Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ντιμπέιτ Τζανακόπουλου - Κικίλια: «Η ΝΔ πόνταρε στην καταστροφή» - «Δεν σας νοιάζουν οι Έλληνες, αλλ Εκτύπωση E-mail
16.03.17

Ντιμπέιτ Τζανακόπουλου - Κικίλια: «Η ΝΔ πόνταρε στην καταστροφή» - «Δεν σας νοιάζουν οι Έλληνες, αλλά η καρέκλα» Σφοδρότατη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Η ρητορική της κυβέρνησης μιλάει για καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Όλοι ξέρουμε ότι υπέγραψε τη συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου που φέρνει μέτρα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, με μείωση αφορολόγητου, κατάργηση προσωπικής διαφοράς. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον λαό. Δεν δέχομαι ένας νέος πολιτικός να κοιτάει τους πολίτες στα μάτια και να τους λέει ψέματα. Ο κ. Τζανακόπουλος μας έλεγε ότι θα κλείσει τον Ιανουάριο η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα και φτάσαμε μέσα Μαρτίου» ανέφερε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον κ. Κικίλια τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να παραχαράξει επικοινωνιακά την πραγματικότητα. «Προσπάθησε να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας γιατί δεν του βγαίνει το αφήγημα. Στις 20 Φλεβάρη δεν υπογράψαμε συμφωνία, θέσαμε τους άξονες για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας. Βασική μας δέσμευση είναι η προσπάθεια να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια. Η δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων από το 2019 θα είναι μηδενική: Αυτό που συμφωνήσαμε πως δεν αλλάζει το δημοσιονομικό μίγμα. Οι επιβαρύνσεις θα είναι 2% του ΑΕΠ και οι ελαφρύνσεις θα είναι αντίστοιχου μεγέθους. Και όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή όλοι θα καταλάβουν ποιος λέει αλήθεια και ψέματα. Η ΝΔ πόνταρε στην καταστροφή και τώρα έχουν στρατηγικό αδιέξοδο, γιατί βλέπουν πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς τη μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον, και με SLA και με μέτρα – αντίμετρα αλλά και με λύση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Θα περάσουμε μετά σε φάση σταθεροποίησης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κλιμάκωσε την επίθεσή του στην κυβέρνηση τονίζοντας πως ο κ. Τζανακόπουλος διεκπεραιώνει το ρόλο του επίσημου ψεύτη της κυβέρνησης. «Ο ίδιος και ο κ. Τσίπρας παραδέχονται πως είναι αδύνατος ο στόχος του 3,5%. Και μας λένε πως αυτά θα ισχύσουν εάν πιάσουμε τους στόχους. Και τώρα έρχονται και το υπογράφουν [σ.σ. υψηλά πλεονάσματα]. Αντίμετρα δεν υπάρχουν παρά μόνο άγρια φορολόγηση των Ελλήνων. Η πραγματική οικονομία στενάζει, η εμπιστοσύνη βυθίζεται γι αυτό και είχαμε δύο χρόνια ύφεσης. Έχουμε περιέλθει στην κατάσταση αυτή γιατί αδυνατούν να πουν την αλήθεια. Ο Σόιμπλε τους καρφώνει, τα έχουν καταπιεί όλα. Δεν τους ενδιαφέρει η κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά μόνο η καρέκλα τους και το να μείνουν στην κυβέρνηση, για αυτό χάνουν χρόνο» υποστήριξε.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «μαθήματα ηθικής από άτομα που είναι μπλεγμένα μέχρι το λαιμό σε σκάνδαλα δεν δεχόμαστε. Μην μιλάτε για μεγάλη ζωή, πετάτε λάσπη» με τον κ. Κικίλια να απαντά:

    Μεγάλη ζωή είναι όταν καίγονται τα τρόλεϊ στην Αθήνα, εσείς παίρνετε τα λίαρ τζετ και κάνετε βόλτες στην Αθήνα. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο έγγραφο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι πρόεδρος του Eurogroup, ανέφερε ότι «εφόσον το 2018 πιάσουμε τον στόχο θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το δημοσιονομικό μείγμα. Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση έχει να κάνει με τις διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. Και μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου ήταν και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για επιπρόσθετα μέτρα 4,5 δισεκατομμύρια, το ο οποίο στηρίζατε με πάθος. (…) Αυτή την απαίτηση προσπαθήσαμε να αποκρούσουμε. Τον Δεκέμβρη του 2015 το ΔΝΤ έθεσε στο τραπέζι την απαίτηση για επιπρόσθετα μέτρα 2% του ΑΕΠ. Αυτή ήταν η συζήτηση για την πρώτη αξιολόγηση. Ο κόφτης ήρθε στη συζήτηση για να μην παρθούν τα μέτρα που ζητούσε το Ταμείο για την πρώτη αξιολόγηση».

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11226&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote