Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η ατζέντα της συνάντησης Τραμπ-Μακρόν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες Εκτύπωση E-mail
24.05.17

Η ατζέντα της συνάντησης Τραμπ-Μακρόν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες Την πρώτη τους επίσημη συνατηση θα έχουν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Ελιζέ, ενώ αναμένεται να συζητήσουν για τη σύνοδο, για την G7 που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Ταορμίνα της Σικελίας αλλά και για τις περιφερειακές κρίσεις σε Συρία, Ουκρανία και Βόρεια Κορέα.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν όμως και διμερή θέματα που αφορούν κυρίως τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

«Θα προσπαθήσουμε, σε κάθε θέμα, να είμαστε πολύ σαφείς και περιεκτικοί» ανέφεραν πηγές της γαλλικής προεδρίας ενώ διευκρίνισαν ότι Μακρόν και Τραμπ θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου 75 λεπτά για να ανταλλάξουν απόψεις.

«Θα προσπαθήσουμε επίσης να προωθήσουμε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, καθώς παραμένει ακόμη ασαφές τι προτίθεται να κάνει η αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Μακρόν θα έχει ακόμα σειρά συναντήσεων με τους ηγέτες της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ.

Στον Ερντογάν αναμένεται να θίξει και το θέμα του Ματιάς Ντεπαρντόν, του Γάλλου φωτοειδησεογράφου που συνελήφθη στην Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες και πραγματοποιεί απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του.

Στην ατζέντα του Μακρόν περιλαμβάνεται επίσης μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11404&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote