καταγγελίες και παρέδωσε το πόρισμα της στον κ.Ν.Διαμαντίδη.

 Το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν ευαγγέλιο προκειμένου να τιμωρηθούν και να θεωρηθούν αποδιοπομπαίοι μόνο οι κκ.Γ.Γεωργόπουλος,Α.Τομόπουλος, ενώ ο βασικός υπεύθυνος και με το μεγαλύτερο αριθμό παραβάσεων κ.Ν.Διαμαντίδης, απαλλάχθηκε με μια σκανδαλώδη απόφαση του τότε διοικητικού συμβουλίου.

Ελεος προεδρομεροκαματιάρηδες της «κραταιάς»,ακολουθήσατε για δυο χρόνια την μαγική συνταγή των δύσκολων συνθηκών που υπαγορεύει λούφα και ξηρά τροφή (αν την θυμάστε απο τον στρατό) και τώρα εμφανίζεσται με τον μανδύα του στοργικού πατέρα που συγχωρεί και παίρνει πίσω τα παιδιά του.

Φτάνει το θέατρο.....

     
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1145&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 25.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote