Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Αυξημένη συμμετοχή των Ομογενών στις διεργασίες παρέλασης στην Νέα Υόρκη
Αυξημένη συμμετοχή των Ομογενών στις διεργασίες παρέλασης στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
26.02.17

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Με την διαπίστωση του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ “ότι εφέτος  λόγω των γνωστών σε όλους μας εξελίξεων στην Ελλάδα και την Κύπρο, πρέπει να καταβάλλουμε σοβαρές προσπάθειες για να μια μεγαλειώδη παρέλαση, προκειμένου να εντυπωσιάσουμε την νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ” ξεκίνησε το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου στο “Σταθάκειο” με την παρουσία περίπου 55 ομογενών , η 13η πανομογενιακή συγκέντρωση για την παρέλαση 2017 .

Εστιάζοντας στις επιλογές των δύο μέχρι τώρα τελεταρχών της παρέλασης, -που είναι ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και ο ερευνητής δρ. Γεώργιος Γιανκόπουλος- ο ομιλητής ανέφερε ότι εξετάζεται και η επιλογή ενός ακόμη διάσημου Ελληνοαμερικανού, ενώ σχετικά με το τιμητικό δείπνο προς τιμήν των τελεταρχών, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Χίλτον της Νέας Υόρκης.

Στην συνέχεια ο κ. Κρίστοφερ παρουσίασε ένα σχεδιάγραμμα της αίθουσας του ξενοδοχείου Χίλτον, όπου τα μπροστινά τραπέζια προορίζονται να διανεμηθούν σε τράπεζες, επιχειρηματίες, Ομοσπονδίες, συλλόγους, αλλά και σε ιδιώτες, οι οποίοι καταβάλλοντας το ποσόν των 5.000 θα αναγορευθούν σε βασικούς χορηγούς της εν λόγω εκδήλωσης, ενώ παράλληλα τόνισε, ότι εφέτος το εισιτήριο για μεμονωμένα άτομα θα κοστίζει 200 δολάρια.

Κλείνοντας την ενημέρωση του ο κ. Κρίστοφερ, αφού ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους χορηγούς της περυσινής εκδήλωσης , στην συνέχεια κάλεσε τους ομογενείς να επικοινωνήσουν με τον κ. Γεώργιο Κίτσιο προκειμένου να κρατήσουν τραπέζια , ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη οικονομική εισφορά προς το ταμείο της παρέλασης από την αεροπορική εταιρία EMIRATES, η οποία ενδέχεται να αγγίξει το ποσόν των 50.000 δολαρίων.

Έκκληση δυναμικής συμμετοχής απηύθυνε ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος , ο οποίος εξήγησε στους ομογενείς ότι η αύξηση του εισιτηρίου στο Χίλτον από 150 δολάρια σε 200 , οφείλεται στο γεγονός κάλυψης του κόστους της εκδήλωσης, το οποίο όπως ανέφερε, στοιχίζει στους διοργανωτές 225 δολάρια το άτομο.

Στην συνέχεια προβλήθηκε στην μεγάλη οθόνη της αίθουσας το διαφημιστικό υλικό της φετεινής παρέλασης, του οποίου την επιμέλεια είχε ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Θανάσης Τζούβελης και αναμένεται να διανεμηθεί στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιοχής.

Ο κ. Γκουρνέλος αναφέρθηκε επίσης στην διεξαγωγή ραδιο- μαραθώνιου για την ενίσχυση του ταμείου της παρέλασης στο Ομογενειακό ραδιόφωνο Hellas FM, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μαρτίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και όποιος προσφέρει το ποσόν των 100 δο
λαρίων, θα εξασφαλίσει δύο θέσεις σε μια από τις δυο εξέδρες που πλαισιώνουν την κεντρική εξέδρα των επισήμων.

Στις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος της επιτροπής νεολαίας Δρ. Μιχάλης Κοκόλης, σχετικά με την ζωντανή τηλεοπτική προβολή της φετεινής παρέλασης από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε η γραμματέας της Ομοσπονδίας Νομική Καστανά, η οποία τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή έχει σαν στόχο την μεγαλύτερη προβολή της παρέλασης σε παν-αμερικανικό επίπεδο , καθώς η δυνατότητα του τηλεοπτικού σταθμού που προβάλλει κάθε χρόνο την παρέλαση, περιορίζεται στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης , Νέας Υερσέης και Κονέκτικατ.

Στην συνέχεια η κ. Καστανά, αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη για την επόμενη πανομογενειακή συνέλευση για την παρέλαση , επίσκεψη εκπροσώπου της αεροπορικής εταιρίας Emirates , η οποία αναμένεται να ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα από τις 12 Μαρτίου και ζήτησε από τους ομογενείς μεγαλύτερη φυσική παρουσία , προκειμένου να δείξουν αφενός ότι απευθύνονται σε μια μεγάλη κοινότητα και αφετέρου θα δώσει την δυνατότητα πληρέστερης ενημέρωσης για τις υπηρεσίες που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρία.

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για μια επιτυχημένη παρέλαση, αλλά και στην επικείμενη τηλεοπτική αναμετάδοση της φετεινής παρέλασης από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας , αναφέρθηκαν ο Β! αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρης Κουρκουμέλης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Πολύκαρπος Κοτσώνης , ενώ ο ταμίας της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Αρώνης αναφέρθηκε στα χαμηλά μέχρι τώρα έσοδα προς το ταμείο της παρέλασης και στα πρώ
τα έξοδα αξίας 37.000 δολαρίων που έχουν καταβληθεί.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση του ο κ. Αρώνης, ανέφερε ότι οι συμμετοχές των συλλόγων-φορέων στην φετεινή διοργάνωση μέχρι και σήμερα είναι 15, οι παραγγελίες για τροχοφόρα άρματα περιορίζονται στις 6 , ενώ ίδιος είναι και ο αριθμός των υποψηφιοτήτων για τον διαγωνισμό ανάδειξης Μις Ανεξαρτησία 2017.

Μικρό -ένταση δημιουργήθηκε μετά από ερώτηση του κ. Βασίλη Καρβέλη, σχετικά με τον ακριβή αριθμό του ποσού κέρδους της περυσινής παρέλασης , το οποίο ζήτησε επίσης , να μάθει εάν υπάρχει, ή , έχει ξοδευτεί .

Παραδόξως, η ερώτηση κρίθηκε εκτός θέματος ….από τον κ. Βασίλη Γκουρνέλο, γεγονός που δημιούργησε αρνητικά σχόλια και ερωτηματικά στο ακροατήριο , ενώ δεν ήταν λίγες οι φωνές των μελών , αλλά και των παρόντων δημοσιογράφων, οι οποίοι ζητούσαν να απαντηθεί από την έδρα η σχετική ερώτηση.

Δυστυχώς παρά την γενική κατακραυγή, η σχετική απάντηση δεν δόθηκε , αντίθετα ο κ. Γκουρνέλος απείλησε… τον κ. Καρβέλη με αποβολή από την αίθουσα εφόσον επιμείνει στην ερώτηση του …

Την αισιοδοξία του σχετικά με την εξασφαλισμένη επιτυχία της εκδήλωσης που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο terrace on the park , εξέφρασε ο υπεύθυνος αυτής της εκδήλωσης Νίκος Μπάρδης , ενώ η κ. Κατσιγιάννη εκπροσωπώντας την πολιτιστική επιτροπή αναφέρθηκε στις διεργασίες του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις Ανεξαρτησίας 2017, καθώς επίσης και στις δραστηριότητες της πολιτιστικής επιτροπής.

Την 15η Μαρτίου σαν τελευταία ημέρα κατάθεσης των αγγελιών για το λεύκωμα της παρέλασης ανακοίνωσε η υπεύθυνη έκδοσης του Χριστίνα Κωστάκη, ενώ παράλληλα εστιάζοντας στις λιγοστές μέχρι στιγμής καταχωρήσεις του λευκώματος , απηύθυνε έκκληση βοήθειας προς στους ομογενείς .Παρόμοια εικόνα αποτυπώνει και η διακίνηση του λαχείου της παρέλασης, καθώς σύμφωνα με τον κ. Γκουρνέλο , έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 6.000 λαχνοί χωρίς να αναφερθεί πόσα χρήματα έχουν ήδη εισπραχθεί.

Ευχάριστη νότα αποτέλεσε η παρέμβαση του εκπρόσωπου της Atlantik Bank ο οποίος ανακοίνωσε ότι η τράπεζα θα διαθέσει το ποσόν των 20.000 δολαρίων για την φετεινή παρέλαση .

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου την ίδια ώρα στο Σταθάκειο πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11175&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.02.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων