Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Λαγκάρντ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «κούρεμα»
Λαγκάρντ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «κούρεμα» Εκτύπωση E-mail
23.02.17

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συνάντησή της με την Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την ανάγκη να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και να υπάρξει ρύθμιση για το χρέος, διευκρινίζοντας ότι δεν χρειάζεται «κούρεμα» αλλά μείωση επιτοκίων. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά πριν παρουσιαστεί ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο δ.σ. του Ταμείου.

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «κούρεμα» χρέους, πρέπει να κοιτάξουμε τα επιτόκια και τις ωριμάνσεις των δανείων», εκτίμησε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά τη συνάντησή της με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως μετέδιδε η Deutsche Welle, από τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, δεν αναμενόταν να προκύψει κάποια νέα ρύθμιση, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε συνέντευξη της στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, η Λαγκάρντ είπε ότι συζήτησαν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Πρόσθεσε πως το Ταμείο έχει ζητήσει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό οι οποίες επικεντρώνονται σε δυο σημεία – κλειδιά, ενώ τόνισε πως υπάρχουν καλές προοπτικές.

«Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τις ελληνικές αρχές προς την κατεύθυνση των θεσμικών οργάνων ώστε να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας για τη συμμετοχή μας στο ελληνικό πρόγραμμα«, είπε η Λαγκάρντ μετά τις συνομιλίες με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Επιπλέον, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το αφορολόγητο που απαιτούνται από το ΔΝΤ, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα διάσωσης.

Σχετικά με το χρέος, η κα Λαγκάρντ είπε πως δεν χρειάζεται κούρεμα αλλά μείωση των επιτοκίων όπως και αναθεώρηση των ωριμάνσεων. Επιπλέον, είπε πως η Ελλάδα υπέστη υπερβολική λιτότητα ενώ υποστήριξε πως οι μεταρρυθμίσεις θα διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί μόνη της. Σύμφωνα με την Λαγκάρντ, χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά πριν παρουσιάσει ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου. Παράλληλα, ζήτησε από τους Ευρωπαίους να υιοθετήσουν ενιαία στάση σχετικά με το θέμα της Ελλάδας.

«Προφανώς, το δεύτερο σκέλος πρόκειται να είναι το επίπεδο του χρέους και ότι το χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί κατάλληλα ενώ ο όγκος της αναδιάρθρωσης θα εξαρτηθεί σαφώς σε σχέση με τη μεταρρύθμιση, με τη πρόοδο του προγράμματος και το πόσο ισχυρή είναι η ελληνική οικονομία είναι στο τέλος του προγράμματος», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Αυτό θα πρέπει να λάβει χώρα στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα.

Αναφερόμενη στη διοίκηση Τραμπ, η κα. Λαγκάρντ είπε πως είχε θετικές συνομιλίες με το Ταμείο ενώ ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνουσίν τη διαβεβαίωσε πως είναι προς το συμφέρον όλων (και των ΗΠΑ) να υπάρξει οικονομική σταθερότητα.

www.koutipandoras.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11163&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 23.02.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote