Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ερντογάν: Μετά το δημοψήφισμα έρχεται η νομοθέτηση της θανατικής ποινής Εκτύπωση E-mail
13.04.17

Το νομοσχέδιο με το οποίο θα επανέρχεται η θανατική ποινή για ορισμένα αδικήματα, θα έλθει στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ύστερα από το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στις 16 Απριλίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας την Τετάρτη σε συγκέντρωση στην ανατολική τουρκική επαρχία Ερζουρούμ, ανέφερε οτι, «μετά τις 16 Απριλίου, εάν το θέλει ο Θεός, θα έλθει νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο. Εάν το κοινοβούλιο το εγκρίνει, θα το επικυρώσω».

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν
τόνισε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα, με θέμα αυτή τη φορά την εσχάτη των ποινών. «Για να επαναφέρει κανείς τη θανατική ποινή, χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Σε περίπτωση όμως που το κοινοβούλιο δεν την εγκρίνει, θα απευθυνθούμε στον λαό, όπως κάναμε και με το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου. Ας αποφασίσει ο λαός», υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται, οτι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχε ξεκαθαρίσει στις 19 Μαρτίου ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σήμαινε αυτόματα τη λήξη κάθε διαπραγμάτευσης για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία είχε καταργήσει τη θανατική ποινή το 2004, επί πρωθυπουργίας Ερντογάν, για να δώσει ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η εσχάτη των ποινών δεν έχει χρησιμοποιηθεί στη χώρα από το 1984.

www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11301&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote