Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εμπόδιο η μητέρα Μπετανκούρ στην ελευθερία της κόρης της
Εμπόδιο η μητέρα Μπετανκούρ στην ελευθερία της κόρης της Εκτύπωση E-mail
20.01.08

Η Γιολάντα Πουλέθιο, μητέρα της Ινγκριντ Μπετανκούρ, η οποία είναι όμηρος των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), αποτελεί εμπόδιο στην απελευθέρωση της κόρης της, δηλώνει σήμερα ο γενικός διοικητής των κολομβιανών στρατιωτικών δυνάμεων, Φρέντι Παντίγια ντε Λεόν, σε συνέντευξη του στο εβδομαδιαίο έντυπο «Semana»

«Είναι ο τρόπος με τον οποίο η μητέρα της έχει συμπεριφερθεί,που προκαλεί εμπόδιο στην απελευθέρωση της», υποστηρίζει ο στρατηγός, αναφερόμενος στην υπόθεση της Ινγκριντ Μπετανκούρ, η οποία συνελήφθη όμηρος απο τις FARC στις 23 Φεβρουαρίου του 2002 και κρατείται περίπου έξι χρόνια. «Το λέω με θλίψη και πόνο, αν και αυτό δεν δικαιολογεί τις ωμότητες των FARC, είναι η μητέρα της που έχει συνεισφέρει το περισσότερο στο να της δώσει μια πλευρά όπως ένα εμπόρευμα που έχει γίνει το πετράδι του στέμματος», πρόσθεσε.

Η οικογένεια Μπετανκούρ, και κυρίως η Γιολάντα Πουλέθιο, έχουν πραγματοποιήσει πολλές διεθνείς εκστρατείες, κυρίως στην Γαλλία, για να πετύχουν την απελευθέρωση της Ινγκριντ Μπετανκούρ, που είναι Γάλλο-κολομβιανή. Οι εκστρατείες αυτές έχουν αρκετές φορές δυσαρεστήσει τις αρχές και τον στρατό, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές ότι παρεμποδίζουν κάθε ανθρωπιστική συμφωνία.

«Η μητέρα της Κλάρα Ρόχας (η συνεργάτης της Μπετανκούρ που αφέθηκε ελεύθερη στις 10 Ιανουαρίου) αντίθετα, ενήργησε με σύνεση», εκτίμησε τέλος ο στρατηγός.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1116&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote