Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Η Ρωσία... ξανακαίει τον Τραμπ: Μετά την «υπόθεση Φλιν» ήρθε το θέμα του Σέσιονς Εκτύπωση E-mail
04.03.17

Ο Τζεφ Σέσιονς παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Κισλιάκ, όμως υπογράμμισε ότι η κατάθεσή του ήταν ειλικρινής Από τη Ρωσία με αγάπη είναι το «έργο» που παίζεται στην Ουάσιγκτον, με ήρωες όχι κατασκόπους αλλά στενούς συνεργάτες -νυν και πρώην- του προέδρου Τραμπ, που φέρονται να είχαν επαφές με Ρώσους αξιωματούχους, πριν αυτός εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο.

Τελευταίος στη σχετική λίστα, που μοιάζει ατελείωτη, είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα «The Washington Post», συνομίλησε δύο φορές με τον Ρώσο πρεσβευτή, Σεργκέι Κισλιάκ, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων, που προσάπτουν στη Ρωσία, για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Καταθέτοντας, ωστόσο, ενόρκως στη Γερουσία, κατά τη συνεδρίαση για την επικύρωση του διορισμού του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο Σέσιονς είχε δηλώσει ότι «δεν είχε επαφές με Ρώσους». Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει τώρα τις συναντήσεις του Σέσιονς με τον Κισλιάκ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο σε αυτές, δεδομένου ότι έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως μέλους της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας. Διαβεβαίωση που δεν έπεισε τους Δημοκρατικούς κι ήδη η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ζήτησε την άμεση παραίτηση του Σέσιονς ή την απομάκρυνσή του από τη θέση που κατέχει σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι πιάστηκε να ψεύδεται σε ένορκη κατάθεση. Σε μια προσπάθεια να πέσουν κάπως οι τόνοι για την υπόθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε αργά χθες το βράδυ συνέντευξη Τύπου και υποστήριξε ότι θα απέχει «από οποιαδήποτε έρευνα κάνει το FBI που σχετίζεται με την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ». Μεταξύ άλλων ο Τζεφ Σέσιονς παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Κισλιάκ, όμως υπογράμμισε ότι η κατάθεσή του ήταν ειλικρινής.

Η «υπόθεση Σέσιονς» έρχεται να κλονίσει τον Λευκό Οίκο ενώ ακόμα είναι νωπή η «υπόθεση Φλιν», του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, που παραιτήθηκε υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την τηλεφωνική του επικοινωνία προεκλογικώς με τον Σεργκέι Κισλιάκ κατά την οποία συζήτησαν το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Τον «ρωσικό κύκλο» συμπληρώνουν ο προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Μάικλ Κοέν, ο οποίος συναντήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη με τον ρωσικής καταγωγής επιχειρηματία και συνεργάτη του Τραμπ, Φέλιξ Σέιτερ, και τον Ουκρανό βουλευτή Αντρέι Αρτεμένκο, για να συζητήσουν την πρόταση του τελευταίου για το «ουκρανικό πρόβλημα».

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11191&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote