Αρχική arrow ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ arrow «Εφυγε» η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη
«Εφυγε» η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη Εκτύπωση E-mail
12.03.17

«Εφυγε» η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη [photos&vid] Μια ακόμη απώλεια θρηνεί ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς εφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη, σύζυγος του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου.  Η 83χρονη ηθοποιός υπέστη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, καρδιακό επεισόδιο και ξεψύχησε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Το τελευταίο διάστημα η μεγάλη ηθοποιός αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. «Τους τελευταίους μήνες μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία γιατί το αριστερό μου πόδι έχει προσβληθεί από ένα ισχυρό μικρόβιο και γι' αυτόν το λόγο έχω πάρει του κόσμο την αντιβίωση χωρίς αποτέλεσμα» είπε σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις η ίδια, τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934 και φοίτησε στο Εθνικό Θέατρο. Κατά τη διάρκεια της ζωής της εμφανίστηκε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ τω οποίων «Η Νεράιδα και το Παλικάρι», η «Παρισιάνα» και το «Αμόκ». Συνεργαζόταν συχνά με τον σύζυγό της, ιδιαίτερα μετά τη δεκαετία του 1980, όταν έκαναν τον δικό τους θίασο, ανεβάζοντας παραστάσεις και πραγματοποιώντας περιοδείες. 

«Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη... μάνα ΜΟΥ σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση..καλό ταξίδι καλή μου κυρία...» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο κινηματογραφικός έρωτας με τον «κακό» του ελληνικού κινηματογράφου

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη γεννήθηκε το 1934 και φοίτησε στο Εθνικό Θέατρο. Κατά τη διάρκεια της ζωής της εμφανίστηκε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ τω οποίων «Η Νεράιδα και το Παλικάρι», η «Παρισιάνα» και το «Αμόκ». Συνεργαζόταν συχνά με τον σύζυγό της, ιδιαίτερα μετά τη δεκαετία του 1980, όταν έκαναν τον δικό τους θίασο, ανεβάζοντας παραστάσεις και πραγματοποιώντας περιοδείες. 

«Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη... μάνα ΜΟΥ σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση..καλό ταξίδι καλή μου κυρία...» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σε ηλικία μόλις 18 ετών παντρεύτηκε τον Σπύρο Καλογήρου, τον άντρα που σημάδεψε τη ζωή της και με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.

Το ζευγάρι, που έμεινε μαζί 50 ολόκληρα χρόνια, δήλωνε αιώνια ερωτευμένο.

«Ημουνα 18 χρονών όταν ήρθε ο Σπύρος Καλογήρου στη σχολή» λέει η Ευαγγελία Σαμιωτάκη στο βιβλίο του Αντώνη Πρέκα.

«Ενας ώριμος πια άντρας. Ηταν τριάντα χρονών, με ένα μουστάκι πολύ ωραίο και σπανιόλικο. Εγώ τρελάθηκα μαζί του… Τον ερωτεύτηκα αμέσως... Εγώ δεν μπορώ να εκφραστώ όπως εκείνος… Δεν μπορώ να γράψω ποιήματα… Εκείνος μου έχει γράψει πάρα πολλά... Δεν μου έλειψε ποτέ τίποτα συναισθηματικό, ερωτικό, υλικό… Πριν το επιθυμήσω το είχα» είχε πει στο ίδιο βιβλίο.

Στο ίδιο βιβλίο, ο Σπύρος Καλογήρου είχε πει


-Εγώ όμως κέρδισα την ωραιότερη γυναίκα, τη γυναίκα μου.
-Μια γυναικά που μπορώ να σας πω -όπως το λέω με στίχο- ότι:
-Ηταν του Μάη δειλινό σαν πέρασε βουβή.
-Καμαρωτή, πανέμορφη, ψηλή σαν μια τουλίπα.

Κι ενώ η φύσις έπαιρνε το χρώμα το μαβί.
-Μ’ αρέσεις της εφώναξα. Πρόλαβα και της είπα.

Φιλμογραφία

«Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς» (1959)
«Αμόκ» (1963)
«Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969)
«Η παριζιάνα» (1969)
«Βαβυλωνία» (1970)
«Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα» (1970)
«Η Αλίκη δικτάτωρ» (1972)
«Πως Καταντήσαμε Σωτήρη» (1972)
«Αστερισμός της παρθένου» (1973)
«Γυναικοκρατία» (1973)
«Δικτάτωρ καλεί Θανάση» (1973)
«Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» (1973) 
«20 Γυναίκες κι Εγώ» (1973)
«Ο τσαρλατάνος» (1973)
«Ο παλαβός κόσμος του Θανάση» (1979)
«Καθένας με την τρέλλα του...» (1980)
«Πέστα χρυσόστομε» (1983)
«Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια »(Ο ανοιχτομάτης) (1984)
«Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!..» (1985)
«Μερικοί το Προτιμούν Ηλεκτρονικό» (1986)
«Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν» (1987)
«Ο καλύτερός μου φίλος» (2001)
«Η Λίζα και όλοι οι άλλοι» (2002)
«Αγρύπνια» (2005)
«Το όνειρο του σκύλου» (2005)

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11211&Itemid=30

 
Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων