Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΜΑΥΡΗ ΜΙΖΑ ΤΑ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!
ΜΑΥΡΗ ΜΙΖΑ ΤΑ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! Εκτύπωση E-mail
20.01.08
Τρέμει κυριολεκτικά ο Θέμος Αναστασιάδης... Τα 5.000.000 ευρώ που κατατέθηκαν στον προσωπικό του λογαριασμό απειλούν να γίνουν βρόχος, από τη στιγμή που δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει με φορολογικά στοιχεία την προέλευσή τους και για ποιον λόγο του δόθηκαν...

Στην αγωνία του να βρει διέξοδο, να πέσει στα μαλακά αυτή η ύποπτη συναλλαγή και ασφαλώς να μπει στο ράφι, ο συνεκδότης της πρώτης σε κυκλοφορία κυριακάτικης εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα» είδε το απρόσμενο... δώρο της επίσκεψης της Εύης Τσέκου ως τη μεγάλη ευκαιρία για συμψηφισμό με την κυβερνητική εξουσία.
Λέγεται, μάλιστα, ότι ήταν τέτοια η αγωνία του και ο πανικός, αφού έβλεπε να κινδυνεύει να καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα που είχε στήσει, αν δεν έκλεινε η υπόθεση των 5.000.000 ευρώ, που μέσα σε έναν μήνα έχασε 15 κιλά!
Μάλλον όμως το μπλέξιμο με την προσωπική ιστορία της ιδιαιτέρας του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλου, οι... διαρροές που έγιναν και οι προκλητικοί χειρισμοί έσφιξαν τον βρόχο, παρά τον απάλλαξαν από το άγχος και την αγωνία. Και τώρα ξέρει ότι η σιδερένια πόρτα του Κορυδαλλού είναι πολύ κοντά... (Άλλωστε η Τσέκου προφυλακίσθηκε για πολύ ελαφρότερα αδικήματα, αν μάλιστα υπάρχουν κι αυτά...)
Ψάχνει βέβαια για στηρίγματα. Και επιχειρήματα. Μόνο που όλα όσα έχει ισχυρισθεί κάθε άλλο παρά πείθουν ότι τα 5.000.000 ευρώ είναι «καθαρά»... όπως δημόσια έχει πει και ο συνέταιρός του και... ομόλουτρος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.
Έχει ακουσθεί στην πιάτσα ότι ο κύριος Θέμος επικαλέσθηκε πολλούς πλούσιους επιχειρηματίες ως καταθέτες των 5.000.000 ευρώ, μόνο που τα ονόματα δεν επιβεβαιώθηκαν με στοιχεία. Ούτε ότι ήταν δανεικά προέκυψε.
Κυκλοφορεί ότι υπήρξε παρέμβαση από κορυφαίο παράγοντα του δημοσιογραφικού χώρου (εννοούν το νούμερο 2 του ΔΟΛ - Συγκροτήματος Λαμπράκη, τον κ. Σταύρο Ψυχάρη) προς την κυβέρνηση, για να πέσει στα μαλακά ο Θέμος... Δύσκολο να το πιστέψει κάποιος, αφού μόλις την περασμένη Δευτέρα τον κατήγγειλε ο κ. Αναστασιάδης από κανάλι για το πού βρίσκει τα μεγάλα ποσά που πληρώνει ως δόσεις του υπέρογκου δανείου που έχει πάρει για την αγορά του ποσοστού του στον ΔΟΛ.
Είναι πάντως κοινό μυστικό πως πίσω από τη βοήθεια που προσφέρεται βρίσκεται η επιδίωξη να βάλουν χέρι στο «ΘΕΜΑ»!
Θα την πληρώσει
και η BNP Paribas
Η αποκάλυψη των 5.000.000 ευρώ, για τα οποία έχει ήδη από τον περασμένο Ιούλιο επέμβει η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στην οποία ως γνωστόν προΐσταται ο εισαγγελικός κέρβερος Γ. Ζορμπάς, ίσως να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και να βγουν στο φως και άλλες τέτοιες καταθέσεις, που προέρχονται από μίζες και λαδώματα. Γιʼ αυτό και πολλοί επώνυμοι ανησυχούν.
Στην... αγορά πολλά ακούγονται για την... υποδοχή τέτοιων καταθέσεων από το κατάστημα της γαλλικής τράπεζας στην οδό Καρνεάδου. Άλλωστε δεν τρελάθηκε ο Θέμος να πάει φόρα παρτίδα να καταθέσει σε μαύρες σακούλες 5.000.000 ευρώ, όταν ξέρει την αυστηρή νομοθεσία που υπάρχει και την υποχρέωση της τράπεζας να ενημερώσει αμέσως την Τράπεζα της Ελλάδος και την αρμόδια Αρχή, εκτός και αν...
Και εδώ αρχίζουν οι ευθύνες και οι υποχρέωσεις της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), του κ. Ζορμπά και της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρέπει από αύριο να ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ εξονυχιστικός έλεγχος και μάλιστα σε βάθος χρόνου και να ξεσκονιστεί κυριολεκτικά κάθε κατάθεση πάνω από 20.000 ευρώ...
«Κάτι» φαίνεται πρέπει να τρέχει, αφού ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση προς κυβερνητικούς αξιωματούχους για «ειδική μεταχείριση». Θα υπακούσουν άραγε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας; Αυτό σίγουρα θα φανεί στις επόμενες μέρες από την... ποιότητα των ελέγχων, αν θα είναι αυστηροί ή για τους τύπους... Βλέπεις, τα λεφτά είναι πολλά και η ΒΝP Paribas κινδυνεύει με κατάρρευση αν αποδειχθεί ότι ξέπλυνε μαύρο χρήμα... Θα περιμένουμε λοιπόν...
Μακρύς ο... δρόμος
της κατάθεσης
Η κατάθεση έγινε στο υποκατάστημα της Paribas στην Καρνεάδου πέρυσι τον Ιούλιο, όταν ένα πρωινό εμφανίσθηκε ένα υπάλληλος του Θέμου, κουβαλώντας μαύρες σακούλες. Στη μία ήταν 4.750.000 ευρώ σε μετρητά και μάλιστα σε καινούργια χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, ενώ 500.000 ευρώ ήταν σε επιταγή που προερχόταν από off-shore εταιρεία!
Ο διευθυντής απουσίαζε –ήταν μια από τις ατυχίες του κυρίου Αναστασιάδη– και ο υπάλληλος που θα παραλάμβανε το τεράστιο αυτό ποσό γνώριζε τη σχετική αυστηρή νομοθεσία και ζήτησε εξηγήσεις από ποιον προέρχονται τα χρήματα αυτά και για ποιον λόγο έχουν δοθεί.
Η απάντηση, σύμφωνα με καλές πληροφορίες, ήταν ότι επρόκειτο για προκαταβολή από τον εφοπλιστή κ. Λασκαρίδη για την αγορά του ποσοστού του Θέμου στο «Θέμα», που ως γνωστόν είναι 40% (το άλλο 40% το έχει ο Μάκης και το υπόλοιπο 20% ο Τάσος Καραμήτσος, δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, που λέγεται ότι είναι και ο εγκέφαλος).
Εκείνο που πρωτίστως προκάλεσε εντύπωση και κάθε άλλο παρά πιστοποιούσε νόμιμη συναλλαγή ήταν ότι ένα τέτοιο μεγάλο ποσό ήταν σε μετρητά, πράγμα όχι μόνο ασύνηθες, αλλά και που δεν έχει προηγούμενο. Και όπως λένε εφοριακοί, στελέχη του ΣΔΟΕ, αλλά και τραπεζίτες, ακόμα και ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης δεν έχουν τόσο ρευστό σπίτι τους. Εκτός κι αν ο Θέμος κρατούσε κάθε χρόνο τα... περισσευούμενα και τα έκρυβε μέσα στο... στρώμα ή τα έβαζε στο... μπαούλο. Κάπου όμως κάποια θα έχαναν τη… φρεσκάδα τους.
Έφυγαν στο εξωτερικό!

Στη συνέχεια, όλα τα χρήματα αυτά που ήταν, υποτίθεται, κατά τον Θέμο, για τις ανάγκες της εφημερίδας... πέταξαν για το εξωτερικό. Άραγε προς ποια κατεύθυνση;
Η κυβέρνηση
δεν ενημερώθηκε
Είκοσι μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου, η τράπεζα με αναφορά της στην Επιτροπή Ζορμπά ενημέρωσε για τα 5.000.000 ευρώ του Θέμου, προφανώς γιατί δεν δικαιολογούνταν από τα στοιχεία που προσκόμισε (!), ενώ η Αρχή του Ζορμπά, με επιστολή της σʼ όλες τις τράπεζες της χώρας, ζήτησε να ενημερωθεί αν υπάρχουν σε αυτές λογαριασμοί του Θέμου. Όπως επίσης και αν υπάρχει αποστολή χρημάτων σε off-shore που έχουν κατατεθεί τα 500.000 ευρώ.
Ακολουθούν οι εκλογές, η κυβέρνηση κρατιέται στο σκοτάδι –άγνωστο για ποιον λόγο– και τον Οκτώβριο ξύπνησε.
Τον Οκτώβριο η ΥΠΕΕ ζήτησε αντίγραφο όλων των φορολογικών δηλώσεων του Θέμου από τη ΔΟΥ Κηφισιάς, ενώ τον Νοέμβρη ζήτησε στοιχεία για τυχόν μερίσματα από διάφορες μετοχές που έχει ο κ. Αναστασιάδης.
Και ο... κύκλος της δράσης ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο, όταν καλείται ο ίδιος να «απολογηθεί» από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Μάλιστα στις 31 Δεκεμβρίου τού στέλνεται γραπτή πρόσκληση. Με διάφορους τρόπους ο Θέμος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, λέγοντας λ.χ. ότι δεν θέλει να εμφανισθεί αυτοπροσώπως γιατί θα τον φωτογραφήσουν ως κατηγορούμενο κ.λπ.
Τελικά για αύριο έχει ειδοποιήσει ότι ο λογιστής του θα καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις του για τις σοβαρότατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει...
Ήξερε μόνο ο Ρουσόπουλος
Να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο ο κ. Ζορμπάς ενημέρωσε για την υπόθεση τον αρμοδιότερο όλων, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος όμως είναι άγνωστο αν και ποιον ενημέρωσε στη συνέχεια.
Η απορία είναι γιατί ο κ. Ζορμπάς δεν ενημέρωσε από την πρώτη μέρα την κυβέρνηση για τη σοβαρότατη αυτήν υπόθεση.
Πλήγμα στον
δημοσιογραφικό χώρο
Είναι βέβαιο ότι η αποκάλυψη αυτή αποτελεί ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία των δημοσιογράφων όπου κι αν εργάζονται. Ήδη η εφημερίδα μας έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα διαφόρων που εκφράζουν την οργή τους, λέγοντας πώς είναι δυνατόν να έχουν τόσα χρήματα οι δημοσιογράφοι (10 με 15 εκατ. ευρώ στο χρηματοκιβώτιο) και πώς μπορούν να είναι οι προστάτες του κόσμου όταν πληρώνονται με τέτοιους μισθούς.
Οι έρευνες
Η έρευνα για τα περιβόητα 5.000.000 ευρώ διεξάγεται κάτω από τις εντολές του διευθυντή της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων κ. Βαγγέλη Καραμάνου.
Τον έλεγχο της σκοτεινής υπόθεσης έχουν αναλάβει οι γνωστοί ελεγκτές κ. Παν. Κουκουλομάτης και Παπαγεωργίου.
Πανικός
Στο μεταξύ, όλες αυτές τις μέρες, μετά την καταγγελία του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για συναλλαγή που του πρότεινε, μέσω βουλευτή της ΝΔ, ο ειδικός γραμματέας - επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, κλίμα πανικού κυριαρχούσε στους χώρους όπου εργάζεται ο κ. Κλαδάς, στο κτίριο της οδού Χαμοστέρνας.
Τι ποινές προβλέπονται
Αν επιβεβαιωθεί ότι τα 5.000.000 αποτελούν «μαύρο χρήμα», τότε θα φορολογηθούν με 30 - 40% και στη συνέχεια το πόρισμα θα σταλεί στον Εισαγγελέα της ΥΠΕΕ κ. Ιωαννίδη για τις ποινικές ευθύνες, δεδομένου ότι το αδίκημα είναι κακούργημα.
paron
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1117&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote