Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Κωλυσιεργία , έλλειψη χρημάτων και αναστολή εργασιών στο “Σταθάκειο”
Κωλυσιεργία , έλλειψη χρημάτων και αναστολή εργασιών στο “Σταθάκειο” Εκτύπωση E-mail
21.02.17

Κωλυσιεργία

έλλειψη

χρημάτων

και αναστολή

εργασιών

στο

“Σταθάκειο”

 

 

Νέα Υόρκη /Του Σάκη Σερέτη

Πέρασε ένας χρόνος από την ημερομηνία κατάθεσης και δημοσιοποίησης μιας επιστολής του αρχιτέκτονα και πρώην πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Γ.Γεωργόπουλου , μέσω της οποίας επεσήμαινε τις σημαντικές ελλείψεις που εγκυμονούν κίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που συγκεντρώνονται στο κτήριο της Ομοσπονδίας και ζητούσε να σταματήσουν άμεσα, οι συγκεντρώσεις εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του “Σταθάκειου”.

 

Ως γνωστό στο κτήριο αυτό, το οποίο στα επίσημα αρχεία της πολιτείας Νέας Υόρκης εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αναφέρεται σαν εβραϊκή συναγωγή- πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις μελών της Ομοσπονδίας, οι Πανομογενειακού χαρακτήρα συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης , καθώς επίσης και συνεδριάσεις, συνεστιάσεις , αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις αρκετών άλλων συλλόγων -μελών του οργανισμού , στις οποίες συγκεντρώνονται από 30 έως και 200 άτομα .

Σύμφωνα με την νομοθεσία της Νέας Υόρκης , οι κτηριακές εγκαταστάσεις όπου συναθροίζεται το κοινό, θα πρέπει να πληρούν μια σειρά μέτρων προστασίας και ασφάλειας του κοινού και να έχουν την σχετική άδεια (public assembly), ενώ ο ακριβής αριθμός χωρητικότητας των αιθουσών, θα πρέπει να αναγράφεται στο πιστοποιητικό καταλληλότητας του κτηρίου(certificate of occupancy),το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται αναρτημένο εντός του κτηρίου και σε περίοπτη θέση για άμεση ενημέρωση.

Ωστόσο από την επιστολή του κ. Γεωργόπουλου, προκύπτει ότι οι κτηριακές εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας δεν πληρούν τις από την νομοθεσία προβλεπόμενες προϋποθέσεις για την ασφάλεια του κοινού και για αυτό τον λόγο, ζητά από τους διοικούντες τον οργανισμό , να αποφεύγονται οι παντός τύπου εκδηλώσεις -συναθροίσεις κοινού , μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης, καθώς επίσης και η έκδοση από τις αρχές των προβλεπομένων πιστοποιητικών.

Οι εργασίες εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης, έχουν αρχίσει από τα τέλη του 2015 και για κάποιο περίεργο λόγο δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα , γεγονός που εγείρει ερωτηματικά και ταυτόχρονα , αφήνει έκθετους τους διοικούντες τον οργανισμό, οι οποίοι αψηφώντας τον νόμο… εξακολουθούν να πραγματοποιούν πολυάριθμες συνεδριάσεις και συνεστιάσεις και στις δυο αίθουσες του “Σταθάκειου”.

Τελευταίο δείγμα αλαζονικής συμπεριφοράς και περιφρόνησης των νόμων, αποτελεί η αυθαίρετη τοποθέτηση δυο ιστών ανάρτησης σημαιών επί προεδρίας του ΗλίαΤσεκερίδη , τους οποίους οι αθεόφοβοι πρώτα τοποθέτησαν και μετά έσπευσαν να ζήτησουν την άδεια έναρξης εργασιών από την πολεοδομία….

Αυτή είναι η επιστολή Γεωργόπουλου που έχει σαν ημερομηνία σύνταξης την 28η Ιανουαρίου 2016 και η οποία κατατέθηκε και αρχειοθετήθηκε την ίδια ημέρα από την γραμματεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .




Τον κώδωνα του κινδύνου για τα ίδια θέματα , έχει κρούσει προ πολλού ο πολιτικός μηχανικός και μέλος της Ομοσπονδίας Γρηγόρης Τζώρτζης, ο οποίος κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την 10η Φεβρουαρίου 2016 ζήτησε από τον πρόεδρο Πέτρο Γαλάτουλα, να λάβουν γνώση της επιστολής Γεωργόπουλου όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας , αίτημα το οποίο απορρίφθηκε ασυζητητί χωρίς αιτιολογία…

Το απορριφθέν αίτημα ενημέρωσης των μελών της Ομοσπονδίας, κατέθεσε εκ νέου στις 03-03-2016 μέσω ηλεκτρονικής επιστολής προς τους διοικούντες τον οργανισμό ο κ. Γρηγόρης Τζώρτζης , στο περιεχόμενο της οποίας, αφού τους επισημαίνει μια σειρά παραλείψεων που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια, στην συνέχεια τους ενημερώνει για επερχόμενο έλεγχο κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Νέας Υόρκης στο Σταθάκειο και τους προτρέπει να απευθυνθούν σε νομικό σύμβουλο, προκειμένου να διαπιστώσουν την σοβαρότητα του προβλήματος .



Επιστρέφοντας όμως στα γεγονότα της συγκεκριμένης γενικής συνέλευσης που προανέφερα, αποδεικνύεται ότι ο κ. Γαλάτουλας είχε πλήρη γνώση της κρισιμότητας του προβλήματος ,καθώς ερωτηθείς από τον πολιτικό μηχανικό Γρηγόρη Τζώρτζη “εάν γνωρίζει ότι είναι παράνομο να συνεδριάζουν στην αίθουσα της Ομοσπονδίας , λόγω των σοβαρών παραλείψεων που υπάρχουν και τις οποίες αναφέρει γραπτώς στην επιστολή του ο κ. Γεωργόπουλος”, εκείνος απάντησε μονολεκτικά, ό
τι το ξέρει !!!

Παρόλα αυτά όμως, ο κ. Γαλάτουλας είχε ομολογήσει τότε ότι, “Δεν είμαστε παντογνώστες” και ίσως η φράση αυτή , να ακούστηκε σαν αθ
ώο γάργαρο νεράκι στα αυτιά των μελών του οργανισμού, όμως ταυτόχρονα την ίδια στιγμή , έδειξε ότι δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη του τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων (Τζώρτζη - Γεωργόπουλου), οι οποίοι κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ζητούσαν από την διοίκηση της Ομοσπονδίας να ευθυγραμμιστεί με την νομοθεσία της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, το τεκμήριο της αθωότητας, ειδικά όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα - τα οποία έχουν την υποχρέωση να απαντούν για τα πεπραγμένα τους- οφ
είλει να συμβαδίζει με τον σεβασμό του ρόλου τους και φυσικά να αποδεικνύεται , όχι με άναρθρες κραυγές και φίμωση της αντίθετης γνώμης- όπως έκανε ο κ. Γαλάτουλας στην επίμαχη γενική συνέλευση που αναφέρω- αλλά με ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες αποδείξεις .

Αδυνατώντας όμως να εισχωρήσω στον εγκέφαλο των υπευθύνων κατά τον νόμο διοικούντων τον οργανισμό , δεν μπορώ να εξηγήσω από που πηγάζει αυτή, η προκλητικά αδιάφορη και εντελώς ανεύθυνη διαχείριση αυτού του σημαντικού θέματος.

Ωστόσο είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι εάν το “Σταθάκειο” ήταν ιδιοκτησία αυτών που διοικούν την Ομοσπονδία , σίγουρα δεν θα έπαιρναν τέτοιο ρίσκο και τα μέλη του παρόντος διοικητικού συμβουλίου που διαθέτουν ακίνητη περιουσία, ξέρουν πολύ καλά τι εννοώ και ας πάψουν να αδιαφορούν…

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση αυτή, είναι ο αρχιτέκτονας και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο οποίος κατά την διάρκεια ελέγχων από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής στο Σταθάκειο ,οι οποίοι είχαν πραγματοποιηθεί πέρυσι , είχε υποσχεθεί ότι οι εργασίες θα τελειώσουν σε 30-40 ημέρες…

Φυσικά το χρονικό περιθώριο που υποσχέθηκε τότε ο κ. Γεωργόπουλος, έχει εξαντληθεί προ πολλού, ενώ οι απαραίτητες για την ασφάλεια του κοινού εργασίες ,και η έκδοση των απαιτούμενων από τον νόμο πιστοποιητικών παραμένουν όνειρα προεκλογικής θερινής νυκτός …

Όμως παρά το γεγονός ότι οι αίθουσες του “Σταθάκειου” δεν παρέχουν ασφάλεια και δεν έχουν την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες αρχές της Νέας Υόρκης, οι ασκούντες την εξουσία στην Ομοσπονδία, εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα και να παρέχουν τις αίθουσες για συνεστιάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις , όπου συγκεντρώνονται από 30 έως 200 άτομα .

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία. Καθώς εάν κατά την διάρκεια αυτών των πολυάριθμων συναθροίσεων συμβεί κάποιο ατύχημα και υπάρξουν τραυματισμοί , ή ακόμα και ανθρώπινες απώλειες , τότε θα είναι πολύ αργά ….

Ωστόσο, τις ευθύνες τους θα πρέπει να αναλογιστούν και οι αυτόκλητοι κατά καιρούς, περιστασιακοί υπερασπιστές αυτής της παρανομίας , οι οποίοι κατά τις περυσινές επισκέψεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο “Σταθάκειο” ,προσπάθησαν παίζοντας ρόλο μεσολαβητή, να υποβαθμίσουν την σοβαρότητα του προβλήματος … ιδιαιτέρως, κατά την διάρκεια της περυσινής επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου παραμονές της παρέλασης .

Το ταμείον είναι μείον …

Κλείνοντας όμως την παρένθεση των γεγονότων του παρελθόντος και επιστρέφοντας στο σήμερα , θα ήθελα να σταθώ στην πρόσφατη αναστολή εκτέλεσης των έργων ανακαίνισης των αιθουσών στο Σταθάκειο, η οποία σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο δρομολογήθηκε λόγω έλλειψης χρημάτων !!!

Συγκεκριμένα ο αρχιτέκτονας και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Γεώργιος Γεωργόπουλος, ακολουθώντας τις εντολές του κ. Γαλάτουλα,απέσυρε τα εγκεκριμένα σχέδια από την πολεοδομία που αφορούσαν στις εργασίες ανακαίνισης των αιθουσών του “Σταθάκειου”, επειδή όπως δήλωσε στον γράφοντα “δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στο ταμείο της Ομοσπονδίας και για τις δυο αίθουσες και πρώτη προτεραιότητα είναι η ισόγεια αίθουσα”.

Την φράση αυτή μου επιβεβαίωσε τηλεφωνικά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία , γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας .

Όμως από τους έγγραφους οικονομικούς απολογισμούς των παρελάσεων τα τελευταία 6 χρόνια τουλάχιστον, προκύπτει πάντα ένα σοβαρό κέρδος από 100 και πλέον χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο , γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτηματικά διαχείρισης των οικονομικών πόρων της Ομοσπονδίας.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω, ότι η σχετική έγκριση των σχεδίων από την πολεοδομία για αυτές τις εργασίες, είχε εκδοθεί στις 17 Ιουλίου 2014 ενώ η άδεια έναρξης των εργασιών εκδόθηκε με καθυστέρηση 16 μηνών…. και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου 2015 από την εταιρία APCO GROUP INC, η οποία βρέθηκε στο προσκήνιο, χωρίς την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού ανάθεσης του έργου ,όπως προβλέπεται και στην συνέχεια για άγνωστους λόγους, αποσύρθηκε από την δουλειά ανακαλώντας και την εκδοθείσα σχετική άδεια εκτέλεσης των εργασιών (work permit).

Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα, να εκδοθεί από την πολεοδομία Νέας Υόρκης η διαταγή παύσης αυτών των εργασιών (stop work order) , ενώ στην συνέχεια ο κ. Γεωργόπουλος στις 10 Φεβρουαρίου 2017 απέσυρε την εγκεκριμένη από τον Ιούλιο 2014 αίτηση ανακαίνισης των αιθουσών , προκειμένου όπως δήλωσε ,να διευκολύνει την έκδοση της ειδικής άδειας συνάθροισης του κοινού (public assembly), καθώς επίσης και της έκδοσης πιστοποιητικού καταλληλότητας των κτηριακών εγκαταστάσεων ( certificate of occupancy ) .

Η σχετική έγκριση της αίτησης έκδοσης αυτού του πιστοποιητικού ( certificate of occupancy ) έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2017, γεγονός που θα δρομολογήσει μια σειρά ελέγχων από τις αρχές, οι οποίες εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν ανοιχτές παραβιάσεις του πολεοδομικού κώδικα και έχουν ικανοποιηθεί τα κριτήρια που απαιτούνται , αναμένεται να οδηγήσουν στην τελική ή ακόμη και προσωρινή έκδοση του πιστοποιητικού καταλληλότητας (certificate of occupancy ).

Αυτό θα έχει σαν συνέχεια και την αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη στο Σταθάκειο-καθώς όλες οι προηγούμενες διοικήσεις από την ημερομηνία αγοράς του κτηρίου μέχρι και σήμερα, παραδόξως δεν ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα- και έτσι θα πάψει να αναφέρει το κτήριο σαν Εβραϊκή συναγωγή, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει βασικό βήμα για την έκδοση της ειδικής άδειας συνάθροισης του κοινού (public assembly).

Βεβαίως όλα αυτά για να ολοκληρωθούν χρειάζονται χρόνο , πολύ περισσότερο τους ενός μηνός που εξήγγειλε πρόσφατα ο κ. Γαλάτουλας και αναρωτιέμαι εάν αυτή την θέση ενστερνίζεται και ο αρχιτέκτων και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Γεωργόπουλος , ο οποίος έχει αναλάβει αφιλοκερδώς - εξ όσων γνωρίζω- να λύσει τον γόρδιο δεσμό των πολεοδομικών παραβάσεων του κτηρίου της Ομοσπονδίας.


Εδώ το σχετικό λίνκ http://www1.nyc.gov/assets/buildings/pdf/pa_guide.pdf καθώς επίσης και οι σχετικές παράγραφοι που αφορούν στην συγκεκριμένη άδεια (public assembly).

Παράγραφος 4 στην σελίδα 5

Copy of CO/TCO: A Certificate of Occupancy (CO) or Temporary Certificate of Occupancy (TCO) documents the legal use and/or occupancy of a building. DOB will not issue a PA Certificate of Operation without a valid CO or TCO, which can be printed from BISWeb (www.nyc.gov/bis). If you are submitting the PA Certificate of Operation application with an NB application, you can provide a copy of the CO/TCO once it is issued.

Παράγραφος D σελίδα 12


Did You Know?

If the establishment has outstanding DOB objections or no TCO/CO, DOB will

not issue a PA Certificate of Operation.


Ωστόσο μέχρι και σήμερα σύμφωνα με την πολεοδομία Νέας Υόρκης δεν έχει εκδοθεί το σχετικό πιστοποιητικό, ή , δεν υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης του . NO C/O ISSUED OR NO IMAGE AVAILABLE είναι η ένδειξη που εμφανίζεται στην σχετική αναζήτηση που αφορά στην διεύθυνση 22-51 29η οδό, που είναι η διεύθυνση του κτηρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .

Όμως εκτός από τους δύο εμπειρογνώμονες πολέμιους της παραβατικότητας που προανέφερα, υπάρχουν και άλλοι ομογενείς που ασχολούνται με τα κοινά και στο πλαίσιο υπεράσπισης της νομιμότητας, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με τις πολεοδομικές παραβάσεις στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Ένας από αυτούς είναι και ο πρώην αντιπρόεδρος Τιμολέων Κακούρος , ο οποίος λίγο καιρό πριν εκπνεύσει η προηγούμενη θητεία του κ. Π.Γαλάτουλα στην προεδρία της Ομοσπονδίας (2014-2016), είχε καταθέσει επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ζητούσε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα , προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που συναθροίζονται στο “Σταθάκειο”

Η ροή των γεγονότων μέχρι και σήμερα ,απέδειξε ότι και αυτή η επιστολή του κ. Κακούρου δεν κατάφερε να αφυπνίσει τους ασκούντες την εξουσία στην Ομοσπονδία, ήταν όμως αρκετή, σε συνδυασμό και με άλλες "παραφωνίες" της διοίκησης του κ. Γαλάτουλα -όπως δήλωσε πρόσφατα στον γράφοντα- να δρομολογήσουν την απόσυρση του από την Ομοσπονδία, μετά από πολλά χρόνια ενεργού παρουσίας και συμμετοχής στις διεργασίες ενός οργανισμού, ο οποίος έχει σαν βασικό στόχο την ένωση του Ελληνισμού και όχι την διάσπαση του …

Η τελευταία φωτογραφία απεικονίζει τον χώρο μεταξύ του κτηρίου της Ομοσπονδίας και της σιδηροδρομικής γέφυρας ( Μ.Τ.Α), η οποία επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μελών της Ομοσπονδίας για την μετατροπή του σε ιδιωτικό πάρκινγκ και νεκροταφείο αυτοκινήτων...



 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11157&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 06.03.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων