Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
CNBC: «Τι κοινό έχουν ο Τραμπ με τον Τσίπρα; Τον λαϊκισμό» Εκτύπωση E-mail
28.03.17

CNBC: «Τι κοινό έχουν ο Τραμπ με τον Τσίπρα; Τον λαϊκισμό» Ενα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του Πρωθυπουργού της Ελλάδος ανακαλύπτει το CNBC. «Η απόσταση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ντόναλντ Τραμπ φαντάζει μεγάλη», αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα.

Ωστόσο, καταλήγει ότι οι δύο πολιτικοί μοιάζουν πολύ περισσότερο από ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Ο Τραμπ, ένας επιχειρηματίας που εξελίχθηκε σε πρόεδρο των ΗΠΑ, δεν φαίνεται να έχει πολλά κοινά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη το 2015 για να αντιστρέψει την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, για έναν στρατηγικό αναλυτή που μίλησε στο CNBC, οι τροχιές των δύο ανδρών έχουν περισσότερα κοινά σημεία από ό,τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί.

Η ομοιότητά τους, σύμφωνα με τον κ. Βασίλειο Γκιωνάκη, επικεφαλής της global FX strategy στη UniCreditBank, σχετίζεται με "το ζήτημα του λαϊκισμού".

Όπως εξηγεί, ο λαϊκισμός, προκειμένου "να κερδίσει έδαφος, να διαδοθεί και ενδεχομένως να φθάσει να κυβερνά", χρειάζεται τη φήμη. Αρκετοί πολιτικοί βασίζονται σε αυτό ακριβώς, σε θέσεις δηλαδή χωρίς να διαθέτουν τα εργαλεία για να τις υποστηρίξουν, μία διαδικασία, με την οποία και σχετίζεται η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, εν μέσω της ελληνικής κρίσης.

Ο κ. Γκιωνάκης, συνέχισε τον συλλογισμό του, παραπέμποντας και στην περίπτωση του Τραμπ και συγκεκριμένα, στην ήττα που υπέστη προσφάτως, αφού δεν κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο για την κατάργηση του Obamacare.

Όπως είπε, η υποκριτική - το "δράμα", είναι απαραίτητο στοιχείο για την κινητοποίηση της υποστήριξης των ψηφοφόρων. Αλλά, από τη στιγμή που εκλεγούν, οι ηγέτες συχνά ανακαλύπτουν πως "η πλειοψηφία των προτάσεών τους δεν μπορούν να εφαρμοστούν, εξ αιτίας πολυάριθμων εμποδίων", όπως είναι χαρακτηριστικά οι εσωτερικές πολιτικές δυναμικές.

Μάλιστα, ο κ. Γκιωνάκης μίλησε και για τον κίνδυνο που ελλοχεύει μέσα από τέτοιες πρακτικές, όσον αφορά στους ψηφοφόρους, καθώς όπως τονίζει, "με τις εν λόγω πεποιθήσεις να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στα γεγονότα (...) οι άνθρωποι προσκολλώνται σε αυτές και μπορεί να καταστεί εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξεις το μυαλό των ανθρώπων".

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11263&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote