Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Φοιτήτρια της Φαρμακευτικής η “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017”
Φοιτήτρια της Φαρμακευτικής η “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017” Εκτύπωση E-mail
08.03.17

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Οι σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις των διοργανωτών ,καθώς επίσης και η εύστοχη αποτύπωση του τρόπου σκέψης στην ερώτηση κρίσης, ανέδειξαν την Ελληνοαμερικανίδα φοιτήτρια στον κλάδο της Φαρμακευτικής Τζούλια Κοκκόση, νικήτρια του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης για την ανάδειξη της “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017” .

Η άψογη χρήση της Ελληνικής γλώσσας -καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού- από την νικήτρια που έλκει την καταγωγή της από την Κεφαλονιά, απέστειλε μηνύματα αισιοδοξίας για την γλώσσα και τον πολιτισμό μας , ενώ παράλληλα αποτελεί και μια ηθική ικανοποίηση για τους γονείς και το άμεσο οικογενειακό της περιβάλλον .

“Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να εκλεγώ, παρά το άγχος, που είχα και εγώ, αλλά και οι υπόλοιπες διαγωνιζόμενες που συμμετείχαν, όμως εκτός από τον τίτλο που δεν πίστευα πως θα κερδίσω, αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες και ελπίζω να δημιουργήσω μαζί με τα κορίτσια, νέες φιλίες με σκοπό να προωθήσουμε τον Ελληνισμό ” ανέφερε στον γράφοντα η νικήτρια ,ενώ κλείνοντας απηύθυνε έκκληση συμμετοχής προς τους Ομογενείς και ευχήθηκε καλή παρέλαση .


Εντυπωσιακή ήταν επίσης, η εμφάνιση της πρώτης αναπληρωματικής Φλόρενς Εμμανουέλας Ντάλλα εκπαιδευόμενης στην μόνιμη Ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, η οποία γνωρίζει εκτός των Ελληνικών 3 ακόμα ξένες γλώσσες και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στις πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Rutgers, ενώ δεύτερη αναπληρωματική εξελέγη η Φωτεινή Μάμου .

Τον τίτλο διεκδίκησαν φέτος 9 υποψήφιες, οι οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε τρεις ερωτήσεις (Ιστορίας, Θρησκευτικών και Κρίσεως), ενώ βαθμολογήθηκαν επίσης και για την εμφάνισή τους.

Στις υπόλοιπες 6 υποψήφιες του διαγωνισμού απονεμήθηκε ο τίτλος του τόπου καταγωγής τους και έχουν ως εξής : Παναγιώτα Χάσεν ( Μις Αθήνα), Έλενα Μελέκου ( Μις Αιγαίο), Στέλλα Φραγκιουδάκη (Μις Νίσυρος) , Ειρήνη Κουτσουλιδάκη (Μις Κρήτη), Κατερίνα Λαμπροπούλου ( Μις Μεσσηνία) και Λιάνα –Ηλέκτρα Παπανδρέου (Μις Πάτρα).

Η στέψη της νέας “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία” έγινε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα και την κάτοχο του περυσι
νού τίτλου Μαρία-Βασιλική Εξαρχάκη , η οποία απευθύνοντας έκκληση συμμετοχής στην φετεινή παρέλαση επεσήμανε ότι “το άκουσμα του τσαρουχιού στην 5η Λεωφόρο στέλνει το ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ελεύθερη”.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Αγγελική Κοραή, ενώ τις ερωτήσεις στις υποψήφιες απηύθυναν η πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Δέσποινα Γαλάτουλα και η κ. Δέσποινα Κατσιγιάννη.

Ανανεωμένη και με πολλά καινούργια πρόσωπα ή σύνθεση της 11μελοὐς κριτικής επιτροπής η οποία απαρτίζονταν από τους : Αυγερινή Κατέχη , Κική Χρυσομαλλίδη ,Φαίη Λαμπριανίδη, Γεώργιο Γαλάτουλα, Νομική Καστανά, Μαρία Μαυρίκου, Γιάννη Παπαστεφάνου, Δέσποινα Πάρα , Ελένη Ψαρά, Βούλα Βίγλη και Παναγιώτη Πλευρίτη, ενώ την συγκομιδή και καταχώρη
ση των βαθμολογιών στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, επιμελήθηκε ο Αθανάσιος Αρώνης και ο Απόστολος Σκοτίδας.

Έκκληση δυναμικής συμμετοχής των ομογενών στην παρέλαση απηύθυνε η μητέρα της φετεινής νικήτριας του διαγωνισμού “Μις Ανεξαρτησία” κ. Αλεξάνδρα Κοκκώση –Λάσκαρη , η οποία εστιάζοντας στην συμμετοχή της κόρης της στην νεολαία της Ομοσπονδίας , ανέφερε ότι” θα είναι πολύ καλό για την Ομογένεια, η νέα γενιά να ακολουθήσει το παράδειγμα της κόρης μου και να συμμετάσχουν σε ανάλογες εκδηλώσεις . Η Τζούλια θα βρίσκεται πάντα στην Ομοσπονδία , όπως άλλωστε βρισκόταν στο Ελληνικό σχολείο και την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου , γιατί είναι παιδί της Ομογένειας και θέλει να στηρίξει τους ομογενείς”.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επιτυχία του διαγωνισμού ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και επεσήμανε την συμμετοχή των νέων στα κοινά, η οποία όπως τόνισε ,αποτελεί βασικό ζητούμενο της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11202&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 08.03.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων