Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εκτός ελέγχου ... Εκτύπωση E-mail
09.03.17

Εκτός

 

ελέγχου ...

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

 

Καθώς πλησιάζουν οι ημέρες για την εθνική μας παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου, οι διοργανωτές της παρέλασης αποκαλύπτουν χωρίς ενδοιασμούς πλέον , την εμπορευματοποίηση της Εθνικής μας παρέλασης, όπου ο πλειοδοτών εξασφαλίζει πρώτο τραπέζι πίστα … στις παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις και φυσικά στασίδι στην κεντρική εξέδρα των επισήμων.

Και ενώ την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των ομογενών παρακολουθεί με απάθεια πλέον, τις επαγγελματικού χαρακτήρα προσπάθειες εμπορευματοποίησης της παρέλασης , μια σειρά νέων και παλαιών συμβούλων της Ομοσπονδίας, πειραματίζεται –με άγνωστο μέχρι στιγμής κόστος-για την επίτευξη της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης και προβολής της παρέλασης μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας.

 

Κόστος , το οποίο ο ίδιος ο συμπρόεδρος της παρέλασης Βασίλης Γκουρνέλος, μας απάντησε ότι δεν γνωρίζει… και μας παρέπεμψε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, καθώς επίσης και την ενημέρωση των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου που αποτελούν τον πυρήνα διοργανωτών της παρέλασης .

 

Βεβαίως την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται και οι ζυμώσεις που αφορούν στην τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης από το τοπικό κανάλι 9, μέσω του οποίου κάθε χρόνο οι ομογενείς, εκτός από την επιλεκτική κάλυψη τμημάτων της παρέλασης ,απολαμβάνουν και τα μηνύματα “εθνικού” περιεχομένου, διανθισμένα από “Σουβλάκι , Όπα και Γεια σου” ,τα οποία εκτοξεύουν οι Ελληνικής καταγωγής παρουσιαστές της παρέλασης .

 

Ωστόσο το κόστος αυτής της τηλεοπτικής φιέστας-σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές της παρέλασης- φαίνεται ότι δεν επιβαρύνει το ταμείο της παρέλασης και κατά συνέπεια ο στρατηγικός επενδυτής αυτού του εγχειρήματος , έχοντας λευκή επιταγή διαχείρισης από την διοργανώτρια Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , προβάλλει με όχημα την ελληνική παρέλαση, προϊόντα και επιχειρήσεις των χορηγών που συμβάλλουν οικονομικά στα έξοδα τηλεοπτικής κάλυψης.

 

 

Αυτό βέβαια, σε συνδυασμό με τα τροχοφόρα άρματα που προβάλλουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες διαφόρων επιχειρήσεων , αποτελεί την άμεση απόδειξη μιας εμπορευματοποιημένης παρέλασης, από την οποία η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, εξασφαλίζει τα λειτουργικά της έξοδα και κάποιο σεβαστό κέρδος , ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει και τον μοναδικό λόγο ύπαρξης της, ιδιαιτέρως τα τελευταία 10 χρόνια , όπου η παρακμή και η φθίνουσα πορεία της , αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

 

 

 

 

Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι όροι της φετεινής ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης της παρέλασης , όπως επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί και ο αριθμός των επαγγελματικής φύσης τροχοφόρων αρμάτων που θα παρελάσουν στην 5η λεωφόρο , των οποίων το αντίτιμο συμμετοχής στην παρέλαση κυμαίνεται από 3.000-5.000 δολάρια για το ταμείο της παρέλασης .

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα και η φετεινή διοργάνωση της παρέλασης κοστολογείται στις 500.000δολάρια , ενώ το κόστος συμμετοχής του αγήματος της Ελληνικής προεδρικής φρουράς που θα ηγηθεί της παρέλασης, κυμαίνεται στις 80.000-90.000 δολάρια.

 

Όμως, επειδή ποτέ μέχρι και σήμερα ,δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα ακριβή οικονομικά στοιχεία που αφορούν στα έξοδα της προεδρικής φρουράς, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να αναφερθούν αναλυτικά στον έγγραφο απολογισμό της παρέλασης, προκειμένου στα πλαίσια της πολυδιαφημισμένης διαφάνειας που επικαλούνται οι διοικούντες τον οργανισμό ,να ενημερωθεί το κοινό και ειδικότερα όλοι αυτοί που συμβάλλουν με την παρουσία τους και τα χρήματα τους στην επίτευξη των στόχων της διοργάνωσης

 

Ωστόσο, επειδή η μέχρι και σήμερα ακολουθούμενη τακτική ενημέρωσης του κοινού, εμφανίζεται ανεπαρκής έως μηδενική, θα αναφερθώ στην ερώτηση που κατέθεσε ο επί σειρά ετών εθελοντής της παρέλασης κ. Βασίλης Καρβέλης κατά την διάρκεια της Πανομογενειακής συγκέντρωσης της 23ης Φεβρουαρίου, όπου ζήτησε να μάθει το ακριβές ποσό κέρδους της περυσινής διοργάνωσης, καθώς επίσης και εάν αυτό το ποσό εξακολουθεί να υπάρχει στο ταμείο , η έχει ξοδευτεί;

 

Η απάντηση που δόθηκε από τον αρμόδιο πρόεδρο της επιτροπής παρέλασης Βασίλη Γκουρνέλο, ήταν τελείως απογοητευτική και έστειλε την μπάλα στην εξέδρα, καθόσον η ερώτηση χαρακτηρίστηκε εκτός θέματος … ενώ στην συνέχεια ο κ. Γκουρνέλος , συνέστησε στον κ. Καρβέλη, να σταματήσει να ρωτά, γιατί αλλιώς θα τον αποβάλλει από την συνεδρίαση ….

 

Μετά από αυτή την ανεξήγητη στάση του κ. Γκουρνέλου -υπέθεσα ο αφελής- ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, θα γράπωνε την ευκαιρία και στην επόμενη συνεδρίαση, θα έδινε τις κατάλληλες απαντήσεις , επιβεβαιώνοντας έτσι την διαφάνεια που επαγγέλλεται σε κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί , αλλά δυστυχώς έπεσα έξω.

 

Διότι και αυτός, υιοθέτησε την ίδια και χειρότερη συμπεριφορά, κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής παρέλασης, όπου όταν ο κ. Καρβέλης ζήτησε να διαβαστούν -όπως συνηθίζεται- τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης, προκειμένου να μάθει εάν είχε καταγραφεί επίσημα το αίτημα του , όπως επίσης και η απάντηση που του δόθηκε, εισέπραξε την ετικέτα του ταραξία, που προσπαθεί αυθαίρετα να δημιουργήσει θέμα εκεί που δεν υπάρχει...

 

Βεβαίως η σχετική ερώτηση έχει άμεση συνάφεια με τις διεργασίες της παρέλασης και θα έπρεπε να έχει απαντηθεί, ιδίως μετά την ομολογία του κ. Γαλάτουλα , ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο της Ομοσπονδίας για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης των αιθουσών του κτηρίου.

 

 

Αλγεινή επίσης εντύπωση, προκάλεσε και η συμπεριφορά κάποιων εγκάθετων υποστηρικτών της αδιαφάνειας , οι οποίοι απροκάλυπτα επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Καρβέλη και δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει την παρέμβαση του, για την οποία όμως , του δόθηκε ο λόγος από την έδρα και μόνο αυθαίρετη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί .

 

 

 

 

Επειδή όμως φοβάμαι ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, οι οποίες παράλληλα, δείχνουν την εμφανή ανικανότητα των διοικούντων στην έκφραση της διαφορετικής άποψης , θεωρώ αρκετά χρήσιμη και την δημοσιοποίηση θέσεων από τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στο συγκεκριμένο θέμα .

 

Όμως μέχρι τότε, πρέπει να ξέρουν ότι η τήρηση της νομιμότητας, είναι επιτακτική ανάγκη για την λειτουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού και φυσικά δεν μπορούν να πλασάρονται σαν κήρυκες της διαφάνειας, από την στιγμή που τα ηγετικά στελέχη της Ομοσπονδίας αρνούνται να ενημερώσουν για τα πεπραγμένα τους …

 

Όσον αφορά στα αποσπασματικά μπαλώματα διαφάνειας που πιθανόν θα έχουν επιλεχθεί, μπορεί να καλύπτουν προσωρινά κάποιες τρύπες στο κουστούμι της Ομοσπονδίας, σίγουρα όμως δεν είναι η πρέπουσα λύση και φυσικά, δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη για το ραφτάδικο που θα τα επιμεληθεί…

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11206&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 13.03.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote