Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Το προσφυγικό ανέλυσε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς στην Νέα Υόρκη
Το προσφυγικό ανέλυσε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
29.03.17

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Το προσφυγικό και η πτώση των τουριστικών αφίξεων στο νησί της Χίου, αποτέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της ενημερωτικής συζήτησης του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνούς με τα μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Η εν λόγω συνάντηση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαρτίου στην έδρα της Χιακής Ομοσπονδίας στην Αστόρια, όπου κάθε χρόνο παραμονές της εθνικής μας παρέλασης πραγματοποιείται η καθιερωμένη συνεδρίαση των μελών του οργανισμού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Δρ. Κωσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης , η διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής Γρηγορία Καματερού και ο απόστρατος υποναύαρχος Σταύρος Μιχαηλίδης, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γιάννης Κοντολιός.

Ο δήμαρχος Χίου απηύθυνε έκκληση στους ομογενείς να στηρίξουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους το νησί της Χίου και αφού τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που καταβάλλουν , εστίασε στο προσφυγικό και στις συνέπειες που επιφέρει στο νησί , όπως επίσης στην οικονομική ανάπτυξη και στην ανάγκη προώθησης και άμεσης στήριξης του τουρισμού.

Επισημαίνοντας την μείωση των προσφυγικών ροών ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς , ανέφερε ότι ο αριθμός έχει μειωθεί στα επίπεδα του 2014 μετά την συμφωνία με την Τουρκία , ωστόσο οι κάτοικοι των Νήσων Λέσβου , Χίου , Κως , Σάμου και Λέρου είναι αυτοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού , ενώ εστιάζοντας στο νησί της Χίου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένα οργανωμένο κέντρο κράτησης των προσφύγων , όπου θα μπορούσαν να φιλοξενούνται τις πρώτες ημέρες από την άφιξη τους οι πρόσφυγες.

Την εκτίμηση του πρώην προέδρου της Χιακής Ομοσπονδίας Γιώργου Αλμυρούδη , ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι αναμένεται να αλλοιωθούν στο μέλλον τα δημογραφικά στοιχεία του νησιού με την είσοδο 3.500 προσφύγων, δεν φάνηκε να συμμερίζεται ο δήμαρχος της Χίου, ο οποίος τόνισε ότι ο αριθμός των προσφύγων δεν ξεπερνά τους 1.600 και πως θα πρέπει αντί να κινδυνολογούμε, να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα .

Η ταύτιση απόψεων του Δημάρχου και των Ομογενών σχετικά με την πτώση του τουρισμού στο νησί της Χίου , έδωσαν το έναυσμα στην  διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Αμερικής Γρηγορίας Καματερού, η οποία ανέφερε ότι πολύ σύντομα αναμένεται η επίσκεψη αμερικανών δημοσιογράφων στο νησί της Χίου , που θα τους δώσει την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού και να διαμορφώσουν προσωπική άποψη, η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει στην προσέλκυση τουριστών.

Επισημαίνοντας την έλλειψη στοχευόμενης πολιτικής σχετικά με την προσέλκυση τουριστών, ο κ. Μανώλης Βουρνούς , προανήγγειλε ότι στα πλαίσια αναγνώρισης της προσφοράς των ομογενών από την Αμερική , αναμένεται να επιλεχθεί συγκεκριμένη περιοχή του νησιού που θα είναι αφιερωμένη στον “απόδημο Χιώτη”.

Τέλος ο δήμαρχος εστιάζοντας στις δράσεις της “Κιβωτού του Κόσμου”, κάλεσε τους ομογενείς να υποστηρίξουν τα προγράμματα της και την ανάπλαση των χώρων παιχνιδιού.

Ο δήμαρχος Χίου ήταν προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 196η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11264&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 29.03.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων