Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Στόχος μια νέα σχέση μεταξύ του ελληνικού και κινεζικού λαού» Εκτύπωση E-mail
10.05.17

Υποδοχή Κινέζων καλλιτεχνών στο υπουργείο Ναυτιλίας «Η Ελλάδα και η Κίνα εργάζονται από κοινού με στόχο να χτιστεί μια νέα σχέση μεταξύ των δύο λαών», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποδεχόμενος στο υπουργείο την Τρίτη πολυμελή αντιπροσωπεία Κινέζων καλλιτεχνών που εργάζονται με την πορσελάνη.

Όπως είπε, οι τομείς όπου μπορεί να υπάρξει μεγάλη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είναι πάρα πολλοί και η ναυτιλία είναι ένας τομέας στον οποίο ήδη η συνεργασία κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά, είπε οι αυτό ανήκει πλέον στην Cosco και στο Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο ειδικής σύμβασης. «Φιλοδοξούμε μέσω του λιμανιού και της συνεργασίας με την Κίνα ο Πειραιάς να γίνει σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο. Πολλοί Έλληνες εφοπλιστές τα τρία τελευταία χρόνια κατασκευάζουν δεκάδες σύγχρονα καράβια στα κινέζικα ναυπηγεία.

»Είμαι βέβαιος ότι αυτή η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει δυναμικά θα συνεχιστεί και θα έχει ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα για τις δύο χώρες», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της πόλης Ρουτζό δήλωσε ότι Ελλάδα και Κίνα έχουν μακραίωνη πολιτιστική ιστορία.

Από τον δρόμο του μεταξιού ώς την αδελφοποίηση της Κέρκυρας με το Ρουτζό.

Είπε ότι αύριο (Τετάρτη) γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης κινέζικης πορσελάνης βασιλικών κλιβάνων Ru, με τίτλο «Νέος Δρόμος του Μεταξιού», και εξέφρασε την ελπίδα ότι και αυτή η εκδήλωση θα συμβάλει στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών των δύο λαών.

Η έκθεση γίνεται στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας, και θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουλίου.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11372&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote