Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Νέες αιχμές Σόιμπλε κατά ΔΝΤ για την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
31.05.17

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικές» τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την ανάπτυξη στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Β. Σόιμπλε άφησε αιχμές για την επάρκεια του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι οι προβλέψεις του σχετικά με την ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά τα επόμενα χρόνια είναι «μη ρεαλιστικές» και υπογράμμισε πως το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή διαφωνούμε με το ΔΝΤ σχετικά με τα όσα προβλέπει για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε και πρόσθεσε δεικτικό τρόπο ότι «με ανάπτυξη 1%, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κλείσει το κενό με τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, κατέστησε σαφές πως η απόφαση για πιθανές ελαφρύνσεις θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον επόμενο χρόνο και εφόσον έχουν υλοποιηθεί όλα τα σημεία της δήλωσης του Eurogroup τον Μάιο του 2016.

Αναφερόμενος δε στο θέμα της επόμενης δόσης, ο Ντένις Κόλμπεργκ είχε υποστηρίξει ότι αυτή μπορεί να εκταμιευθεί μόνο αν τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις, δηλαδή να έχουν υλοποιηθεί όλα τα 140 προαπαιτούμενα για τα οποία έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση και επιπλέον να δηλώσει το ΔΝΤ ότι θα θεσπίσει πρόγραμμα για την Ελλάδα, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει.

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11419&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 31.05.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote