Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στόχος της Κύπρου περισσότερες κινέζικες επενδύσεις
Στόχος της Κύπρου περισσότερες κινέζικες επενδύσεις Εκτύπωση E-mail
23.02.17

Σε περισσότερες επενδύσεις από την Κίνα στοχεύει η Κύπρος προωθώντας τη γεωστρατηγική της θέση στη ανατολική Μεσόγειο και το ρόλο της ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δήλωση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua) ο Ν.Αναστασιάδης δήλωσε ότι πιστεύει πως « η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, που βρίσκεται στον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού, και το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, προσφέρει πολλά υποσχόμενες προοπτικές στις μεγάλες κινεζικές εταιρίες για να επενδύσουν».

Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος προσπαθεί να ενθαρρύνει «τις επενδύσεις μέσω επαφών, κινήτρων και πολιτικών, όσων περισσότερων μπορούμε να προσφέρουμε», προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες κινεζικές επενδύσεις στην Κύπρο.

Παράλληλα, ευχήθηκε επιτυχία στο επικείμενο φόρουμ για τη διεθνή συνεργασία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Πεκίνο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία ζώνη, ένας δρόμος».

Σημείωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με τη βοήθεια της Κίνας, η οποία υποστηρίζει λύσεις που ευθυγραμμίζονται με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στην Κύπρο που παραμένει διαιρεμένη εδώ και δεκαετίες.

«Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου για την στάση αρχών της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που δημιούργησε στενότερες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

www.thepressproject.com

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11162&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote