Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Συνάντηση ισχυρών στις Βερσαλλίες Εκτύπωση E-mail
06.03.17

Με αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής ατζέντα, οι ηγέτες των τεσσάρων ισχυρότερων χωρών της ευρωζώνης θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις Βερσαλλίες, έπειτα από πρόσκληση-πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. 

Προσκεκλημένοι του θα είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι και ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι.

Επισήμως αναφέρεται ότι η συνάντηση θα έχει ως αντικείμενο την προετοιμασία του εορτασμού για τα 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης, σε συνδυασμό με έναν προβληματισμό για τους τρόπους αναβίωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν ακόμα, πολλά και διάφορα θέματα: από τις συνέπειες του Brexit και την τρομοκρατία ώς τη Ρωσία του Πούτιν και τις ΗΠΑ του Τραμπ.

Ενδεχομένως, θα συζητηθεί και το ελληνικό ζήτημα, με φόντο το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - θεσμών.

Από την πλευρά του Ολάντ, αυτή είναι μάλλον η τελευταία του επίδειξη λάμψης ως πρόεδρος της Γαλλίας: για τον λόγο αυτό, επιλέχθηκε και το παλάτι των Βερσαλλιών, το οποίο χρησιμοποιείται για τις πολύ σημαντικές περιστάσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολάντ είναι ανακοινώσει την απόφαση για τη συνάντηση κορυφής, από τις 20 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας πως «στις Βερσαλλίες δεν σκοπεύουμε να καθορίσουμε πώς θα πρέπει να είναι η Ευρώπη. Δεν είναι αυτός ο σχεδιασμός μας. Είμαστε όμως οι 4 ισχυρότερες χώρες της και επιβάλλεται σε μας να πούμε τι θέλουμε να κάνουμε μαζί με άλλους».

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση αυτή των «4» δηλώνει ξεκάθαρα πως η Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αποτελεί μία απτή πραγματικότητα, ένα γεγονός που έχει παραδεχθεί τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, όσο κι η Γερμανίδα καγκελάριος.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11195&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote