Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μέρκελ: «Θα δώσουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα για το προσφυγικό»
Μέρκελ: «Θα δώσουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα για το προσφυγικό» Εκτύπωση E-mail
10.03.17

Μέρκελ: «Θα δώσουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα για το προσφυγικό» Νέα βοήθεια προς την Ελλάδα για το προσφυγικό υποσχέθηκε από τις Βρυξέλλες η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από την Σύνοδο Κορυφής.
«Θα δώσουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα ανέφερε η κ. Μέρκελ διότι όπως είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω υποστήριξη στο προσφυγικό» τόνισε η κ. Μέρκελ, που παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχει μια αργή πρόοδος στο προσφυγικό αλλά η κατάσταση ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί.

Η κ. Μέρκελ μίλησε και για την ανάγκη ενός νέου ευρωπαϊκού συστήματος παροχής ασύλου και με το ζήτημα αυτό ασχολούνται οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ .

«Πυρά» από το γερμανικό κοινοβούλιο

Νωρίτερα σήμερα, η Καγκελάριος της Γερμανίας εξαπέλυσε και «πυρά» εναντίον της χώρας μας για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι η κατάσταση των προσφύγων στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου δεν είναι ικανοποιητική.  «Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να μην υλοποιείται μέχρι σήμερα από την ελληνική πλευρά έτσι όπως θα έπρεπε» είπε η κ. Μέρκελ, που παρόλα αυτά υπεραμύνθηκε της συμφωνίας.

Τόνισε ότι από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

Παρά ταύτα όμως, όπως επεσήμανε, σχεδόν καθημερινά εξακολουθούν να χάνονται ανθρώπινες ζωές στη Μεσόγειο.

«Στην κύρια διαδρομή της Μεσογείου προς Ιταλία θρηνούμε ουσιαστικά καθημερινά ανθρώπινες απώλειες. Γι΄ αυτό το λόγο η μάχη κατά των εγκληματιών διακινητών θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό, η κ. Μέρκελ ζήτησε να καταπολεμηθούν πιο αποτελεσματικά τα αίτια της προσφυγικής κρίσης, αλλά και να προστατευτούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Επίσης, στα πρότυπα της αμφιλεγόμενης συμφωνίας Βρυξελλών- Άγκυρας, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της σύναψης παρόμοιων προσφυγικών συμφωνιών και με άλλες χώρες από τις οποίες προέρχονται ή τις οποίες διασχίζουν πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό τη Γηραιά Ήπειρο.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11208&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote