Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
21.01.08

Του Σάκη Σερέτη

Μια γενική συνέλευση διαφορετική απο τις άλλες πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 16 ης Ιανουαρίου στο Σταθάκειο κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης,της οποίας κύριο χαρακτηριστικό ήταν η αντιπαλότητα που πυροδότησε η στάση των «αυτοδιόριστων»διοικούντων της Ομοσπονδίας.

 Η διαφορετικότητα αυτής της συνεδρίασης οφείλεται κατά κύριο λόγο, στην απρόσμενη παρουσία μιας ομάδος των «αποκλεισμένων» οι οποίοι συστηματικά τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο, απείχαν απο κάθε εκδήλωση της Ομοσπονδίας εις ένδειξη διαμαρτυρίας, ως προς τον τρόπο που διεξήχθησαν οι μονοκρατορικές εκλογές του Ιουνίου 2006,που ανέδειξαν το συμβούλιο των «αυτοδιόριστων».

Οι γκρίνιες άρχισαν όταν ο γραμματέας πρακτικών κ.Α.Σκοτίδας,διάβασε τα πρακτικά της προηγούμενης γενικής συνέλευσης και ζητώντας την επικύρωση τους, προσπάθησε να περάσει το μύνημα της έγκρισης του οικονομικού απολογισμού της περασμένης χρονιάς,πράγμα που δεν είχε γίνει και έτσι προκάλεσε δικαιολογημένα, την έκρηξη των κ.κ.Ν.Κούζιλου,Γ.Τζώρτζη, οι οποίοι ζήτησαν να μάθουν πότε; η αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή πραγματοποίησε τον επιβεβλημένο απο το καταστατικό έλεγχο της και πότε δημοσιοποίησε τα ευρήματα της.

 Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του κ.Δ.Βεκιαρέλη μέλους της εξελεγκτικής επιτροπής,ο οποίος με καταγγελτικό ύφος ανέφερε οτι η εξελεγκτική επιτροπή  δεν κατάφερε να   πραγματοποίησει  ποτέ τους επιβεβλημένους ελέγχους,εξ αιτίας του γεγονότος οτι ο κ.Α.Σάββα (πρόεδρος της επιτροπής)δεν εμφανίσθηκε σε τέσσερις προγραμματισμένες συναντήσεις,με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία.

Ο κ.Γ.Τζώρτζης στο σημείο αυτό, τόνισε οτι εξελεγκτική επιτροπή δεν κατάφερε για τους δικούς της λόγους, να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των οικονομικών και κατά συνέπεια έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης οσον αφορά την δυσλειτουργία της Ομοσπονδίας.

Σημείο τριβής ήταν η παρέμβαση που έκανε ο κ.Ι.Σερέτης στην προηγούμενη γενική συνέλευση που  έλεγε οτι δεν μπορεί να εγκριθεί ο απολογισμός, αφού δεν έχει ελεγχθεί απο την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή,η οποία για κάποιο λόγο παρερμηνεύθηκε απο τον γραμματέα πρακτικών.

Ο κ.Ι.Σερέτης  διευκρίνησε οτι κατέθεσε πρόταση να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και οχι ο απολογισμός όπως εκ λάθους αναφέρθηκε στα πρακτικά.Η κ.Ε.Τζουμάκα πρότεινε να αλλαχθεί η λέξη απολογισμός απο τα πρακτικά και να αντικατασταθεί με την λέξη προϋπολογισμός και μετά να κλείσουν τα πρακτικά.

Στην συνέχεια ο κ.Ν.Διαμαντίδης πήρε τον λόγο και με κάποιες υπερβολικά (όπως χαρακτηρίσθηκαν) θεατρινίστικες εκφράσεις,κάλεσε την ομάδα των αποκλεισμένων να επανακάμψει, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε κανείς δεν περισσεύει.

«Κάναμε λάθη τόνισε ο κ.Ν.Διαμαντίδης αλλά όχι εσκεμμένα ,υπήρξε κάτι που έγινε το οποίο δεν θα έπρεπε να είχε γίνει» (χωρίς όμως να αναφέρει ειδικά τι ακριβώς εννοεί).

Κάναμε λάθη γιατί εργαζόμεθα και λάθη που δεν έπρεπε να εχουν γίνει, δυστυχώς  έγιναν.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά να επέλθει η συμφιλίωση και να δρομολογηθεί μια συνεργασία για το καλό αυτής της οργάνωσης που το κύρος της εχει πραγματικά πληγεί.»

Ο κ.Ν.Διαμαντίδης αναφέρθηκε στους δυο τιμωρημένους  πρώην προέδρους κκ. Γ.Γεωργόπουλο και Α.Τομόπουλο και στην προσφορά τους,με  τους οποίους τόνισε οτι έκανε μια επαφή για να διερευνήσει τις προθέσεις τους, οσον αφορά την επανεξέταση της υπόθεσεως τους, η οποία θα μπορούσε να σημάνει και τον τερματισμό της πολύχρονης τιμωρίας που τους έχει επιβληθεί.

Οπως ανέφερε ο κ.Ν.Διαμαντίδης,το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει την δυνατότητα επαναφοράς τους και κατά συνέπεια το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί ενώπιον της γνικής συνέλευσης,η οποία έχει και την αρμοδιότητα να διακόψει την τιμωρία εφόσον τα 2/3 αυτής αποφασίσουν κάτι τέτοιο.

Ομως η επανεξέταση της υπόθεσης θα μπορούσε να δρομολογηθεί, εφόσον οι δυο τιμωρημένοι πρώην πρόεδροι θα το ζητούσαν εγγράφως,πράγμα το οποίο δεν έγινε επισήμως τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο γράφων με τον κ.Γ.Γεωργόπουλο,μου διευκρίνησε οτι δεν αποδέχεται την τιμωρία που του έχει επιβληθεί και οτι δεν αναγνωρίζει την νομιμότητα  σύνθεσης της πειθαρχικής επιτροπής που του επέβαλλε την  τιμωρία .

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» ανέφερε ο κ.Γεωργόπουλος ενω παράλληλα τόνισε οτι όποιος έχει στοιχεία που αποδεικνύουν οικονομικές ατασθαλίες και δεν προσφεύγει στην δικαιοσύνη,είναι συνένοχος.

Στην απέναντι όχθη της παραγραφής των τιμωριών βρέθηκε ο κ.Ι.Σερέτης, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της διακοπής της τιμωρίας των δυο προέδρων, ρώτησε τον κ.Ν.Διαμαντίδη εάν οι τιμωρημένοι ανακίνησαν το θέμα και εξέφρασαν την θέληση να επανεξετασθεί το θέμα τους απο την γενική συνέλευση.

Η απάντηση ήταν αρνητική και ο κ.Ι.Σερέτης, έκανε πρόταση «αυτά τα δυο άτομα καθώς και κάποια άλλα που βαρύνονται με παρόμοιες κατηγορίες να παραμείνουν εκτός Ομοσπονδίας γιατί διαφορετικά με την επανένταξη τους, δίνεται προς τα έξω το μήνυμα της ατιμωρησίας πρός κάθε παραβάτη του καταστατικού».

Η κ.Ε.Τζουμάκα ανέφερε οτι «οι δυο τιμωρημένοι εχουν δικαιώματα που απορρέουν απο το καταστατικό και θα μπορούσαν να  τα χρησιμοποιήσουν εκφράζοντας την θέληση τους,πράγμα που δεν έκαναν εγγράφως και δεν είναι και παρόντες σήμερα για να υποστηρίξουν αυτή την θέση που εκφράζει ο κ.Ν.Διαμαντίδης.

Τώρα εσείς θέλεται να τους απαλλάξεται απο την τιμωρία και να τους μείνει η ρετσινιά, γιατί όπως μας λέτε,  έτσι αποφασίσατε στο διοικητικό συμβούλιο και καλά κάνατε.

Ομως τι θα γίνει με τις βαρύτατες κατηγορίες που εσείς οι ίδιοι τους απευθύνατε πρίν απο λίγο καιρό ;

Θα παραγραφούν;

Θεωρώ οτι αυτο είναι προσωπική τους υπόθεση και κακώς ανακινήσατε αυτό το θέμα σήμερα χωρίς την δική τους έγκριση».

Ο κ.Τ.Κακούρος προσβάλλοντας σαφώς την νομιμότητα σύνθεσης της πειθαρχικής επιτροπής που επέβαλλε της τιμωρίες στους δυο πρώην προέδρους,τόνισε οτι υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το λάθος που έγινε, αρκεί να υπάρχει θέληση.

 Κατέθεσε δε πρόταση να αναιρεθεί η απόφαση τιμωρίας των δυο πρώην προέδρων και να παραγραφούν τα αδικήματα τους.Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης έγιναν οι αναφορές της πολιτιστικής επιτροπής,του ταμία και της επιτροπής κτηρίου.

Εύστοχα παρατήρησε ο κ.Η.Τσεκερίδης την απραξία της επιτροπής Εθνικών θεμάτων,για να εισπράξει την απάντηση οτι ο πρόεδρος της κ.Μ.Τραχανής, εξακολουθεί να ειναι άρρωστος επι δυο μήνες και για αυτό τον λόγο δεν εχει να παρουσιάσει έργο.

Το ιδιο βράδυ έγιναν και εκλογές για την συμπλήρωση της κενής θέσης στην εξελεγκτική επιτροπή,που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση της κ.Χ.Ζηκοπούλου.

Οι λόγοι της παραίτησης της δεν έγιναν γνωστοί,όμως είναι πλέον απόλυτα κατανοητό και αυτό προκύπτει απο την διαμάχη μεταξύ των κ.κ Α.Σάββα και Δ.Βεκιαρέλη,οτι η εξελεγκτική επιτροπή της διετίας που διανύουμε,δεν κατάφερε να συνεδριάσει ούτε μια φορά και κατά συνέπεια, το έργο της περιορίζεται σε μηδενική βάση, που εύλογα δημιουργεί ερωτηματικά και ευθύνες για τα μέλη της.

Ομως αυτή η μηδενική δραστηριότητα της εξελεγκτικής επιτροπής, αποκαλύπτει την ανυπαρξία του «προέδρου» αλλά και του υπολοίπου «συμβουλίου»  της Ομοσπονδίας,των οποίων οι απαντήσεις για το συγκεκριμμένο θέμα,θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εφόσον δοθούν στην δημοσιότητα.  

 Την θέση κατέλαβε με απόλυτη άνεση(29 ψήφους), η εκπρόσωπος του συλλόγου των Αθηναίων κ.Ε.Τζουμάκα .

Το ίδιο βράδυ έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίττα της Ομοσπονδίας, με τον κ.Ν.Ράλλη σε ρόλο οικοδεσπότη.

Τέλος σύμφωνα  με την έγγραφη οικονομική αναφορά του ταμία κ.Χ.Βουρνά,το ταμείον παρουσιάζει μια αρνητική εικόνα καθώς τα έξοδα ($121,477.29) υπερκάλυψαν τα έσοδα ($114,643.40) αποκαλύπτωντας μια διαφορά της τάξεως των ($6,834.09) .   
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1120&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 21.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote