Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Υποτροφίες και βραβεία στην 61η τελετή αποφοίτησης του απογευματινού σχολείου Αγ.Νικολάου Φλάσιγκ
Υποτροφίες και βραβεία στην 61η τελετή αποφοίτησης του απογευματινού σχολείου Αγ.Νικολάου Φλάσιγκ Εκτύπωση E-mail
13.06.17

Νέα Υόρκη -του Σάκη Σερέτη


Συγκίνηση , ενθουσιασμό και αισθήματα υπερηφάνειας σκόρπισαν οι 14 μαθητές και μαθήτριες της ογδόης τάξης του απογευματινού σχολείου "Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη" της κοινότητας του Αγίου Νικολάου Φλάσιγκ , όπου το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 61η τελετή αποφοίτησης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας π. Παύλος Παλαιστίδης ο οποίος ανέπεμψε και την προσευχή κατά την έναρξη της εκδήλωσης .


Χαιρετισμό απήυθυνε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και διδασκάλων του απογευματινού σχολείου Αργυρώ Φύλλα , η οποία αφού συνεχάρη τους απόφοιτους για τα επιτεύγματα τους , στην συνέχεια εστιάζοντας στα εφόδια ζωής και την Ελληνική αγωγή που απέκτησαν κατά την διάρκεια των οκτώ ετών φοίτησης στο Ελληνικό σχολείο ,τους κάλεσε να μην ξεχνούν τις ρίζες τους και να υπερασπίζονται την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας.


Μηνύματα επίσης απηύθυναν η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Μαρία Ζολώτα , ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Λάζαρος Χατζόγλου , ενώ κεντρική ομιλήτρια, ήταν η συντονίστρια του Ελληνικού γραφείου εκπαίδευσης στην Νέα Υόρκη Δρ. Θάλεια Χατζηγιάννογλου.


Χαρακτηρίζοντας " άσκηση πνεύματος" την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και ανθρωπιστική την παιδεία που παρέχεται στο Ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου , η ομιλήτρια , ανέλυσε με ευρηματικό τρόπο την σημασία της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης , πραγματοποιώντας παράλληλες αναφορές στον Επιτάφιο του Θουκιδίδη και στον Αριστοτέλη .

Κλείνοντας την ομιλία της η Δρ.Χατζηγιάννογλου , υπενθύμισε στους μαθητές το "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ" και αφού τους συνεχάρη για τις επιδόσεις τους , στην συνέχεια τους προέτρεψε να υπακούουν στους γονείς τους .



Την ομιλήτρια συνεχάρη ο ιερατικώς προιστάμενος π. Παύλο Παλαιστίδης και της απένει
με εικόνα εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για το έργο της .


Αποχαιρετιστήριο μήνυμα απηύθυναν επίσης οι αριστούχες μαθήτριες Μαρία Γκατζώνη και Ελπίδα Χατζηδημητρίου οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν ενώ η μαθήτρια Αναστασία Τερμπατσή απήγγειλε το ποίημα του Γ.Σεφέρη "ένας γέροντας στην άκρο ποταμιά".




Την έναρξη απονομής των υποτροφιών και των τιμητικών διακρίσεων κήρυξε ο ευεργέτης του σχολ
είου και άρχων του οικουμενικού Πατριαρχείου Στέφανος Τσερπέλης, ενώ την σκυτάλη παρέλαβαν στην συνέχεια ο επι σειρά ετών αρωγός του απογευματινού σχολείου και πρώην πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Ντίνος Ράλλης , η πρεσβυτέρα Μαρία Διακοβασίλη, η πρόεδρος της φιλόπτωχου Βασιλική Ντίνα και ο εκπρόσωπος του τμήματος "Εστία"της ΑΗΕPA Κωνσταντίνος Μόσκος.


 

Υποτροφίες εκ μέρους της Atlantic bank απένειμε η κ.Γεωργία Καραπατάκη , ενώ την υποτροφία της ομογενειακών συμφερόντων Alma bank of New York απένειμε η κ .Μαίρη Ζευγώλη , η οποία όπως ανέφερε , αποφοίτησε και αυτή από το σχολείο του Αγίου Νικολάου Φλάσιγκ .


Δυο ξεχωριστές υποτροφίες απονεμήθηκαν από τον κ. Ευάγγελο Πρεπόνη εις μνήμην του πατέρα του , καθώς επίσης και από τον διευθυντή του απογευματινού σχολείου Γεώργιο Κανελόπουλο εις μνήμην της συζύγου του .


Η εκδήλωση έκλεισε με την αποχαιρετιστήριο ομιλία του διευθυντή του σχολείου Γεωργίου Κανελλόπουλου , ο όποίος αφού απηύθυνε συγχαρητήρια στους απόφοιτους μαθητές , στην συνέχεια , έπλεξε το εγκώμιο της απερχομενης γραμματέως αλληλογραφίας Ηρώ Χατζηδημητρίου και του συζύγου της, οι οποίοι επι εξι συναπτά χρόνια προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο απογευματινό σχολείο και στην θεατρική ομάδα .


Στην τελετή παραβρέθηκε και η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Λιλικάκη η οποία είχε διδάξει προ πενταετίας τους σημερινούς απόφοιτους και μέσα σε κλίμα συγκίνησης δήλωσε τα εξής :

"Ειμαι ιδιαίτερα περήφανη για τους τελειόφοιτους του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νικολαου του Φλάσιγκ της φετινής χρονιάς. Τους θυμάμαι την πρώτη μερα του σχολείου πριν πέντε χρόνια. Ηταν η πρώτη φορά που δίδαξα. Βλέποντας τους σήμερα αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, διότι οχι μόνο αρίστευσαν ακαδημαϊκά, αλλά και επειδή διατήρησαν το ήθος τους. Με την βοήθεια της οικογένειας τους, του Ελληνικού απογευματινού σχολείου τους ακούραστους δασκάλους τους, και την απαράμιλλη υποστήριξη της εκκλησιαστικής κοινότητας , οι μαθητές εχουν την βάση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της ζωής τους. "


Λεπτομέριες που αφορούν στους μαθητές της 61ης τελετής αποφοίτησης , εμπεριέχονται στο αναμνηστικό λεύκωμα που κυκλοφόρησε , καθώς επίσης και τα ονόματα των μαθητών που αποφοίτησαν που έχουν ως εξής :

Γάβαρης Ευστράτιος, Γκατζώνη Μαρία , Καλατζή Ούρσουλα , Καραμίντζος Ιωάννης ,Κατέχη Αγαθή, Κατράμη Ελένη,Ντουβέας Ιωάννης , Παντελίδης Λουκάς , Παυλάτος Διονύσιος ,Σουλιώτη Ελένη ,Τερμπατσή Αναστασία , Χαλβατζής Ιωάννης , Χαλβατζής Αθανάσιος και Χατζηδημητρίου Ελπίδα .


Η τελετή ολοκληρώθηκε με την δεξίωση που παρέθεσε ο σύλλογος γονέων και διδασκάλων στο παρακείμενο εστιατόριο "Μύθος" .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11449&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 13.06.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote