Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Ομοια πλάσματα... άλλη γλώσσα
Ομοια πλάσματα... άλλη γλώσσα Εκτύπωση E-mail
23.01.08

Του Σάκη Σερέτη

Αυτές τις ημέρες με τα τρέχοντα γεγονότα στην Ελλάδα ,ούτε λίγο ούτε πολύ έχουμε γίνει όμηροι της σκανδαλολογίας που ακούει στο όνομα Ζαχοπουλειάδα και σίγουρα ακούγοντας για σκάνδαλα και ατασθαλίες που εξελίσονται στην δική μας αυλή με ντόπιους πρωταγωνιστές,σίγουρα δεν μας προκαλούν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον,παρόλο που είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα η οποία απεικονίζει ευτυχώς,ενα  μικρό κομμάτι της οργανωμένης ομογένειας.

Αυτό που παρακολουθησαμε το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου στο Σταθάκειο κέντρο,κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ήταν σίγουρα ενα θεατρικό μονόπρακτο με πρωταγωνιστή τον κ.Ν.Διαμαντίδη που μέσα απο την σοβαροφανή ερμηνεία του,κραυγάζει ζητώντας τώρα την βοήθεια αυτών που ο ίδιος εξοστράκισε.

Είναι πλέον οφθαλμοφανής η διάσταση απόψεων που υπάρχει στους κόλπους των αυτοδιόριστων και αυτό επιβεβαιώνεται  απο την συμπεριφορά τους ,καθώς και απο τις θέσεις που εκφράζουν δημόσια .

Για παράδειγμα αναφέρω την καθόλα υποκριτική- ενωτική ομιλία του κ.Ν.Διαμαντίδη ενώπιον της γενικής συνέλευσης, που είχε σαν κύριο γνώρισμα της την επανένταξη των δυο τιμωρημένων προέδρων (Γεωργόπουλος-Τομόπουλος)των οποίων την τιμωρία στοιχειοθέτησε και δρομολόγησε στο παρελθόν ο ίδιος,με μια έντεχνα στημένη πειθαρχική επιτροπή.

Δέν μπορεί ο πρόεδρος να μιλάει για ενότητα και συγχωροχάρτια απο την μιά και ο γενικός γραμματέας απο την άλλη, να επικαλείτε ενα άρθρο του καταστατικού  που του παρέχει το δικαίωμα να αποκλείσει ολους αυτούς τους συλλόγους, που λόγω των μονοκρατορικών εκλογών κατέφυγαν στην δικαιοσύνη και δεν συμμετείχαν στις τρείς τελευταίες γενικές συνελεύσεις των αυτοδιόριστων.

Επρεπε να γνωρίζουν οι αυτοδιόριστοι οτι αφου αυτοί έδρασαν με την χορηγία της εφορευτικής επιτροπής,οι αποκλεισμένοι αντέδρασαν με κάθε νόμιμο μέσο αναζητώντας την λύση και γιαυτό προσέφυγαν στην δικαιοσύνη και απείχαν απο κάθε εκδήλωση των αυτοδιόριστων.

Η αλήθεια είναι οτι αφου ο κ.Δ.Δημητρίου κόπτεται για την τήρηση του καταστατικού,γιατί δεν αντέδρασε όταν διαπίστωσε την απραξία της εξελεγκτικής επιτροπής,η οποία δεν εχει κάνει απολύτως τίποτα την διετία που διανύουμε και φάνηκε ανίκανη να ασκήσει τους καθιερωμένους ελέγχους για κάθε οικονομική δραστηριότητα της Ομοσπονδίας,(π.χ παρέλαση 2006-2007, «συνέδριο»κ.α) και της οποίας  η συμπεριφορά,αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας προκαλώντας περίεργους συνειρμούς.

Οταν ο ίδιος ο ταμίας κ.Χ.Βουρνάς παραδέχεται δημόσια, οτι δεν έχουν ελέγξει την τελευταία διετία τα οικονομικά της Ομοσπονδίας,τότε εύλογα αναρωτιέται κανείς ποιός είναι ο υπεύθυνος;

Μήπως οι καρεκλοκένταυροι «παράγοντες»θεωρούν οτι εχουν το αλάθητο;

Ποιός θα μπορέσει να εγγυηθεί την τήρηση του καταστατικού, που υποτίθεται οτι αυτοί οι κύριοι ορκίσθηκαν να εφαρμόζουν σε κάθε βήμα της υπερφίαλης εκτροπής τους;

Οσον αφορά την σανίδα σωτηρίας που αναζητά απεγνωσμένα  τώρα ο κ.Ν.Διαμαντίδης και χρησιμοποιεί σαν δούρειο ίππο την επαναφορά των τιμωρημένων,μου θυμίζει γερασμένο ισοροπιστή σε τσίρκο που παραπαίει επικίνδυνα.

Μήν νομίζεται οτι πρόκειτε για παρεξήγηση,διότι η ομάδα των αυτοδιόριστων κάνει οτι μπορεί, προκειμένου να μας πείσει οτι αυτό το συνονθύλευμα , ειναι ενα τσίρκο που μάλλον δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά .

 Με το γνωστό πλέον απαξιωτικό υφάκι τους,οι επαγγελματίες της ατασθαλίας και της παραπληροφόρησης,επιμένουν να αντιμετωπίζουν κάθε αντιρρησία σαν αγράμματο ιθαγενή,που θα πρέπει να υπακούει στα δικά τους κελεύσματα και φυσικά να μην ρωτάει πολλά ,όταν με ύφος χιλίων καρδιναλίων προσπαθούν να μας «ενημερώσουν»για τα κατορθώματα τους.

Ομως επειδή η λαϊκή φαντασία πλάθει όμοια πλάσματα και η ιστορία ειναι ενας κύκλος που επαναλαμβάνεται,καλό θα ήταν αυτό το έργο να μην το ξαναδούμε σε επανάληψη,γιατί θα έχουμε και εμείς το δικό μας μερίδιο ευθύνης.

Αν πραγματικά υπάρχουν ομογενείς που ενδιαφέρονται για την συνέχεια του θεσμού και ανησυχούν για τα «πρότυπα» διοίκησης και οργάνωσης που μας σερβίρουν αβασάνιστα οι αγχωμένοι προεδρομεροκαματιάρηδες,ας σκεφθούν οτι η ανανέωση στην Ομοσπονδία είναι και δική τους υπόθεση      

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1133&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 24.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >