Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μαραθώνια κατάθεση
Μαραθώνια κατάθεση Εκτύπωση E-mail
21.01.08

Νέα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν στην πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου, καθώς σημαντικοί μάρτυρες θα περάσουν και αυτή την εβδομάδα το κατώφλι του ανακριτή. Σήμερα προσήλθε στον ανακριτή ο Θέμος Αναστασιάδης, μετά από δικό του αίτημα.

Η συμπληρωματική κατάθεση του διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες. Σε δηλώσεις του εξερχόμενος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε στα χέρια της το επίμαχο dvd πριν από τη συνάντησή του με τον Γιάννη Ανδριανό. Σύμφωνα με τον ίδιο το είχε παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου φίλη της Τσέκου, που εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα, προθεσμία μέχρι την Τέταρτη έλαβε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, δια εκπροσώπου, προκειμένου να καταθέσει το υπόμνημα σχετικά με το ποσό των πέντε εκατομμύρίων ευρώ που βρέθηκε στο λογαριασμό του και τις κινήσεις που έγιναν γύρω από αυτό. Η υποβολή του υπομνήματος θα καταστεί δυνατή εφόσον ληφθεί ειδική άδεια από τους δικηγόρους του κ. Αναστασιάδη, λόγω της απεργίας του κλάδου. Απο την πλευρά της, η κυβέρνηση διά του Θόδωρου Ρουσόπουλου ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητείται η αξιοπιστία του κ. Ανδριανού.

Δηλώσεις και αντιδράσεις

Για περισσότερο από πέντε ώρες παρέμεινε στο γραφείο του δεύτερου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης , προκειμένου να δώσει σειρά σημαντικών διευκρινίσεων, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Εξερχόμενος, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων όμως προέβη σε δηλώσεις:

"
Τρία πράγματα έχω μόνο και μου επιτρέπεται να πω, το ένα είναι ότι η ίδια η Τσέκου μας δήλωσε ότι είχε σταλεί το υλικό και το dvd στο Μαξίμου , μέσω μιας φίλης της που δουλεύει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Δεύτερο, σε απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα για τα πέντε εκατομμύρια, τα λεφτά αυτά τα μάζεψα από δικούς μου πόρους για να εμποδίσω τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να πουλήσει το 51% της εφημερίδας σε έναν εφοπλιστή της δεξιάς και φίλο του κ. Καραμανλή.

Και το τρίτο που έχω να πω είναι ότι έχω στοιχεία και προσκόμισα στοιχεία, ότι στο Mega είχαν δει το βίντεο και τόσο καιρό λένε ψέματα".


Η κυβέρνηση διά του Θόδωρου Ρουσόπουλου ξεκαθάρισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ότι ο Γιάννης Ανδριανός παρέλαβε το dvd από δημοσιογράφο και πως η μαρτυρία του δεν αμφισβητείται. "Αυτό δεν είναι άποψη, είναι η αλήθεια", είπε o κ. Ρουσόπουλος, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης Ανδριανού-Αναστασιάδη, αφού τόνισε πως ο ανακριτής θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του όπως εκείνος νομίζει σωστά, επανέλαβε πως η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, τους θεσμούς και την κείμενη νομοθεσία.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης και ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ρουσόπουλος επιβεβαίωσε ότι μιλά με δημοσιογράφους, εκδότες και διευθυντές και πρόσθεσε πως "έχουμε φτάσει να δαιμονοποιούμε τη σχέση δημοσιογράφων - πολιτικών".

Σκληρή ήταν αντίδραση από πλευράς Τριανταφυλλόπουλου στις δηλώσεις Αναστασιάδη. Μιλώντας στη ΝΕΤ έκανε λόγο για ψεύδη και χαρακτήρισε τον πρώην συνεργάτη του "απίστευτο τυχοδιώκτη της δημοσιογραφίας" και προανήγγειλε νέες απαντήσεις και νέα στοιχεία

Όσο για το υπόμνημα προς την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων σχετικά με την προέλευση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη, εκπρόσωπος του ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για την προσκόμισή του. Ο λόγος ήταν ότι η κατάθεση του υπομνήματος έπρεπε να γίνει παρουσία του δικηγόρου του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος όμως δεν μπορούσε καθώς έπρεπε να είναι σήμερα παρών και στη διαδικασία της ανάκρισης. Η νέα ημερομηνία ορίστηκε για την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία κατέρχονται σε απεργία οι δικηγόροι. Ο Τσοβόλας θα χρειαστεί ειδική άδεια προκειμένου να παραστεί αλλιώς θα οριστεί νέο ραντεβού

Την Τετάρτη θα καταθέσει και ο δικηγόρος εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ο οποίος συνόδευε την προφυλακισμένη Εύη Τσέκου, στις επαφές της, με εκπροσώπους των Μεσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι αυτό που υποστηρίζεται από το περιβάλλον της Τσέκου είναι πως το μόνο πρόσωπο που πήρε στα χέρια του και εξέτασε σε υπολογιστή το dvd ήταν ο Θέμος Ανασταδιάδης. Σε επίσημη αντίδραση -δια των συνηγόρων της- στα λεγόμενα του δημοσιογράφου ότι προσωπική της φίλη ήταν η κομίστρια του dvd, η Τσέκου μίλησε για "μια ύστατη προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και όχι μόνο",

Για καταφανώς ψευδείς ισχυρισμούς έκανε λόγο και το Mega σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη ότι στελέχη του σταθμού είχαν δει το περιεχόμενο του dvd.

Στο μεταξύ, σήμερα οι γιατροί αφαίρεσαν τον τραχειοσωλήνα από τον Χρήστο Ζαχόπουλο, ο οποίος παραμένει, ωστόσο, στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ηδη είναι σε θέση να μιλήσει χαμηλόφωνα, ενώ αύριο οι θεράποντες γιατροί αναμένεται να απαντήσουν στον ανακριτή για το πότε θα είναι σε θέση να δώσει κατάθεση. Εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες τέσσερις με έξι εβδομάδες.




Πολιτικές αναταράξεις

Παράλληλα επισπεύδεται κι η εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά πεπραγμένα του Χρηστου Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού, για την οποία ορίστηκε και δεύτερη εισαγγελέας. Εκτός του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει και η εισαγγελέας Ελένη Ράϊκου η οποία παράλληλα θα διερευνήσει και τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι δεχόταν πιέσεις από δημοσιογράφους οι οποίοι του ζήτησαν 200.000 ευρώ προκειμένου να αναλάβουν σύμβουλοι επικοινωνίας.

Η όλη υπόθεση έχει δημιουργήσει αναταράξεις στο πολιτικό πεδίο.

"Στο βαθμό που μπορώ να έχω γνώση, δεν υπάρχει ίχνος παρατυπίας στα πεπραγμένα του κ. Ζαχόπουλου στο Υπουργείο Πολιτισμού", δήλωσε στη ΝΕΤ και στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης και πρόσθεσε πως ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού διέθετε τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το νόμο.

Στην ίδια εκπομπή η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης μέσω συνέντευξης στην εφημερίδα "Βραδυνή" διατυπώνει πρόταση για την έναρξη διαλόγου ουσίας και συνεργασίας μεταξύ των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών που ενδεχομένως να οδηγήσει, εάν χρειαστεί, στη συγκυβέρνηση, "όχι λόγω αριθμητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, αλλά για να πάμε όλοι μπροστά". Και πρόσθεσε : "πάντως διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, παρόντος του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της, εξαιτίας παρέμβασης "εξωθεσμικών παραγόντων", ξεχάστε τη."

Κληθείς να σχολιάσει θέση του δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη υπέρ του ενδεχομένου κυβερνήσεων συνεργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε πως πριν λίγους μήνες εξελέγη η Ν.Δ και κυβερνά τον τόπο.

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας στη χώρα μας δεν μπορούν να υλοποιηθούν σημείωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.
"Πώς να γίνει αυτό στη χώρα μας όταν οι αντιλήψεις οι απόψεις τα προγράμματα οι πολιτικές θέσεις οι προγραμματικές δεν συμπίπτουν. Προχθές στη βουλή συζητείτο το θέμα που έχει αναστατώσει τον λαό και τη χώρα ένα μήνα και πλέον και έλειψε από τη Βουλή όλο το ΠΑΣΟΚ. Τέσσερεις βουλευτές ήταν από το ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων οι δύο ήταν επειδή θα υπέβαλαν επίκαιρες ερωτήσεις", είπε.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στη συνέντευξη - παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων δήλωσε ότι "Η σήψη του χθες με τη σήψη του σήμερα εξετάζουν το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουν τη χώρα."

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου τις τελευταίες ημέρες η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: "Δεν βλέπω το λόγο να επανέρχομαι με δηλώσεις στο ίδιο θέμα. Είναι αυτονόητη η στήριξή μου στον Πρωθυπουργό."

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο Πέτρος Τατούλης δηλώνει στο "Έθνος" πως σήμερα δεν υπάρχουν ηγέτες, γιατί δεν τους χρειαζόμαστε. "Ο τόπος δεν χρειάζεται καλό πατερούλη και αλάνθαστους χατμάνους, χρειάζεται απλώς χρήσιμους ανθρώπους."

Για νέα μεταπολίτευση μίλησε στην ίδια εφημερίδα ο Κώστας Σκανδαλίδης, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. "Κανένας από μας δεν έχει το ιστορικό διαμέτρημα, το μέγεθος να την επιχειρήσει. Κανένας δεν μπορεί να ανοίξει αλόγιστα το δρόμο σε μια εποχή χωρίς το ΠΑΣΟΚ."
ert






Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1121&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 21.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote