Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αναγνώριση του έργου και οικονομική ενίσχυση της Ομάδας Αιγαίου στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
02.05.17

Αναγνώριση

του έργου

και οικονομική

ενίσχυση της

Ομάδας Αιγαίου

στην Νέα Υόρκη

 

Αστόρια –Του Σάκη Σερέτη

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση οικονομικής στήριξης των προσπαθειών της “Ομάδας Αιγαίου” και του 23ου διάπλου του Αιγαίου πελάγους ,η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 26ης Απριλίου στην αίθουσα δεξιώσεων του εστιατορίου “Διόνυσος” την Αστόρια από το γυναικείο τμήμα του Παγκύπριου συνδέσμου Αμερικής (WIN).

Για τις ιατρικές υπηρεσίες και την σημαντικού χαρακτήρα προσφορά της Ομάδας Αιγαίου προς τους κατοίκους ακριτικών νησιών της Ελληνικής επικράτειας , έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, καθώς στις ετήσιες αποστολές της Ομάδας Αιγαίου συμμετέχουν αρκετοί Ομογενείς ιατροί σε εθελοντική βάση ενώ την οργάνωση αυτών των δραστηριοτήτων, στηρίζουν οικονομικά -εντελώς αθόρυβα και χωρίς φανφάρες- κάποιοι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, αλλά και αρκετοί ιδιώτες μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Ενθουσιασμένη από την συμμετοχή των ομογενών στην εκδήλωση δήλωσε η οικοδέσποινα -πρόεδρος του γυναικείου τμήματος του Παγκυπρίου Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, η οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στον φετεινό διάπλου του Αιγαίου πελάγους , όπου αναμένεται να επισκεφθούν επτά Ελληνικά νησιά της επονομαζόμενης άγονης γραμμής ( Φούρνοι , Θύμαινα, Δονούσα, Αμοργός, Αστυπάλαια, Ίος και Κουφονήσια).

Η Δρ. Χριστοδουλίδου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση, στην συνέχεια παρουσίασε τους ομογενείς συναδέλφους της ιατρούς, (Χάρης Ιωσηφίδης (ουρολόγος), Μανώλης Κουρούπος ( γαστρεντερολόγος), Νίκος Τουρούτογλου (Ογκολόγος), Γεώργιος Τσιούλιας (Ογκολόγος- χειρούργος) και Λιάνα Χατζή (ψυχολόγος) , οι οποίοι συμμετέχοντας στον φετεινό 23ο διάπλου του Αιγαίου πελάγους, θα προσφέρουν για μια ακόμη φορά αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Εκτός όμως από την ομάδα των Ελληνοαμερικανών ιατρών που προανέφερα και οι οποίοι στηρίζουν τις προσπάθειες της Ομάδας Αιγαίου ,η Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου αναφέρθηκε και στον ομογενή επιχειρηματία Σταύρο Βουγιουκλάκη , ο οποίος είναι από τους πρώτους ομογενείς επιχειρηματίες που τάχθηκαν στο πλευρό της Ομάδας Αιγαίου.

Εστιάζοντας στην κοινωνική προσφορά του γυναικείου τμήματος του Παγκυπρίου συνδέσμου Αμερικής η Δρ. Χριστοδουλίδου, αναφέρθηκε στις δωρεάν μαστογραφίες και τα τεστ Παπανικολάου που παρέχονταν δωρεάν σε γυναίκες που δεν έχουν ιατρική ασφάλιση, ενώ τονίζοντας ότι σήμερα οι εξετάσεις για το τεστ Παπανικολάου έχουν σταματήσει δυστυχώς, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης οικονομικών πόρων , στην συνέχεια όμως ,κάλεσε όποια γυναίκα χρειάζεται βοήθεια να απευθυνθεί στο γραφείο της .

Για τις δραστηριότητες και το έργο της ομάδας Αιγαίου μίλησε στους παρευρισκομένους ο ομογενής χειρούργος- ογκολόγος ιατρός Γεώργιος Τσιούλιας , ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, στην συνέχεια παρουσίασε μια σειρά φωτογραφικού υλικού, που αφορούσε στην δράση δεκάδων εθελοντών με τα φουσκωτά σκάφη τους, οι οποίοι διασχίζοντας τα νερά του Αιγαίου, προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες και εξοπλισμό ιατρείων σε ακριτικά νησιά της γενέτειρας.



Παράλληλα ο ομιλητής, αναφερόμενος στην ύπαρξη του πρώτου πλωτού Ελληνικού ασθενοφόρου “Μηνάς Ε.”, τόνισε πως “η Ομάδα Αιγαίου” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός , ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 23 χρόνια, από μια μικρή παρέα που είχε αγάπη για την θάλασσα και τον εθελοντισμό”, ενώ εστιάζοντας στην προσπάθεια κάλυψης σημαντικών αναγκών των κατοίκων κυρίως του ανατολικού Αιγαίου, ανέφερε ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της ομάδας, ανέρχεται στο ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ περίπου και παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

“Η προσφορά της Ομάδας Αιγαίου δεν περιορίζεται μόνον στην κάλυψη αναγκών που αφορούν στην δημόσια υγεία , αλλά επεκτείνεται επίσης στους τομείς της παιδείας , των διαφόρων υποδομών κοινής ωφέλειας και του πολιτισμού , γεγονός που επιτελεί εθνικό έργο , καθώς γίνονται προσπάθειες με την παραμονή των κατοίκων στον τόπο τους, να κρατηθούν ζωντανές αυτές οι κοινότητες και φυσικά να μην αμφισβητηθεί η κυριότητα τους από κανέναν” τόνισε ο Δρ. Γεώργιος Τσιούλιας.

“Η ομάδα Αιγαίου με την πολύχρονη προσφορά της στις διάφορες τοπικές κοινότητες , έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων από τα νησιά που έχει επισκεφθεί” ανέφερε επίσης ο ομιλητής , ενώ εστιάζοντας στην δομή της οργάνωσης, ανέφερε ότι είναι μια αμιγώς εθελοντική οργάνωση που λειτουργεί με καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες και όλα τα λειτουργικά της έξοδα, καλύπτονται από εθελοντές και χορηγούς .

Μέχρι και σήμ
ερα οι εθελοντές της έχουν επισκεφθεί 50 προορισμούς διανύοντας περίπου 20 χιλιάδες ναυτικά μίλια , ενώ ο αριθμός των κατοίκων των ακριτικών νησιών που έχουν υποβληθεί σε διαφορετικές ιατρικές εξετάσεις ανέρχεται στις 22 χιλιάδες , ενώ ανάλογος είναι και ο αριθμός των εμβολιασμών” τόνισε ο Δρ. Τσιούλιας.

Όσον αφορά στα έργα υποδομής , ο ομιλητής αναφέρθηκε στις ζωτικής σημασίας μονάδες αφαλάτωσης νερού, στον εξοπλισμό αγροτικών ιατρείων , στην δημιουργία παιδότοπων και κλειστών γυμναστηρίων , στην παροχή ασθενοφόρων οχημάτων σε περιοχές που το έχουν ανάγκη, καθώς επίσης και στην διοργάνωση συναυλιών και παραστάσεων θεάτρου σκιών για την ψυχαγωγία των κατοίκων.

Η προσφορά της ομάδας Αιγαίου, πέρα από τον ετήσιο διάπλου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Μάιο , περιλαμβάνει και μια ακόμη χειμερινή αποστολή τον Οκτώβριο , ενώ κατά την διάρκεια του χρόνου, υλοποιούνται τριήμερες επισκέψεις σε περιοχές που έχουν ανάγκη.

Ο Δρ. Τσιούλιας κλείνοντας την παρουσίαση , αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους της οργάνωσης, στους οποίους περιλαμβάνεται η κατασκευή του πολλαπλών χρήσεων γηπέδου στην Δονούσα αξίας 25.000 ευρώ, η παιδική χαρά του νηπιαγωγείου Δονούσας αξίας 12.500 ευρώ, το ποδοσφαιρικό γήπεδο 5χ5 στα Κουφονήσια αξίας 35.000 ευρώ ,η παιδική χαρά στην Λαγκάδα Αμοργού αξίας 15.000 ευρώ , καθώς επίσης και η αγορά ενός πυροσβεστικού οχήματος αξίας 36.000 ευρώ για τους Φούρνους .

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Παγκύπριου συνδέσμου Αμερικής Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Κυριάκος Παπαστυλιανού και ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στην Νέα Υόρκη πρέσβης Βασίλης Φιλίππου .

Ο 23ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και θα διαρκέσει 12 ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017.

Η αποστολή θα διανύσει περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια και στην διάρκεια του ταξιδιού της αναμένεται να διενεργηθούν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων.

Εκτός των ιατρικών εξετάσεων όμως , η ομάδα Αιγαίου θα δωρίσει εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό στα σχολεία των νησιών, Φούρνοι , Θύμαινα, Δονούσας, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Ίου και Κουφονήσια , το οποίο θα συνοδευτεί και από ανάλογα έργα υποδομής και εξοπλισμού αγροτικών ιατρείων.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11349&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 02.05.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote