Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
“Όνειρα του Θανάση” από την θεατρική ομάδα του απογευματινού σχολείου Αγίου Νικολάου στο Φλάσιγκ Εκτύπωση E-mail
07.06.17

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

  Την χιουμοριστική ανασκόπηση της Ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας “όνειρα του Θανάση” του συγγραφέα Χρυσόστομου Χωρατά, παρουσίασε το απόγευμα και το βράδυ της 1ης Ιουνίου, η θεατρική ομάδα του απογευματινού σχολείου του Αγίου Νικολάου στο Φλάσιγκ στην ομώνυμη κοινοτική αίθουσα και για μια ακόμη φορά, οι μικροί μαθητές –ηθοποιοί εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους το κοινό , αλλά και τους συμμαθητές τους που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την απογευματινή παράσταση.

Tην μετάφραση του έργου από την αγγλική γλώσσα στην Ελληνική καθώς επίσης και την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Αρετή Γιοβάνου, έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια την εκμάθηση της θεατρικής τέχνης στους μικρούς μαθητές της θεατρικής ομάδας του απογευματινού σχολείου του Αγίου Νικολάου.

Στην συγκεκριμένη παράσταση συμμετείχαν οι μαθήτριες , Αφροδίτη Γδύσση, Μαρία Γκατζώνη, Βασιλική Κωστάκη, Ελεάνα Κωστάκη ,Αθηνά Μαλαφή, Βασιλική Μάστορα, Δήμητρα Τεγγερίδη, Σοφία Τεγγερίδη ,Ιωάννα Τσίρου, Ελπίδα Χατζηδημητρίου και ο μικρότερος της παρέας Αντώνιος Τσιρίγος, ενώ την μουσική επένδυση του έργου ανέλαβε η Αρετή Γιοβάνου.

Την επιμέλεια του προγράμματος ανέλαβε η Ηρώ Χατζηδημητρίου έχοντας την βοήθεια της Φανής Χατζηδημητρίου και της Ελισάβετ Γεωργίου, ενώ την επιμέλεια του ήχου ανέλαβε ο Νίκος Καμπούρογλου.

Eστιάζοντας στην πολυετή λειτουργία του σχολείου, καθώς επίσης και στην δημιουργία της θεατρικής ομάδας με την δωρεάν προσφορά εκμάθησης της θεατρικής τέχνης , ο διευθυντής του απογευματινού σχολείου Γεώργιος Κανελλόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της παράστασης , επισημαίνοντας ότι οι μικροί πρωταγωνιστές της , προέρχονται από τις μικρότερες τάξεις του νηπιαγωγείου έως και την ογδόη τάξη .

Χαρακτηρίζοντας άθλο το επίτευγμα των μαθητών ο κ. Κανελλόπουλος , αναφέρθηκε στις πολύωρες και κοπιαστικές προσπάθειες των μαθητών, όπως επίσης και των γονέων τους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων τους , ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την υπεύθυνη του προγράμματος Ηρώ Χατζηδημητρίου, την πρόεδρο της επιτροπής γονέων και διδασκάλων Αργυρώ Φύλλα, την σχολική επιτροπή και την πρόεδρο της, Μαρία Ζολώτα για την χρηματοδότηση της παράστασης , τον πρόεδρο της κοινότητας Σωτήρη Γεωργίου και τον πρώην πρόεδρο Λάζαρο Χοτζόγλου για την υποστήριξη τους , καθώς επίσης και τον ιερατικό προϊστάμενο π. Παύλο Παλαιστίδη.

Στην βραδινή παράσταση παραβρέθηκαν οι γονείς και οι φίλοι των μαθητών της θεατρικής ομάδας, καθώς επίσης και ο π. Παύλος Παλαιστίδης , ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές –ηθοποιούς για τις επιδόσεις τους , στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση προς τους παρευρισκομένους, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με την κοινότητα και να προτρέψουν και άλλους ομογενείς να πράξουν το ίδιο , ενώ απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές , τους κάλεσε να συγκρατήσουν στην μνήμη τους όλες τις υπέροχες στιγμές που έζησαν στο σχολείο του Αγίου Νικολάου και ακολουθώντας τα χνάρια των γονέων τους , να φέρουν και αυτοί όταν θα μεγαλώσουν και δημιουργήσουν οικογένεια τα παιδιά τους στο Ελληνικό σχολείο .

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Μαρία Ζολώτα και η πρόεδρος της επιτροπής γονέων και διδασκάλων του απογευματινού σχολείου Αργυρώ Φύλλα, η οποία αφού συνεχάρη τους μαθητές για την υπέροχη παράσταση που τους χάρισαν, στην συνέχεια ευχαρίστησε την κ. Ηρώ Χατζηδημητρίου για την προσφορά της , την κ. Αρετή Γιοβάνου και τον κ. Στέφανο Στεφάνου για τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν στην εκπαίδευση της θεατρικής ομάδας, ενώ κλείνοντας τον χαιρετισμό της εστίασε στην εκμάθηση και προώθηση της Ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας , τα οποία όπως τόνισε, “αποτελούν βασικά εφόδια που αναμφίβολα παρέχει το απογευματινό σχολείο του Αγίου Νικολάου στο Φλάσιγκ”.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11436&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 07.06.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote