Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προβάδισμα του Ομπάμα στη Ν. Καρολίνα
Προβάδισμα του Ομπάμα στη Ν. Καρολίνα Εκτύπωση E-mail
24.01.08
Με διψήφιο ποσοστό προηγείται ο Μπάρακ Ομπάμα της Χίλαρι Κλίντον στη Νότια Καρολίνα, έδειξε δημοσκόπηση τρεις ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ.  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/ Zogby, ο Ομπάμα συγκεντρώνει το 43%, ενώ η Κλίντον μόλις το 25% των ψήφων, ενώ τρίτος έρχεται ο Τζον Εντουαρντς που συγκεντρώνει το 15% των ψήφων.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, αφού πάνω από το ήμισυ των ψηφοφόρων στις προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα το Σάββατο θα είναι μαύροι και, μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων, ο Ομπάμα διατηρεί σαφές προβάδισμα, με 65% έναντι 16% για την πρώην Πρώτη Κυρία, ενώ συγκεντρώνει και την προτίμηση του 18% των λευκών ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι συνέχισαν πάντως να ανταλλάσσουν πυρά, αυτή τη φορά με αφορμή την κρίση στις διεθνείς αγορές.

Κατηγορίες
«Οι τράπεζες πνίγουν τα όνειρα των Αμερικανών πολιτών», δήλωσε ο Ομπάμα και κατηγόρησε την Κλίντον ότι αλλάζει συχνά γνώμη για τα οικονομικά νομοσχέδια «κάτι που, με την οικονομία τόσο εύθραυστη, δεν είναι η πολιτική που χρειαζόμαστε». Από πλευράς της, η Κλίντον κάλεσε τον Μπους να λάβει περισσότερα μέτρα για τις οικογένειες που επλήγησαν από την κρίση στα στεγαστικά δάνεια. Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο πρώην τηλεοπτικός αστέρας και γερουσιαστής από το Τενεσί, Φρεντ Τόμσον, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1141&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 24.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote