Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Παιδεία, Κίνα και στο βάθος Λαγκάρντ Εκτύπωση E-mail
08.05.17

Μία γεμάτη εβδομάδα αναμένει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς έχουν προγραμματιστεί σημαντικές και συνεχείς συναντήσεις, τόσο εντός των τειχών όσο και στο εξωτερικό.

Οι επαφές Τσίπρα ξεκινούν την Τρίτη, στο υπουργείο Παιδείας, όπου στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα σχεδιασμού και προγραμματισμού. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να μεταβεί και στο υπουργείο Υγείας μέχρι την Πέμπτη, πριν δηλαδή να αναχωρήσει για την Κίνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην Κίνα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Στην ατζέντα των επαφών αυτών θα βρεθεί το Κυπριακό, το προσφυγικό, καθώς και η κρίση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Τσίπρας είναι πιθανόν να συναντηθεί και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς αμφότεροι θα βρίσκονται στο Πεκίνο το ίδιο χρονικό διάστημα. Εάν τελικά, ευοδωθεί αυτή η συνάντηση, κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως στο επίκεντρο θα βρεθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά στο θέμα της Τουρκίας, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως υπάρχουν διπλωματικές επαφές με τον πρόεδρό της, Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο τόνιζαν πως ακόμα δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση.

Σημειώνεται πως κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν πως στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα και τα αντίμετρα.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11366&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 08.05.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote