Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow “Μου αρέσει που είμαι Έλληνας”
“Μου αρέσει που είμαι Έλληνας” Εκτύπωση E-mail
02.06.17

“Μου

αρέσει

που

είμαι

Έλληνας”

 

Νέα Υόρκη /του Σάκη Σερέτη


Ένα εξαιρετικό μουσικό αφιέρωμα στον αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο, δίωρης διάρκειας και με τίτλο “μου αρέσει που είμαι Έλληνας”, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ομογενείς το Σάββατο 27 Μαΐου στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Αστόρια ,όπου ο Τάσος Παπαϊωάννου και οι συνεργάτες του, έδωσαν εξαιρετικά δείγματα του ταλέντου τους και δικαίως απέσπασαν το χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού.


“Είχα για μεγάλο χρονικό διάστημα την ιδέα να πραγματοποιήσω ένα μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, τον οποίο εξακολουθώ να θαυμάζω μέχρι και σήμερα και ερμηνεύω τα τραγούδια του από τις πρώτες στιγμές της ενασχόλησης μου με το τραγούδι” ανέφερε ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης Τάσος Παπαιωάννου , ενώ εστιάζοντας στην συμπλήρωση πέντε ετών απουσίας του Δημήτρη Μητροπάνου , τόνισε την ανάγκη προώθησης νέων ομογενών καλλιτεχνών , οι οποίοι θα παραλάβουν την σκυτάλη και θα συνεχίσουν να ερμηνεύουν αυτά τα διαχρονικά Ελληνικά τραγούδια, που μαζί τους έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές Ελλήνων.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του συλλόγου Θεσσαλών Νέας Υόρκης “Ασκληπειός” , ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Σκοτίδας εστιάζοντας στον τόπο καταγωγής του Δημήτρη Μητροπάνου, καθώς επίσης και στην ανάγκη, να δημιουργούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις που ενώνουν την Ομογένεια, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την οργάνωση και το εξαιρετικό αποτέλεσμα της συναυλίας , αποδίδοντας τα εύσημα σε όλους τους συντελεστές της .


Την επιμέλεια του προγράμματος καθώς και την παρουσίαση ανέλαβε η κ. Θεοδώρα Παπαχριστοφίλου –Λουκά , η οποία μέσα από μια σύντομη αναφορά στη ζωή και στο έργο του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου , τόνισε τα δύσκολα παιδικά χρόνια του καλλιτέχνη , ο οποίος μεγάλωσε χωρίς πατέρα και παράλληλα βίωσε μια σειρά προβλημάτων εξ αιτίας των πολιτικών πεποιθήσεων της οικογένειας του, οι οποίες στάθηκαν εμπόδιο στην μόρφωση του και τον έστρεψαν να ασχοληθεί με το τραγούδι.


Ο Τάσος Παπαϊωάννου ερμήνευσε μια σειρά από αθάνατα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου και μαζί του τραγούδησαν επίσης ο Ανδρέας Μοδινός , ο Ηλίας Μακρινός , η Αγγελική Ψώνη και ο Γιώργος Παπαποστόλου , ενώ η σύνθεση της ορχήστρας περιλάμβανε τους νεότατους Ερρίκο Βασιλόπουλο και Λεωνίδα Ηρακλέους στο μπουζούκι , τον Κώστα Νικολόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), Ρένο Ευθυμίου (τύμπανα), Νικήτα Ταμπάκη (Βιόλα) και Άγγελο Παπαδάτο (κοντραμπάσο).


Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε η εξαμελής χορωδία που απαρτίζονταν από τις κκ. Σύλβια Αδαμοπούλου, Μαρία Βαγγελάτου , Ευαγγελία Βαρθόλομου, Καλλιόπη Μιχαλάτου, Λαμπρινή Μουστάκα και Ιωάννα Νεοφώτιστου.


Την καλλιτεχνική επιμέλεια και την μουσική διεύθυνση είχε ο Πέτρος Χατζόπουλος και τον τον γραφιστικό σχεδιασμό επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Βείζης , ενώ στον φωτισμό και στο βίντεο ήταν ο Θανάσης Τζούβελης και ο Φάνης Γκίκας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου της Αρχιεπισκοπής Νίκος Ανδριώτης , ο πρόεδρος της Ιόνιου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίκος Μπάρδης και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Αθηναίων Πάνος Αδαμόπουλος , ενώ η εκδήλωση αναμένεται να επαναληφθεί , καθόσον πολύς κόσμος λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας,δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει εισιτήριο.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11426&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 14.06.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων