Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Άδειο πουκάμισο η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας
Άδειο πουκάμισο η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας Εκτύπωση E-mail
18.05.17

Άδειο πουκάμισο

η επιτροπή

θεσμών και

διαφάνειας

 

 

Νέα Υόρκη -Του Σάκη Σερέτη


Προφανώς φαίνεται πως από κάπου "μπάζει νερά "το καραβάκι ένταξης νέων συλλόγων στο δυναμικό της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , καθώς σύμφωνα με πληροφορίες,η πενταμελούς σύνθεσης περιβόητη "επιτροπή θεσμών και διαφάνειας" αποφάσισε εντελώς ξαφνικά... να συνεδριάσει με κουτσουρεμένη τριμελή σύνθεση, χωρίς καν να ειδοποιήσει τα εκλεγμένα αναπληρωματικά μέλη της ,προκειμένου να συμπληρώσουν τους απόντες Α.Σκοτίδα και Χ.Βουρνά και να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίες .

 

Ως γνωστόν η εν λόγω επιτροπή ,παραλαμβάνει τις αιτήσεις και όλα τα απαιτούμενα από το καταστατικό δικαιολογητικά των υποψηφίων συλλόγων προς ένταξη στο δυναμικό της Ομοσπονδίας και αφού τα ελέγξει, υποβάλλει την γνωμάτευση της στο διοικητικό συμβούλιο και στην γενική συνέλευση , προκειμένου να επικυρωθεί, η ένταξη των υποψηφίων συλλόγων , γεγονός που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν ενεργά στις διεργασίες της Ομοσπονδίας ,εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα .Να σημειώσω ότι η εν λόγω πενταμελής επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά από την ημέρα που εξελέγη (φθινοπώρο 2016), ενώ στο αίτημα σύγκλησης της που διατυπώθηκε από το τακτικό της μέλος Α.Σκοτίδα πέρυσι τα Χριστούγεννα , η απάντηση του προέδρου της Κ.Μειμάρογλου ήταν αρνητική με το αιτιολογικό ότι "δεν χρειάζεται"!!!


Εδώ θέλω να τονίσω οτι προσπάθειες επικοινωνίας του γράφοντος με τον κ. Μειμάρογλου, δεν είχαν θετικά αποτέλεσματα και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να φιλοξενήσουμε και την δική τ
ου άποψη.


Γνωρίζοντας όμως τον χαρακτήρα αλλά και την εντιμότητα των δυο αναπληρωματικ
ών μελών της επιτροπης θεσμών και διαφάνειας (Ν.Αυλωνίτη και Σ.Βασιλάκη ), οι οποίοι υπερασπιζόνενοι την νομιμότητα, παραιτήθηκαν πέρυσι από την εφορευτικη επιτροπή των εκλογών 2016 , αντιλαμβάνομαι ότι θα "χάλαγαν την σούπα" των τριών πρωτοκλασάτων μελών του διοικητικού συμβουλίου , οι οποίοι θα έπρεπε να εκτελέσουν οπωσδήποτε την "αποστολή" που τους ανέθεσε ο πρόεδρος τους ,αποφεύγοντας τα όποια "εμπόδια" που πιθανόν θα συναντούσαν κατά τον έλεγχο των υποβληθέντων δικαιολογητικών από τους υποψήφιους προς ένταξη συλλόγους .


Ωστόσο για την πληρέστερη ενημέρωση σας , παραθέτω το 20ο άρθρο του καταστατικού της Ομοσπονδίας , από το οποίο προκύπτουν μια σειρά αρμοδιοτήτων της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας , με ουσιαστικότερη την δεύτερη παράγραφο , όπου αναφέρει ότι η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας " Παρακολουθεί την καταστατικά προβλεπόμενη συμμετοχή των αντιπροσώπων των συλλόγων στις γενικές συνελεύσεις και τηρεί ειδικό παρουσιολόγιο " .


Αυτό λοιπόν το ειδικό παρουσιολόγιο , δεν υπάρχει σήμερα και δεν προβλέπεται να υπάρξει , καθόσον ο έλεγχος , η πιστή εφαρμογή του καταστατικού και φυσικά η διαφάνεια , αποτελούν άγνωστες λέξεις για τον σημερινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας Π.Γαλάτουλα , τον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας κ.Μειμάρογλου, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ,των οποίων η πλειοψηφία , ή , δεν έχει διαβασει το καταστατικό της Ομοσπονδίας ,ή , αδιαφορεί για την πίστη εφαρμογή του , παρά τον όρκο που έδωσε .


Παράλληλα θα ήθελα να υπενθυμίσω στον "τουρίστα" και μόνιμο...την τελευταία επταετία πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας Κλεάνθη Μειμάρογλου , ότι για όλα αυτά που κατηγορούσε τις προηγούμενες διοικήσεις σχετικά με την διαφάνεια και την νομιμότητα των αποφάσεων που ελάμβαναν στο παρελθόν , από το 2010 που επανήλθε στο άρμα της εξουσίας , έχει διαπράξει τα ίδια και χειρότερα ...


Καθώς αυτός και η παραταξιακή του "συντεχνία"που διαχειρίζεται τις τύχες της Ομοσπονδίας τα τελευταία 7 χρόνια, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατρακύλα της Ομοσπονδίας και την απώλεια της έξωθεν καλής μαρτύριας , που αποτελεί βασικό συστατικό επιτυχίας κάθε σοβαρού οργανισμού .


Παράλληλα ,η δημιουργία στεγανών ,που αφορά στην προεπιλογή και προώθηση των "εγκεκριμένων αλεξιπτωτιστών" υποψηφίων , που επιμελώς και με σύστημα έχει δημιουργήσει ο σημερινός πρόεδρος Π.Γαλάτουλας όλα αυτά τα χρόνια , δεν επιτρέπει σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα, να διεκδικήσουν κάποιο αξίωμα, στον οργανισμό,
εφόσον δεν πρόερχονται από το δικό του θερμοκήπιο και δεν δηλώνουν τυφλή υποταγή στον "εκλογομάγειρα" Π.Γαλάτουλα ...


Έτσι λοιπόν , μοιραία, η Ομοσπονδία κατέληξε να διοικείτε από μια δράκα υπερφίαλων και φυσικά άμετρων παραγόντων ,οι οποίοι,παρά το γεγονός ότι συχνά -πυκνά μεταχειρίζονται το "μέτρον Άριστον " , εμφανίζονται να πουλάνε μούρη , χωρίς όμως να βλέπουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη ...

Η δε δημοκρατία και η διαφάνεια τρέχει από τα μπατζάκια τους ....


Κλείνοντας παραθέτω τα ονόματα των συλλόγων των οποίων εγκρίθηκε η ένταξη στο δυναμικό της Ομοσπονδίας και θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε στις επερχόμενες εκλογές τον Ιουνιο του 2018.

Χειμαριωτών Βορείου Ηπείρου, σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ηλεκτρολόγων, σύλλογος Φιλάθλων ΑΕΚ, Σύλλογο Κατερινιωτών Πιερίας, Πυργουσίων Χίου και τον Αρκαδικό σύλλογο «Αθηνά». Σε τρεις ακόμη συλλόγους που ο φάκελλος είναι ακόμη ημιτελής, δόθηκε προθεσμία 2 εβδομάδων για να τον συμπληρώσουν και πρόκειται για τους συλλόγους Καρπάθου, Πλατάνου Ναυπακτίας και Τρυπουσίων Χίου.


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11387&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 28.05.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων